Logotyp

Samset

Sagogatan 8B

Alla bilder
Nyskick

Egen ö på Samset

Välkommen upp på höjderna, till de glesa lövskogarna, stigarna, bäckarna, vitsipporna och de glada barnen som brusar och busar. Samset är ett praktexempel på hur man får en ny stadsdel att leva. Med blandad bebyggelse blir det en fin mix av människor i livets olika stadier. Denna lägenhet ligger i markplan med ett öppet fält utanför. Lägenheten är cirka fyra år gammal och fortfarande med nyhetens behag i behåll i kök och i badrummen. Planlösningen gav första ägaren valfrihet att välja till ett sovrum eller ha ett lyxigt stort vardagsrum med fönster i tre väderstreck. Valet föll på det sistnämnda. Det går att addera ett rum för den som vill och behöver.

Även din egen gård och förening är en väldigt levande och varierad plats. Odlingslådor, lekplats, grill, samlingslokal, övernattningsrum och så goda grannar förstås. Med ditt läge i markplan är du snabbt ute på gården men har också ett pricksäkert söderläge om du stannar kvar på balkongen. Du kommer märka att den egna gården är väldigt levande och varierad året runt. Helt i lä och fri från biltrafik. Du får kolla med styrelsen om det finns en odlingslåda även för dina gröna fingrar. Och när det gäller den gemensamma grillen är det ofta att någon skriver i föreningsappen att glöden är redo för lax och lök, biff och tomat.

Snabbfakta 1-9 Snabbfakta 2-14

Mycket smart planerad lägenhet i nyskick, granne med såväl natur som förskola och skola.

Adress Sagogatan 8B
Område Samset
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 92 kvm
Antal rum 3 rum och kök
Byggår 2019
Månadsavgift 4 368 kr/mån
Avgift inkluderar Värme och vatten
Våning 1 av 4. Hiss finns.
Pris 2 350 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Simon Staflund Ansvarig mäklare 0735-067000 simon@vastanhem.se Mer om Simon

Det är 6 dagar kvar till visning.

Söndag 1 Oktober med start kl 11:30
Varmt välkommen att boka in er på visning genom bokningsformuläret eller genom kontakt med ansvarig mäklare.
Måndag 2 Oktober
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!

Boka visning

Här kan du anmäla dig till visning för Sagogatan 8B, Samset.
* obligatorisk uppgift

Bostadsbeskrivning

Entrén

God arkitektur har kvaliteter som man kanske inte alltid tänker på direkt. Den fina siktlinjen rätt fram genom hallen och ut genom sängkammarfönstret är är en sån sak. Att fönstren sitter något lite lägre så att du ser ut i markplan är en annan. Den grå klinkern är väl inte speciell vid första anblicken, men ytan kommer du uppskatta antingen du rullar in en barnvagn eller rollator. Och att det är samma klinker i båda badrummen är skönt för själen i långa loppet. När du har tagit tre steg in i hallen har du dessutom en ny siktlinje genom hela lägenheten genom vardagsrummet. Snyggt.

Köket

Lagom öppet, lagom definierat mot vardagsrummet. Nuvarande ägare drömde om en egen ö – en köksö – så där snyggt som man ser i färgglada hemma-hos-reportagen. Så blev det också i verkligheten. Byggd med skiva i svart tålig stenkomposit och massor av förvaring under. Här sitter du till vardags och skopar i dig både morgon-müslin och torsdagens ärtsoppa om ni inte är fler än två. Den vanliga diskbänken matchar bra, men är i vanligt grått högtryckspressat laminat. Fint skick på allt. Fint ljus i hela rumsvolymen.

Vardagsrummet

Vackert ljus från lite extra höga fönster och extra djupa fönsternischer. Här kan både barn och katter enkelt titta ut i det fria. Om du räknar med balkongdörren så är det faktiskt ljus från tre väderstreck. Om du tycker den totala ytan och volymen med kök och vardagsrum känns stor så beror det på att arkitekten planerade för ytterligare ett mindre sovrum, och det är fortfarande möjligt på lite olika sätt. Tanken var då att ha matbordet stående vid fönstret i stället för köksön. Kolla in gardinskenorna runt hela taket; du skärmar av solen från alla håll du behöver.

Balkongen

Balkongen ligger nära markplan och kompassriktningen pekar nog mest åt söder, kanske med ett litet övertag för morgonsolen. Alla balkongerna indragna i huskroppen vilket gör att du sitter skyddad för väder och vind, men visst kan det regna in lite över kanten. Blåser det för mycket, eller solen är för intensiv så är det bara att flytta kaffekoppen in på gården till föreningens gemensamma sittgrupper. Vill du odla något grönt eller rött är söderläget trivsamt för allt som växer.

Citat 1

"Ett bra vardagsrum där gästerna kan hänga på många ställen och du kan prata med alla från köket."

"Ett bra vardagsrum där gästerna kan hänga på många ställen och du kan prata med alla från köket."

Citat 1

Sovrummen

Sängkammaren är rummet som har sitt fönster rätt i siktlinjen från hallen, så att du ser genom lägenhet direkt du kommer in. Fyra garderober på rad som bör klara behovet av förvaring en stund. Men sen, har du klädkammaren ute i hallen också. Lilla sovrummet har samma fina fönster och fönsternisch, och lite beroende på hur livet gestaltar sig framöver är du redo både för gäster och tillökning i familjen. Att ha ett extra rum blir sällan en belastning. Faktum är att planlösningen öppnar för ytterligare ett sovrum om det skulle bli tvillingar.

Badrummen

Lite ovanligt med två toaletter i en trerummare, men denna lägenhet är tänkt med potential för att bli en 4:a. I både stora badrummet och i gästtoaletten har du samma klinkergolv som du ställde av dig skorna på i hallen. Bra, för enhetligt är alltid snyggast och lugnast för själ och öga. Lagom bra förvaring för din klädvård dessutom ovanför tvättmaskin och tumlare. Golvvärme under klinkern – skönt – men kanske att du kommer vara lite varsam med graderna om elpriset stretar upp till höga nivåer igen.

Citat 2

"Det finns möjlighet att dela av till ett rum ytterligare i lägenheten, det är nog därför det finns två toaletter."

"Det finns möjlighet att dela av till ett rum ytterligare i lägenheten, det är nog därför det finns två toaletter."

Citat 2

Klädkammaren

Även klädkammaren har fått en fin nyans på väggarna som har matchats med en inredning i rökt ek. Och det är en inredning från Ikea som heter Pax vilket betyder ”frid” på latin. Och när du fyllt upp stänger, lådor och hyllor så känns det uppenbart att husfriden har alla möjligheter att lägra sig över hemmet. Att tygla prylar och pinaler snyggt är avgörande för kommande år och liv. Denna inredning kan övertas av nästa ägare efter överenskommelse.

Innergården

Föreningens hus och bostäder ligger runt en nästan helt kringbyggd gård som känns som en borggård. Även radhusen i tre våningar tillhör alltså föreningen. Träfasad på alla hustyperna, men med fin variation mellan flerfamiljshusen och radhusen. Gemensamhetslokal med kök och övernattningsrum som du kan hyra för att fira viktiga bemärkelsedagar i livet. Eller bara samla kompisarna i en större skock. Föreningen har en app där du bokar, och där du enkelt kan kommunicera med dina grannar om det uppstår frågor i stort eller smått.

Citat 3

"Föreningen har en väldigt bra app där du kan kommunicera med grannarna, och boka både föreningens lokal och eldrivna lådcyklar."

"Föreningen har en väldigt bra app där du kan kommunicera med grannarna, och boka både föreningens lokal och eldrivna lådcyklar."

Citat 3

Planritning

Mäklaren informerar

Nedan följer kortfattad information om sådant som kan vara bra att ha med sig vid köp.

Köket kommer från Marbodal och har följande maskinell utrustning: kyl, frys, inbyggd mikrovågsugn, inbyggnadsugn, spisfläkt, induktionshäll och diskmaskin. Samtliga vitvaror kommer från Electrolux och installerades i samband med husets färdigställande 2019.

Köparen erbjuds direkt vid inflyttning en parkeringsplats i anslutning till huset. Kostnaden för en plats uppgår fn. till 400 kronor per månad. Önskar du som köpare en parkeringsplats med laddmöjlighet för elbil så finns även den möjligheten.

I badrummen hålls dina fötter varma tack vare golvvärmen (elburen). I det ena badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare som även dessa kommer från Electrolux och installerade 2019.

Balkongen erbjuder härliga soltimmar under sommartid mellan cirka kl. 8 och 15.

Fastigheten är ansluten till fiber via Wetternet, och du väljer själv vilken leverantör du vill köpa mediatjänster ifrån. Läs gärna mer på www.wetternet.se.

Till lägenheten följer ett förråd om cirka fem kvadratmeter och är beläget på översta våningen i huset. Hit kommer du smidigt via hissen i huset.

Bilder

Planritning

Samset

Du behöver inte gå många meter från porten förrän du ser första bästa stig ner i skogen. Och med tiden kommer du upptäcka fler. För här har du fina lövskogar och gammal ängsmark på alla håll.

Bara lite ovanför Samset går en stig som skarvar på Hallbyleden upp över kullarna utmed Dunkehallaån, och då är du snart uppe bland löpspåren och runt Axamosjön. Nu i höst skummar vattnet lite extra och löven börjar gulna, men till våren vältrar sig träd och snår i ny grönska och fågelsång igen. Vitsipps-stigarna är magiska även bort mot Vattenledningsparken.