Logotyp

Torpa - Söder

Sturegatan 2 B

20-talare i stadens bästa förening

Det är lätt att ta till superlativerna när det gäller denna våning. För här har du en karamell som smakar lika gott som den gjorde för snart hundra år sedan. Golv, lister, foder, fönster och dörrar är de samma som då huset byggdes, i stram klassicistisk stil på 20-talet. Jungfrukammare och serveringsgång mellan kök och matsal delar upp lägenheten i en privat del och en social del med två eller tre stora salonger beroende på hur ståndsmässigt du vill sova. Kök och badrum är renoverade på senare år, men gjort med finess för att gå hand i hand med ursprunget, precis som hela fastigheten är underhållen. Du ska ha skarp blick för att se vilka skåp i serveringsgången som är nyare och vilka som är gamla.

Badrummet flirtar stilsäkert och stramt med det förgångna och köket från Kvänum är platsbyggt, inbyggt och välbyggt och har chans att hålla för nästa hundra år också. Förening har sannerligen mycket att vara stolt över. Huset i stort, de vackra trapphusen, alla bevarade detaljer, den mysiga innergården och läget precis i det småskaliga Torpa med sina lysande neonskyltar, mysiga affärer, caféer och restauranger. Men det som kanske är mest imponerande är kärleken till huset, och skötselmoralen, som gått i arv i snart 100 år. Här har alltid husets bästa satts före personligt tycke och smak från tid till annan. På lite sikt har det resulterat i en av stans absolut solidaste och mest välskötta föreningar, både byggnadsantikvariskt och ekonomiskt. Ett arv du är välkommen att vårda under din stund på jorden..

- - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Johan, ansvarig mäklare.

Snabbfakta
Adress Sturegatan 2 B
Område Torpa - Söder
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 89.4 kvm
Antal rum 4 rum och kök
Byggår 1923
Månadsavgift 1 355 kr/mån
Avgift inkluderar Värme, vatten och TV
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Slutpris 4 150 000 kr

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Johan Marklund Ansvarig mäklare 0723-132000 johan@vastanhem.se Mer om Johan

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Johan Marklund