Åbolidsringen 109, sju rum och kök

Sparbössa med ljus framtid

Här var det någon som såg ljust på framtiden redan för snart 20 år sedan. Golv, tak och dörrar är svagt blonderade precis som alla gör i dag. Tydlig träsmak för att den ombonade känslans skull, men ändå luftigt ljust. Huset dessutom väl upplyst tack vare mycket fönster i alla väderstreck och öppen planlösning i hall, kök, vardagsrum och matsal.

Huset är i toppskick så väl till det yttre som det inre. Läget på Åbolid innebär fin utsikt, men inga utmanande backar upp och ner, om man gillar att cykla, eller det är dags att rulla barnvagn hit och dit. Cykelvägen in till stan är en motionär dröm och en fröjd för alla sinnen att börja dagen med, särskilt på våren då fågelsången stämmer upp.

Nuvarande ägare har delat av källaren och inrett en fullfjädrad 2-rummare med bra kök och badrum. Huset har trots det fullt tillräckliga bi- och boytor som en stor familj behöver. Men nästa ägare har många olika möjligheter att förändra huset. Inget är definitivt här. Sätt dig i det glasade uterummet och fundera så länge, det är ingen brådska med något när det gäller detta hus.

Snabbfakta
Adress Åbolidsringen 109
Område Åbolid
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 186 + 126 kvm
Tomtareal 989 kvm
Byggår 2000
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entré

"Här finns två garageplatser uppe och en nere, sen kan man ju alltid stå på uppfarten också."

Kök

Matplats

Vardagsrum

"Jag har hellre cyklat in till stan än tagit bilen, om jag inte ska storhandla. Bussen stannar också precis utanför."

Uterum - Uteplats

Sovrum 1 - Tv-rum

Sovrum 2

Sovrum 3 - Arbetsrum

"Lite häftigt att kunna sitta i bubbelkaret och spana ut över Vättern, utan någon ser dig."

Badrum

Hall nere

"Lägenheten på bottenvåningen kan också användas av den som vill ha en egen praktik eller mottagning tydligt avskilt men ändå hemma."

Allrum

Tvättstuga

Förråd och matkällare

Garage

Lägenhet

"Vi lät inreda en lägenhet i källaren som vi hyrt ut, men vill man öppna källaren fullt ut är det möjligt."

Kök i lägenheten

Vardagsrum i lägenheten

Sovrum i lägenheten

Badrum i lägenheten

"Tydligen var det stora odlingar här förr, de två päronträden är säkert hundra år gamla."

Garage och hobbyrum

Om hyresgästen är i behov av ett garage, och du är villig att avstå ett, så finns det garageplats vägg i vägg med lägenheten med infart via trädgården. I dagsläget innebär det infart över gräset vilket fungerar bra i enstaka fall, men ska man köra in dagligdags är det nog bättre att göra en mer slitstark infart med genombrutna plattor som låter gräset titta fram.

Trädgård

"Går du direkt under järnvägen, har du en egen liten sandstrand och brygga som inte så många känner till."

Omgivning

Mäklaren informerar
Ett fantastiskt hus i ett fantastiskt läge! Detta hus har det mesta en kräsen husspekulant har på sin kravlista. Stora ytor med tillräckligt med utrymme för både umgänge och det privata. Vätterutsikt, uteplatser dränkta i sol och ett inglasat uterum. Dubbelgarage, lagom stor trädgård, gärna en uthyrningsdel för att få en låg egen boendekostnad och helst inget renoveringsbehov! Här är det!
Denna fastighet har unika garageytor med ett väl tilltaget dubbelgarage i entréplanet där både två bilar och en hel del annat kommer att rymmas. Dubbla takskjutsportar med fjärrmanövrerade motorer öpnar upp mot ytorna. Hyllor och bänkar som finns i denna del lämnar den nuvarande ägaren kvar här. I sutterängplan finns ytterligare ett garage där du lämpligen ställer ditt eventuella renoveringsobjekt, motorcyklar, båten eller annat som behöver extra utrymme och stuvas undan!
Uterummet på husets södergavel är en fantastisk tillgång och används med nöje så snart vintern släpper taget och låter solen falla in. Här blir du sedan kvar till långt in på hösten innan du eventuellt bommar igen någon månad. Är det ändå lite svalt på kvällen finns ordentlig infravärme som hjälper till! Glaspartierna skjuts alla enkelt åt sidan om du vill att vinden ska dra igenom här de varmaste dagarna. Uterummet, tillsammans med de omslutande uteplatserna, byggdes samtidigt som huset år 2000.
2013 inreddes del av sutterängplanet till en lägenhet för uthyrning. En större öppning i vägg mellan nedre hall och lägenheten stängdes och i lägenheten monterades ett kök. I övrigt är planlösningen i denna våning intakt och återställs mycket enkelt genom att återigen öppna den stängda väggen mellan ytorna! Lägenheten som mäter ca 55-60 kvm består av 2 rum, kök och badrum och lämnas outhyrd vid nya ägarens övertagande. Bo i hela huset själva eller låt uthyrning generera 50 - 60 000 kr/år i tillskott till din boendeekonomi!
2013 togs även ett ordentligt tag kring husets entrésida. Ny asfalt lades på biluppställningsytan framför garaget och markytan mellan gatuentrén, garaget och husets entré belades med plattor.
Köket är ett rejält Ballingslövkök från byggåret, men piggades upp 2015/2016 då luckor och lådfronter slipades och oljades. Samtidigt byttes även golven i köket. Kyl och frostfri frys är från 2014. 2015 slipades och oljades även golven i vardagsrummet och hallen.
2017 målades fasaden om med långlivad Demidekk-färg! Samtliga markiser fick ny väv. Snyggt och prydligt!
Soltiderna då? Ja i denna bostad har man optimerat möjligheten att ta del av dagens alla soltimmar. Morgonsolen visar sig då de tidiga gryningsstrålarna letar sig in mot bl a vardagsrummet och uteplatsens på det sydöstra hörnet på huset. Solen följer sedan med hela dagen på uteplats, uterum och ytterligare uteplats runt husets södergavel ända runt nästa hörn till framsidan av huset när solen går ner.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Åbolidsringen 109
Område
Åbolid
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
186 + 126 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 989 kvm
Energideklaration
65 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA