Logotyp

Huskvarna Fagerslätt

Värnhemsvägen 86

Alla bilder
Gavelläge

Upptrappat ljusflöde

Ett skönt vardagsliv är en bra kombo av det praktiska och det vackra. Detta parhus bjuder definitivt på både och, vilket man får tacka arkitekten för. Fin siktlinje rätt genom huset ut i syrénhäcken, fin fönstersättning generellt och en ljusbedårande trappa som har två höga fönster som gör att du ser himlen på väg upp och vinklat ut i skogen när du går ner till frukost. Att hela huset ligger nära klorofyllen är väl inte bara arkitektens förtjänst, utan även moder jords. Hela området som en skyddad värld, och extremt barntillåten.

Tre sovrum, två badrum, ett kök – där har du huset i sammanfattning. Den gemensamma sfären i entréplanet har modifierats lite grann, med borttagna dörrkarmar mellan rummen för att öka rundgången och den sociala kompetens mellan kök, matplats och vardagsrum. Till husets sociala del ska definitiv också uteplatsen läggas. Skicket gott på badrum och kök, och hela huset har enhetliga golv både uppe och nere, och nymålade väggar genomgående. Bara att flytta rätt in med barn och kaniner. Eller något helt annat.

Snabbfakta 2-20

Mer barnvänligt och underhållsfritt än det här får du leta efter; skogen som granne, lagom lite gräsmatta att hålla efter och en lekplats ett bollkast bort.

Adress Värnhemsvägen 86
Område Huskvarna Fagerslätt
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 102.5 kvm
Antal rum 4 rum och kök
Byggår 1991-1992
Månadsavgift 6 191 kr/mån
Avgift inkluderar Vatten, TV, bredband, sophantering.
Våning 1.2 av 2. Hiss finns ej.
Pris 2 400 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Johan Marklund Ansvarig mäklare 0723-132000 johan@vastanhem.se Mer om Johan

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Huset och föreningen

Ett parhus byggt på gjuten platta på mark, med stomme och bjälklag i trä. Fasad i tegel med ett trapprum med träbeklädnad som skjuter utanför fasaden. Huset byggt i två plan. Kringliggande mark ägs och sköts av HSB-föreningen Fagerslätt. I föreningen finns ett femtiotal hushåll. Inom området finns både lekparker och en allaktivitetsplan. Huskropparna bildar som en egen stadsdel med små gator, torg och mycket grönska. Och området i sig gränsar till ett kuperat skogsområde som gjort för äventyrsexpedition. Ett förråd finns på andra sida huset på grannens gavel. Garaget ligger i gemensam länga utanför området med tillhörande p-plats.

Hallen

Ditt hus ligger i ett eget hörn av området med en grön och privat gavel. Och du behöver inte ens öppna dörren för att se rätt igenom huset. De nya ytterdörrarna har en smal glasruta för att du ska se vem som knackar på. Det glasade överstycket fanns dock innan. Och hallen matas dessutom med fint ljus från trappans fönster hela dagen, men solen hittar väl inte in direkt förrän efter lunch. På golvet har du oömt laminatgolv som faktiskt är samma i hela huset. Bra, för att det är tåligt; snyggt, för att det är enhetligt.

Citat 1

"Kompisarna står nästan på kö utanför dörren; här finns väldigt mycket barn i alla åldrar."

"Kompisarna står nästan på kö utanför dörren; här finns väldigt mycket barn i alla åldrar."

Citat 1

Köket och matplatsen

Inget märkvärdigt, just därför stilrent och harmoniskt. Ljus rätt igenom från öster till väster även här i en egen siktlinje. Vitvarorna bytta successivt i olika omgångar men i enhetligt vitt så att det hänger ihop med kakel och luckor och lådor. Lika lätt att äta frukost ute i det fria som inne, beroende på väderleken. Visa tider på året borde solen hitta in raklångt med diskbänken både morgon och kväll. Det som man kanske saknar är ett fönster även rätt ut mot skogen. Kanske att det går att ordna på sikt.

Trappan

Det som nog sticker ut mest i detta hus är nog ändå trappan som vi tycker är värd en egen text. Arkitektens fönstersättning och ett litet uns av snedtak gör det till en högtidsstund att gå både upp och ner. Du ser upp i himlen på väg upp och kan snegla på rådjuren under ekarna när du går ner, eftersom du har fönster i två väderstreck i denna fina ”trapplåda” som hänger lite utanför husfasaden. En livgivande injektion av ljus, särskilt på morgonen. Även badrummet uppe får lite snedtak tack vare denna lösning.

Citat 2

"Jag har försökt hålla en enhetlig och behaglig färgton rakt igenom hela huset, och tycker alla rum är rätt behagliga att vara i."

"Jag har försökt hålla en enhetlig och behaglig färgton rakt igenom hela huset, och tycker alla rum är rätt behagliga att vara i."

Citat 2

Vardagsrummet

Här har du ett fönsterparti som ramar in vardagsrummet och definierar en osynlig gräns mot hall, kök och utgång till balkongen. Här finns som du set plats för både matbord, soffa och fåtöljer. Samma golv över alla ytor, även uppe, vilket förstärker den öppna känslan. Alla fönster har också ljusa marmorbänkar där dina grönsaker kan landa elegant. Runt matbord passar väldigt bra, men du får pröva dig fram. Men man sitter väldigt fint i köket också.

Altanen och trädgården

I maj-juni ger syrénhäcken en behaglig ”nära-näsan-upplevelse” antingen du vill det eller inte. Ett bra insynsskydd är det också mot villakvarteret intill. Grannen har glasat in sin uteplats, vilket gör att den vänder sig bort från ditt revir. Vill du stöpa eftermiddagen och kvällen i sol, så är det bara att krypa runt hörnet på gaveln som du disponerar ganska fritt, hela vägen ut mot berget om du vill. Börjar det slya igen in mot gräsmattan har föreningen en bra Husqvarna-röjare att låna.

Citat 3

"Trädgården blir ett väldigt fint hörn mot skogen och berget, morgonsol på baksidan, och fin kvällssol på gaveln."

"Trädgården blir ett väldigt fint hörn mot skogen och berget, morgonsol på baksidan, och fin kvällssol på gaveln."

Citat 3

Badrummen

Dessa hus byggdes nog ganska exakt när det blev standard med dubbla badrum, med dusch eller bad i bägge. Här har du bästa möjlighet för fin morgonlogistik för en familj på fyra. Men det innebär kanske inte att barn-pyjamasen åker av med automatik. En trappa upp har du tvättmaskin med tumling och hängmöjligheter över badkaret. Nere har du istället frånluftsvärmepumpen som föreningen ansvarar för men du betalar för elen. Litet fönster mot väster både uppe och nere.

De två barnrummen

Huset hade en mindre klädkammare från början uppe, men dörren dit har blivit ingång till hela rummet bakom. Tidigare fanns en dörr direkt in i sovrummet rakt fram. Nu blir det nästan ett lite hemligt med vinklar och vrår, och ingen direkt insyn. Fönstret vetter mot baksidan och den uppåtgående solen. Ditt tredje sovrum har fönstret mot framsidan och det sociala livet på gården. Om du ögonmåttar inser du att även detta rum rymmer den dubbelsäng tonåringen tjatar om.

Citat 4

"Föreningen är väldigt mån om husen och området; det finns långsiktiga planer för allt som ska skötas."

"Föreningen är väldigt mån om husen och området; det finns långsiktiga planer för allt som ska skötas."

Citat 4

Stora sovrummet

Huset stora sovrum med gott om plats vi fotändan för den som vill och behöver mer förvaring. Men var rädd om tomrummet och rymden om du kan. Kanske läge att välja en lösning som har halva djupet? Nåja, nuvarande ägare njuter av golvytan, men är inte riktigt nöjd med att sänggaveln skymmer fönstret lite i kanten. Sängen har tidigare stått vänd kvarts varv mot andra väggen vilket också funkar. Du får pröva dig fram. Fint att kunna öppna det lilla fönster som vädring och höra fågellivet vakna.

Omgivningen

Morgonrodnaden hettar upp himlen bakom huset. Plötsligt träffar de första pigga solstrålarna höjdens ekstammar. Tomten spritt språngande öppen mot bergknallen där barnen har sina hemliga kojor. Och där det kanske bor en och annan kantarell när sensommaren sänker sig. I området finns mycket att hitta på, och inga bilar som stör leklynnet. Gemensam lekplats och bollplan är till för hela området. Men skogen är en större lekpark, där upptäckarglädjen kan ta dig hur långt som helst. Lövskogarna på huskvarna-berget är formligen perforerade av stigar som generationer av kojbyggare, hundägare och orienterare spårat upp. Och detta vid sidan av alla markerade löp-, skid- och mtb-spår som utgår från IKHP-stugan.

Planritning

Bilder

Planritning