Åbolidsringen 114, fem rum och kök

Parhus på barntillåten gata

Tre etage, tre sovrum och ett härligt vardagsrum med ett helt fönsterband som låter morgonsolen skutta in över golvet i knähöjd. Det är svårt att hitta mer villakänsla än så här, och ändå bo i ett praktiskt parhus. Utsikten lika magisk över stan, sandbankarna och bort mot Huskvarna. Närmaste granne är egentligen ditt eget garage och ligger som en buffert mellan dig och grannen.

Huset ligger på en återvändsgata som faktiskt är samfällighetens egen, och som ni rår över tillsammans. Mer barntillåtet är det svårt att få det. Minimal biltrafik, och barnen springer fram och tillbaka, hit och dit mellan hus och trädgårdar och leker. Är det någonstans du lugnt och tryggt kan låta barnen cykla, spela asfalts-bandy eller åka skateboard på gatan, så är det här med vändplan precis utanför.

Radhus är nästan alltid bra planerade. Ritade av arkitekter som tänkt till både en och två gånger innan han eller hon är nöjd med funktion och känsla. Och nästan alltid hittar du detaljer som utmanar standard och byggnorm. I det här fallet är det dubbla par med höga fönster i vardagsrummet. Öppna alla på vid gavel så är du mer ute på balkongen än inne.

Snabbfakta
Adress Åbolidsringen 114
Område Åbolid
Bostadstyp 2-plans parhus i etage
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 122 + 21 kvm
Tomtareal 370 kvm
Byggår 2000
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Vardagsrum

Kök

"Jag gillar att komma upp i kökets och vardagsrummets morgonljus varje dag."

Matplats

Terrass i öster och söder

Badrum

"Här hjälper vi varandra, har du glömt att ta ut soptunnorna så har någon gjort det åt dig."

Sovrum 1

Allrum i nedre plan

Sovrum 2

"Får jag säga det själv, så tycker jag det är bästa läget, att bo på en återvändsgata - det känns som det är vår egen gata."

WC och tvätt i nedre plan

Sovrum 3

Huset

"Här på gatan är vi som en "Grande Familia" - barnen knackar på och springer ut och in i husen."

Trädgård

Garage

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2010. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som gjorts sedan dess och annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
2010 - Helrenovering av kök med inredning från Marbodal och nya vitvaror från Siemens och Thermex. Allt arbete utfört av Starcenter AB.
2010 - Helrenovering av badrum i övre plan med ny layout där det skapades plats för både badkar och dusch. Tvättutrustningen som tidigare stod i detta badrum flyttades ner till gäst-WC i nedre plan. Allt arbete utfört av Miljöhallen AB.
2010 - Byte av tvättmaskin och torktumlare till nya Mielemaskiner.
2010 - Omslipning och mörklasering av ekparkettgolv i kök och vardagsrum.
2012 - Stensättningar och plantering av nya trädgårdsväxter.
2015 - Utbyggnad av en före detta balkong till en ordentlig terrass med utgång från matrum/kök. Allt arbete utfört av snickare och behöriga hantverkare.
2016 - Ommålning av ett flertal rum samt trätrappan som förbinder hallen med övre plan och nedre plan.
2016 - Byte av en del fasadpanel samt målning.
Husets taxerade bo- och biyta är 114+8 kvm. I februari 2017 mätte en behörig tekniker från Anticimex upp de totala ytorna till 122 kvm boyta samt 6 kvm biyta inne i själva bostaden, med ytterligare 15 kvm biyta i varmgaraget som ligger bredvid hallen (se mätprotokoll under fliken "dokument").
Parabolen som idag sitter monterad på husets södersida kommer monteras ned vid ägarbytet och följer således inte huset vid försäljningen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Åbolidsringen 114
Område
Åbolid
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
122 + 21 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Tomt
Areal: 370 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
50 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA