Åbolidsringen 93, fem rum och kök

Siktdjup och dold vinkel

Denna villa suger ut det göttaste av Åbolid. En av de bästa tomterna i nedersta husraden som levererar soluppgångar året runt i en magnitud för sig. Vilket vätter-humör som råder för dagen ser du nästan så fort du kommer innanför dörren i hallen. Siktlinje rätt igenom huset ut över sjön. Kav lugn, eller vresig som en tonåring. Vardagsrummet vrider upp bredsidan mot söder med hela 8 stora fönster som går nästan ända ner i betongplattan. Köket precis intill vill inte vara sämre med sitt eget band av fönster.

Huset har löpande renoverats under senare år, med uppdaterade ytskikt i princip överallt. Du som sneglat på denna villa tidigare inser att även det yttre förändrats från en färgfrejdigt 1990-tal till ett lite stramare 2010-tal, vilket även harmonierar fint med dagens interiör. Golvvärme i kombo med fjärrvärme ger mycket förutsägbar förvaltning när det gäller den ekonomiska sidan av huset. Den känslomässiga sidan lockar till att lägga sig i soffhörnan och titta ut i det blå - i vattnet och himlen.

Snabbfakta
Adress Åbolidsringen 93
Område Åbolid
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 160 + 36 kvm
Tomtareal 783 kvm
Byggår 1996
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Uteplats - Trädgård

Hall

"Vi har gjort en del förändringar i planlösningen mellan hallen, köket och vardagsrummet för att få ett rakare och öppnare flöde."

Kök

Matplats

"Vi har drömt om en braskamin borta i hörnet av vardagsrummet, men det har inte blivit av, men det är aldrig försent för nästa ägare."

Vardagsrum

Sovrum 1

Sovrum 2

"Alla rum mot öster, söder och väster har markiser. Mot uteplatsen är det eldrivet som gäller, den stora sträcker sig nästan tre meter ut från väggen."

Sängkammare

Badrum 1

Sovrum 3 - Arbetsrum

"Vi har alltid skojat och sagt att det känns som att bo på en ö, och visst är det lite så när man står i vardagsrummet."

Badrum 2

Groventré

Tvättstuga

"Nu har vi dragit in fjärrvärme, men det finns en jordvärmeslinga i trädgården som ligger kvar för den som vill återansluta."

Garage

"Den glasade uteplatsen med sittgruppen gjorde vi lite förhöjd för att få lite mer kvällssol på baksidan. Annars har vi en lite uteplats på framsidan också."

Omgivning

Planritning

Tomtkarta

Mäklaren informerar
Ett mycket trevligt 1-planshus i ett fantastiskt läge en bit in på Åbolidsringen! Detta hus har det mesta en kräsen husspekulant har på sin kravlista. Stora ytor i ett plan med tillräckligt med utrymme för både umgänge och det privata. Vätterutsikt, uteplatser dränkta i sol, lagom stor trädgård Här är det!
Utemiljön på husets baksida är en fantastisk tillgång och används med nöje så snart solen tittar fram under årets alla årstider. Stensättningar och glaspartier från 2010, terrassmarkis och övriga markiser runt huset från 2013. En lite mindre uteplats byggdes 2011 på husets framsida för att ännu bättre kunna njuta av dygnets alla soltimmar.
Invändigt har i princip samtliga ytor renoverats och uppdaterats under de senaste 10 åren. Köket är ett rejält HTH-kök som sattes in 2008. Då togs väggen mot hallen ner för att öppna upp ytorna och få med ljus och rymd. Köket piggades upp ytterligare 2016 med nya bänkskivor, diskho, häll och ugn.
2012 renoverades groventrén tillsammans med en totalrenovering av det mindre badrummet samt tvättstugan.
Det stora badrummet strukturerades om och totalrenoverades 2010.
2008 byttes i princip alla golv i huset. Hall och kök fick snygg klinkers och övriga huset ekparkett. Löpande under åren har väggar och tak målats och tapetserats.
2009 målades huset om utvändigt till nuvarande kulör. Långlivad kvalitetsfärg användes och bättringar har utförts löpande.
2015 sattes fjärrvärme in i huset. Tidigare jordvärmeslinga ligger kvar på tomten för att kunna aktiveras igen.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Soltiderna då? Ja i denna bostad har man optimerat möjligheten att ta del av dagens alla soltimmar. Morgonsolen visar sig då de tidiga gryningsstrålarna letar sig in mot bl a vardagsrummet och uteplatserna på husets baksida. Solen följer sedan med hela dagen på uteplats, runt husets södergavel till framsidan där solen hänger kvar ända till solnedgång.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Åbolidsringen 93
Område
Åbolid
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
160 + 36 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 783 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 132 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA