Logotyp

Liljeholmen

Östra Storgatan 124C

Golvad av gammal charm

Vi har skrivit det förr; en bra renovering börjar med fina golv. Enhetligt i alla rum är bra, gammalt ännu bättre; i kombinationen blir det oslagbart. Här tar det ett tag innan du lyfter blicken från det smalspåriga plankgolvet i hallen, som gör en 9o-graders gir, och sedan fortsätter bort mot vardagsrummet. Samma tempo i brädningen även där, och i köket.

Springorna varierar planlöst och knirret o knarret spelar en melodi från förr. Åtminstone från 1940-talet då huset ställde sig upp med ena gaveln bara ca 100 meter från Vätterstranden. Det mesta är sig likt i lägenheten sedan dess. Fönsterbänkarna massivt tjocka och breda, gamla innerdörrarna med diskret ram, som pekar mot en modernare tid, och golvlisterna fortfarande lite accentuerade på höjden. Kök och badrum tack och lov av lite senare datum.

Golvytan i både kök och vardagsrum är betydande, och om du är en blivande student som flyttar in kommer dina kamrater som bor i korridor att kalla dig för ”godsägaren”. Här behöver du inte fundera på hur både säng och soffa ska platsa. Ställ sängen i mörkaste hörnet och soffan med utsikt mot den tofsiga björken på gården som talar om i vilken riktning det blåser.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 124C
Område Liljeholmen
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 45 kvm
Antal rum 1 rum och kök
Byggår 1939
Månadsavgift 2 405 kr/mån
Avgift inkluderar Värme, vatten och TV
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Slutpris 1 760 000 kr

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Simon Staflund Ansvarig mäklare 0735-067000 simon@vastanhem.se Mer om Simon

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Simon Staflund