Logotyp

Söder

Mollbergsgatan 4B

Alla bilder
Västerläge

I godo med solen

Mollbergsgatan - en hemlig paus mitt i hjärtat av Torpa. Eller Söder som såklart är det korrekta namnet. En skön knyck i gatunätet och plötsligt bromsar stadens puls upp märkbart. Mer träd, mer gräs mer grus. Denna lägenhet ligger dessutom en bit in från gatan. Balkongen lever i godo med solen på eftermiddagen, och du sover med fönstret öppet utan att bli störd. Och apropå fönster så blir vi på Västanhem extra glada när originalfönstren är kvar med sina fina beslag. Detta är en förening med en stabil ekonomi, låg belåning och ett hus i mycket gott skick.

Inne i lägenheten möts du nästan omgående av gamla originalparketten som saxar i fiskbensmönster i såväl hall som i sovrum och vardagsrum. Dessutom lagt utan trösklar däremellan. I köket tjänstgör gamla grangolvet med fin patinerad yta. Köket renoverat på senare tid och badrummet i samband med föreningens stambyte 2001. Balkongen sitter där den alltid gjort men har blivit modernt större sedan nya monterades för några år sedan. I de djupa fönstren ligger röd kalksten. Ett angenämt projekt kan vara att avlägsna den vita färgen.

Snabbfakta 1-5 Snabbfakta 2-24

Den ekonomiska sidan av föreningen är i gott trim med en så låg belåningsgrad som 3 670 kr per kvadratmeter. En siffra som som gör föreningen mycket stabil!

Adress Mollbergsgatan 4B
Område Söder
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 56 kvm
Antal rum 2 rum och kök
Byggår 1944
Månadsavgift 2 128 kr/mån
Avgift inkluderar Värme, vatten och tv
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Pris 2 250 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Per Sandwall Ansvarig mäklare 0735-259432 per@vastanhem.se Mer om Per

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Huset

Denna fastighet är bebyggd på 1940-talet i försiktig funktionalistisk stil, nästan helt utan yttre utsmyckning, men det överflödiga blir med tiden nästan alltid fult, som arkitekten Alvar Aalto sa en gång. Här är det ljuset och enkelheten som får råda. Kvaliteten syns på tjockleken på väggarna och de fina kalkstensbänkarna. Trapphuset har bevarat den rätta känslan med rymlig svängradie. I källaren hittar du ditt källarförråd och du huserar även över ett bra vindsförråd.

Hallen

Ja, till och med trapphuset är lite luftigare här och i fint bevarat skick, och den känslan fortsätter innanför din ytterdörr. Först en plätt diskret klinker för att klara en anstormning av exempelvis leriga löparskor eller dito tassar. Sen tar den fint oljade parketten över och ögat har svårt att bestämma sig om vi ska följa med in i vardagsrummet eller sovrummet. Snyggt att golvet är lagt utan trösklar däremellan. Parkett i sovrum och hall är ovanligt.

Citat 1

"Tittar du i föreningens årsredovisning inser du att siffrorna är samma fröjd att titta på som lägenheten och huset i sig. Det är nog en av Söders stabilaste föreningar."

"Tittar du i föreningens årsredovisning inser du att siffrorna är samma fröjd att titta på som lägenheten och huset i sig. Det är nog en av Söders stabilaste föreningar."

Citat 1

Vardagsrummet

Golvet vackert mustigt, som en långkokt söndagsgryta. Ju mindre soffa du väljer desto mer av de mättade ekstavarna får du njuta av. Men som du ser på bilderna får du plats med både stor soffa och matbord. Oavsett hur du väljer att möblera har du tjocka röda kalkstensbänkar i fönstren att fröjdas över. Vackert ljus in från väster eftermiddagar och kvällar. Balkongen öppnar sina behag redan tidigt på säsongen, alltid strax efter lunch. Fönsterbrädan i sten även här, med plats för dubbla rader pelargoner, om du längtar efter det.

Balkongen

Den här gatan är trevlig på ett sätt som överraskar och som är lite svår att beskriva i ord. Balkongen tar vara på allt det götta på bästa sätt, var så säker. Särskilt som balkongerna har blivit rejält mycket större efter uppgradering och montage av nya. Försumbar trafik in på gatan, och både gräs och grus in på gården gör det till ett ”uterum” som du kan få att grönska och leva upp vår och sommar. Perfekt dessutom för två med bubblor i strutglasen.

Citat 2

"Fint att golvet och de gamla fönstren har fått vara kvar. Gamla fönster har överlägsen kvalitet om de sköts ordentlig. Det görs här."

"Fint att golvet och de gamla fönstren har fått vara kvar. Gamla fönster har överlägsen kvalitet om de sköts ordentlig. Det görs här."

Citat 2

Köket

Bra längd på köket, här står ni gärna två och skär och fräser. Inte åt varandra, utan lök och grönt. Fönster mot gården och öster vilket bör innebära morgonsol även i detta kvarter. Knacka lite i fönsterbrädan så märker du att den är av sten. Röd kalksten dessutom, men just nu vit, vilket dock är enkelt att ångra. Pensla på lite färgborttagning så är du nära ursprunget igen. Ett bord för tre eller fyra göre sig bra på det gamla plankgolvet. Trots att köket är renoverat döljer det sig här en utdragbar gammeldags finess.

Sovrummet

Samma parkett även här, samma djup på fönsterbrädan och samma fina haspade beslag i fönstret mot gården och om möjligt ännu lugnare än på husets balkongsida. Att ha nära hem till sin egen säng är värt mycket för många. Har du gjort stan om natten, eller sprungit Jönköpings maraton på nytt personbästa, ja då är det fint att ha nära hem. Lägg möda på att välja en skön säng, det är både du och detarum värt.

Citat 3

Här på Mollbergsgatan kommer du knappast sakna bil. Behöver du smörja kedjan på cykeln har du klassisk cykelverkstad strax runt hörnet.

Här på Mollbergsgatan kommer du knappast sakna bil. Behöver du smörja kedjan på cykeln har du klassisk cykelverkstad strax runt hörnet.

Citat 3

Badrummet

Föreningen har en långsiktig plan för husets skötsel och underhåll vilket innebär att stambytet redan är klart här. Här totalrenoverades det så sent som 2013 så räkna med att behovet av renovering ligger långt fram i framtiden. Drömmer du om mer ögonfröjd så är det bara att rulla ut en färgglad matta och kroka upp handdukar i senaste trendkulören.

Omgivningen

Här på Mollbergsgatan kommer du knappast sakna en bil. Med cykel är du snabb till och från allt som händer i stadens olika delar, cykelvägar går i alla riktningar. Vill du lufta benen, så går du runt Munksjön på knappa timmen, eller beger dig upp Vattenledningsparken eller Stadsparken som är lika nära. Som student på Högskolan kommer du ha väldigt nära både till tenta och fester.

Mäklaren informerar

Säljaren har ägt lägenheten sen 2016. Nedan följer information som kan vara bra att känna till som köpare.

Till lägenheten följer det två förråd, ett på vinden och ett i källaren.

I huset finns ett övernattningsrum som går att hyra för en liten peng. Perfekt om man får långväga gäster.

Tele 2 står som leverantör av tv. Önskar man bredband från denna leverantör går detta att beställa separat. Besök gärna www.tele2.se för aktuellt tjänsteutbud.

Badrummet totalrenoverades 2013. I badrummet finns elburen golvvärme.

Köket renoverades 2002 och kommer från HTH. Samtliga vitvaror förutom mikrovågsugnen installerades samma år. Mikrovågsugnen installerades 2007. Vitvarorna kommer från Bosch.

På balkongen njuter man av solen från tidig eftermiddag till kvällen.

På omkringliggande gator gäller kommunal parkering. Här finns även möjlighet att köpa boendeparkering vilken betalas kvartalsvis till kommunen. Läs gärna mer på www.jonkoping.se för mer information.

Hatthyllan ingår i försäljningen.

Föreningen har inga planerade avgiftsändringar eller kommande större renoveringar planerade i närtid. Detta kontrollerat med ordföranden i augusti 2023.

Bilder

Planritning

Söder

Att bo på Söder är lite som att bo på Söder, som en stockholmare skulle säga. Här finns det mesta du kan behöva i kvarteren runtomkring.

Matbutiker, restauranger, bagerier och frisörer. Blomaffär och creperi, cykelfixare och skomakare. Ja, allt helt enkelt, och trevligt är det dessutom! Precis utanför porten ligger Idas park och i närheten hittar du flera andra grönområden och rundor att rasta benen på.

Mysiga Stadsparken, Friaredalen med fotbollsplaner och spåret runt Munksjön är några exempel. Till Högskolan cyklar du på 3–4 minuter, så nära är det.