Logotyp

Huskvarna

Linnégatan 18C

Alla bilder
Hemlängtan

Tre steg upp – i känsla och storlek

Stora lägenheter brukar kallas för ”våningar”. Det kräver ansenlig storlek men också stil och stuk i en högre klass. Det väntar definitivt här på Linnégatan mitt i Huskvarna: lite högre i tak, rum i fil, skjutdörrar i par, fina gamla golv och knähöga golvlister. Tre sovrum och ett väldigt sällskapligt vardagsrum. Klädkammaren visar sig vara i samma klass, och skulle lätt kunna bli ett eget sovrum om du inte nöjer dig med tre.

Allt detta ligger bra tre steg upp från gården som är en grön filé med fina ytor att bre ut sig på. Du kan lätt poppa upp med barnvagn, tunga matkassar eller en ny soffa som kanske bättre passar i det stora vardagsrummet. Ett förråd på vinden och två i källaren som du får nära till. På vinden finns även långa torklinor där du kan hänga dina lakan på tork, precis som gjorde förr. Går att torka i tvättstugan också såklart. Häng med in i salongen.

Snabbfakta 1-14 Snabbfakta 2-37

Lägenheten ligger på första plan, med närhet till innergården. Smakfullt renoverad med den äldre charmen bevarad.

Adress Linnégatan 18C
Område Huskvarna
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 104 kvm
Antal rum 4 rum och kök
Byggår 1937
Månadsavgift 4 410 kr/mån
Avgift inkluderar Värme och vatten
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Pris 2 700 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Simon Staflund Ansvarig mäklare 0735-067000 simon@vastanhem.se Mer om Simon

Det är 6 dagar kvar till visning.

Söndag 1 Oktober med start kl 13:00
Varmt välkommen att boka in er på visning genom bokningsformuläret eller genom kontakt med ansvarig mäklare.

Boka visning

Här kan du anmäla dig till visning för Linnégatan 18C, Huskvarna.
* obligatorisk uppgift

Bostadsbeskrivning

Vardagsrummet

Pamp-proportioner där du kan möblera elegant på många sätt. Ett större matbord gör inte att du behöver tänka smått när det kommer till soff- och sittgrupp. Och tänk så mycket väggytor, där du kan låta väggkonsten breda ut sig. Hyllorna snyggt anpassade och inmålade med väggarna. Rummet intill används om sovrum av nuvarande ägare, men det är ju inte svårt att se hur det kan integreras mer med vardagsrummet i och med den breda skjutdörrsgarderoben.

Sovrummet mot norr

Ska något av sovrummen få titeln master bedroom så är det väl detta som öppnar sig stort. Från början var det nog tänkt som matsal i fil med vardagsrummet men som sovrum är det magnifikt också. Fönster mot norr så det här säker det svalaste sovrummet dessutom. Har du inte fått till din finaste bäddning och gårdagen kläder fortfarande ligger och dräller lite här och där, så är det bara att stänga till med skjutdörrarna.

Köket

Välplanerat och i väldigt fint skick efter en renovering som gjordes för inte allt för länge sedan. Bänkskiva i ekmönstrad laminat som gör det lätt att hålla rent. Snyggt med ett vitrinskåp om du vill flasha med några fina glas eller muggar du fått av mormor. Stora vittrinen, alltså fönstret, vetter ut gården så att du kan ha koll på barnen som plaskar i plastpoolen. Runt bordet plats för tre, eller max fyra, men oftast vill du nog sitta i stora rummet, vid stora bordet.

Badrummet

Renoverat på senare tid och i bra skick med duschen redo att göra dig fin till vardag och fest. Helkalat med golvvärme 2012. Lägg märke till den snygga dusch-nischen där du kan ställa in diverse hår- och hudvårdande produkter, fotskrubbare och rakhyvlar etc. Inte största badrummet men allt du behöver.

Citat 1

"Så smidigt att att bara kliva ner tre trappsteg ut på gården, till gräset och den gemensamma bersån."

"Så smidigt att att bara kliva ner tre trappsteg ut på gården, till gräset och den gemensamma bersån."

Citat 1

Storta sovrummet mot gården

Gamla plankgolvet kvar, nya höga golvlister som sitter fint. Ett stort rum som har ett stort dubbelbrett fönster mot gården. Soliga dagar kan det var läge att se till att stänga solen ute dagtid så att det blir svalt till kvällen, även om dina krukväxter kanske vill ha ljus. Dubbelsängen får plats utan bekymmer även i detta rum, vilket innebär att dina tonåringar kan få önska sig så bred säng de vill, även om de inte får största rummet.

Walk-in-closet

I den här lägenheten fanns ytan att prioritera förvaring, vilket nuvarande ägare gjort på många sätt. Ja, du lade säkert märke till alla skåpen i hallen både här och där. Sedan rätt fram har du dessutom ett gigantiskt dressing room, eller klädkammare som man helt enkelt sa förr på svenska. Matta på golvet och tapet i taket. Flärdfullt och funktionellt i fin kombo. Plats för massor av rea-fynd du inte behöver och en helt del annat också.

Citat 2

"Jag ville ha en lägenhet där jag kunde få till mycket förvaring, det gick verkligen här."

"Jag ville ha en lägenhet där jag kunde få till mycket förvaring, det gick verkligen här."

Citat 2

Lilla sovrummet mot gården

Även här får en dubbelsäng plats som du ser. Här kan ni rotera mellan rummen och byta varje halvår om ni vill. Litet kan ju också innebära ett mysigare rum, och så är det nog faktiskt här. Gamla plangolvet intakt. I garderoben kan du inte hänga kläder, men väl tvätta och torka dem. Kanske världens minsta tvättstuga.

Innergården

Husen i dessa kvarter ligger ”limpvis” i långa streck och med stora öppna grönytor emellan. Det gäller för denna fastighet också. Trädgården tillhör alla så det är fritt fram att bre ut pick-nickfilten och sätta tänderna i kanelbullen. Sola, spela kubb eller läs en mordisk deckare i skuggan av ett träd, som en spännande kontrast till den stilla lunken i ditt kvarter. Föreningen har två sittgrupper som möbleras när våren vaknar.

Citat 3

"Centralbageriet är vår stående fralleverantör och pizzorna på Ciro är bäst i Huskvarna."

"Centralbageriet är vår stående fralleverantör och pizzorna på Ciro är bäst i Huskvarna."

Citat 3

Planritning

Mäklaren informerar

Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.

Köket som kommer från Ikea renoverades 2020. Här finns följande maskinell utrustning: induktionshäll, ugn (Ikea), spisfläkt, mikrovågsugn (Ikea), diskmaskin (Bosch), samt kyl och frys (Samsung). Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2020.

Badrummet renoverades 2012. Här hålls dina fötter varma tack vare den elburna golvvärmen.

Tvättmaskinen och torktumlaren av märket Bosch installerades 2020.

Under 2022 har nuvarande ägare målat samtliga väggar i lägenheten. Golvslipning med efterföljande vaxbehandling har utförts och nya golvlister har satts in, Dessutom har en stor walk-in-closet färdigställts, bokhyllan i vardagsrummet har platsbyggts liksom hallmöbeln för jackor.

Till lägenhet hör inte mindre än tre förråd. Ett vindsförråd om cirka fem kvadratmeter samt två källarförråd om cirka fem respektive fyra kvadratmeter.

I källaren finns en gemensam tvättstuga samt cykelförråd.

Fastigheten är ansluten till fiber via Wetternet. Läs gärna mer på www.wetternet.se.

När nuvarande ägare flyttar lämnar hon kvar den platsbyggda bokhyllan i vardagsrummet samt garderoben i hallen. Även skåpet som döljer elcentralen i hallen lämnas kvar. Däremot tar hon med sig skoskåpet i hallen samt inredningen i walk-in-closet.

Bilder

Planritning

Huskvarna

Det spelar ingen roll om du söker vild natur eller nygjorda viltfärsbiffar, du har nära till både naturen och restauranger i dessa kvarter.

Lägg till ett eget köpcentrum, torghandel på tisdagar, idrottshus, bibliotek, vårdcentral, Friskis o Svettis och många roliga second-hand-butiker. Närheten till Vättern är också anslående, antingen du vill fiska, bada eller bara vill gå på upptäcktsfärd utmed stranden.