Logotyp

Riddersberg

Riddersbergs Säteri 2

Alla bilder
Anrikt lugn

En allé mot framtiden

Nu har du chansen att leva herrgårdsliv i behagligt bekymmerslös form. Inklusive alla attribut som hör till – allé, flyglar, sjöutsikt, grusgångar och parkstor trädgård. När Riddersberg nu rustas för en ny storhetstid med totalt 14 bostadsrätter blir en vacker gårdsmiljö tillgänglig för fler att vårda och vörda tillsammans. Bostadsrätterna kommer inrymmas i fyra av gårdens byggnader. Förutom i mangårdsbyggnaden även i de två gamla flyglarna och i värdshuset från sent 1900-tal.

Bostadsrätternas storlekar kommer variera från 40 kvm upp till 186 kvm. Från ett rum och kök till sex rum i två etage. Flertalet kakelugnar är bevarade i de olika byggnaderna och varje lägenhet kommer få sin beskärda del av den stora öppna trädgården till uteplats. Det här blir ett boende som passar såväl barnfamiljer, som yngre och äldre. Detta är ett unikt tillfälle att bli en del av en anrik gård och få vara med och forma dess framtid.

-----------------

Trerummaren om 111 kvadratmeter i södra flygeln med hela övervåningen för sig själv.

Här har du hela flygelns övre våning för dig själv. En stor fönsterkupa snappar upp öster- och södersolen i en stor tugga. Du ser även ut över sjön från både vardagsrum och ett av sovrummen. Båda sovrummen med en fin inramning av snedtaket. Den som vill öka volymen ytterligare skulle kunna öppna taket upp i nock i vardagsrummet. Även badrummet snyggt komponerat i takfallet. Uteplats på gaveln.

Snabbfakta 1-17 Snabbfakta 2-18

Ett ståtligt lugn nära naturen på kort avstånd från Jönköping. Ett unikt tillfälle att bli en del av en anrik gård och få vara med och forma dess framtid.

Adress Riddersbergs Säteri 2
Område Riddersberg
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 111 kvm
Antal rum 3 rum och kök
Byggår 1860
Månadsavgift 5 900 kr/mån
Avgift inkluderar Värme och vatten
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Pris 3 200 000 kr / fast pris

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Simon Staflund Ansvarig mäklare 0735-067000 simon@vastanhem.se Mer om Simon

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Husen på Riddersberg

Huvudbyggnaden uppfördes anno 1860 efter att den gamla brunnit. Huset strikt med fina proportioner, förhöjt väggliv, höga spröjsade fönster och fina rader småfönster under takskägget. Flyglarna är äldre än själva huvudbyggnaden, troligen 1700-tal och placerade i en lätt öppen vinkel mot allén. Gamla värdshuset är byggt i slutet av 1900-talet i en blandstil där det moderna möter det klassicerande. Alla tak med enkupigt lertegel precis som det ska vara på landet.

Historia

Riddersbergs säteri har sin historia väl förankrad i 1600-talet. Första ägaren adlad Ridderhielm. I familjen Ribbings ägo på 1800-talet blev gården ett mönsterjordbruk, och den nuvarande huvudbyggnaden uppfördes. Konstnären Calle Örnemark huserade här under många år och uppförde ett antal stora konstverk och installationer. Bland annan det Indiska reptricket som sades vara väldens högsta skulptur. Gården var senare ett konstnärscentrum med galleri, utställningar och restaurang.

Planritning

Mäklaren informerar

Ett ståtligt lugn på kort avstånd från Jönköping. Riddersbergs säteri ligger i Rogberga socken strax väster om kyrkan som är ett landmärke att ta sikte på från alla håll. Det här blir ett boende som passar såväl barnfamiljer, som yngre och äldre. Som sagt ett unikt tillfälle att bli en del av en anrik gård och få vara med och forma dess framtid. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.

Man har valt ett klassiskt kök från HTH med en innanförliggande ramlucka som ger ett modernt uttryck. Färgkulören går i en grå-beige-ton och bänkskivan i eklaminat. Samtliga vitvaror kommer från Siemens.

Badrummet är nyrenoverat och går, likt köket, i varma toner. Helkaklade väggar och golv. Kommod från Svensk badrumsinredning och ovanför sitter en rund spegel med ledbelysning. Tvättmaskin och torktumlare kommer från Bosch.

För den som värdesätter bra fungerande kommunikation finns Wetternets öppna och snabba fiber indraget i fastigheten. Titta gärna in på wetternet.se för att ta del av de paketlösningar som finns tillgängliga för tv och bredband.

Med varje lägenhet följer rätten till egen parkeringsplats, och för den som har el-bil finns möjlighet till laddplats.

Samtliga lägenheter har ett lägenhetsförråd i den röda ladan, precis intill parkeringen. I samma byggnad finns även ett miljörum för sophantering.

Stor och härlig trädgård som öppnar upp för många fina stunder. För den som gillar att odla finns möjligheten till sin egen odlingslott som är placerade med utsikt över sjön. Här finns såväl vatten- som el framdraget för att underlätta skötsel. Trädgårdens stora gräsmatta sköts av en Automower från Husqvarna.

Grannstallet hyr ut stallplatser. Kostnad för dessa är för närvarande 1 500 kr/månad i kallhyra och cirka 2 500 kr/månad för plats och foder. Möjlighet till ridning finns på Regionens nya ridbana mot en kostnad om 2 500 kr/år.

För den fiskeintresserade kan fiskekort köpas via www.ifiske.se/fiske-rogbergasjön.htm.

Från Jönköping tar du dig snabbast till Riddersberg via riksväg 40 öster ut mot Nässjö; följ skyltningen mot Rogberga och ta höger vid kyrkan. Från Huskvarna är det smidigast att åka rakt söderut över Tenhult. Från Barnarp hittar du hit via en slingrande vacker väg över Bashult och längs sjön som du ser på din högra sida. Du som flyttar hit hittar snart många mindre vägar som tar dig hit eller dit i nejden på cykel eller till fots.

Bilder

Planritning

Riddersberg

Parken runt gården har en ansenlig strandlinje mot Rogbergasjön. Det innebär direkta möjligheter att ge sig ut på fisketur, lägga i roddbåten eller kajaken och komma sjöfåglarna nära. Badplatsen ligger några hundra meter bort.

Vill du bevaka fler bostäder som denna?