Logotyp

Liljeholmen

Gillesgatan 5B

Alla bilder
Strandnära

Solsmart tvåa på tvären

Det är lätt att gilla läget här på Gillesgatan. Huskropparna ligger solsmart lite på tvären, uppvridna mot sydväst. Du snuvas varken på morgon- eller kvällssolen. Ljuset hittar in rätt igenom lägenheten, som i sin tur inte ligger mer än 200 meter från stranden. Du sneddar smidigt över herrgården i badrock och flip-flops när du vill ta ett dopp. Eller snabbt behöver hem och brygga mer kaffe. Med cykel är du snabbt inne i stan utmed strandpromenaden, och bussarna har du också behagligt nära.

Det är alltid golvet som sätter stämningen i inredningen. En gammal sanning som alltid stämmer. De gamla brädgolven i hall, kök och sovrummen har slipats och fått en svagt mjölktonad yta här. Vardagsrummet har kvar sin ursprungliga parkett, och frågan är om det någonsin är omslipat för det har en förföriskt gyllene patina. Kök och badrum renoverade av en tidigare ägare. Gamla fönsterbänkarna i kolmårdsmarmor sitter där de ska; samma sten ligger också i trapphuset.

Snabbfakta 1-2 Snabbfakta 2-11

En lägenhet där du bara flyttar in och stortrivs. Smart planerat, mycket fint skick och med balkong i bästa tänkbara vädersträck.

Adress Gillesgatan 5B
Område Liljeholmen
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 54 kvm
Antal rum 2 rum och kök
Byggår 1946
Månadsavgift 3 120 kr/mån
Avgift inkluderar Värme, vatten och tv.
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Pris 1 950 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Simon Staflund Ansvarig mäklare 0735-067000 simon@vastanhem.se Mer om Simon

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Hallen

Detta är ett hus som byggdes då den tidiga funktionalismen börjar göra avtryck i stadsbilden. Det syns inte minst i trapphuset upp till andra våningen, där enkelheten är stram och sparsmakad. Direkt inne i lägenheten känner du samma sak, mycket tack vare gamla golvet som sätter stämningen direkt. Gamla badrumsdörren i sikte och takhöjden lite extra tilltagen, precis så mycket att dina sinnen registrerar det.

Köket

Gamla brädgolvet räcker för att du ska få en gammal känsla här inne. För köket har totalrenoverats för cirka XX år sedan, och alltjämt i mycket fint skick. Massiva ekbänkar, inte laminat, i kombination med släta luckor gör allt stilrent som i tidningarnas köksbilagor. Arbetshöjden är något högre än svensk byggstandard, vilket du vänjer dig vid snabbt, och kommer uppskatta extremt mycket om du är av det lite längre släktet. Frågan är om du kan hitta var den dolda kontakten sitter?

Citat 1

"Gillar man att laga mat, som jag, tror jag att köket kommer uppskattas. Det finns många bra lösningar."

"Gillar man att laga mat, som jag, tror jag att köket kommer uppskattas. Det finns många bra lösningar."

Citat 1

Vardagsrummet

Finrummet har såklart kvar ekparketten sedan husen byggdes på 1940-talet. Lagt i ett lite annorlunda mönster. Ett vardagsrum där ljuset hittar in vackert även vintertid när solen ligger lägre och så klart när varmare dagar gör att balkongdörren står öppen vind för våg. Soffans bästa läge kan diskuteras, men akta parketten när du prövar dig fram. Nuvarande ägare har en stor social soffa, men har ändå stor yta av golvet fri.

Balkongen

Här kommer verkligen huset sydvästliga vridning till sin fulla rätt. Så här i högsommartid badar såklart balkongen i sol och ljus och värme. Men även till vintern kommer du märka att solen tittar in tack vare läget i backen och positionen på andra våningen som här. När träden grönskar skyms Vätterutsikten, men den hittar tillbaka när löven faller. Den stora fördelen är att du går ner till stranden på tre minuter om det blir för varmt här på solsidan.

Citat 2

"Den lilla extra takhöjden gör verkligen att det känns rymligare och luftigare i rummen."

"Den lilla extra takhöjden gör verkligen att det känns rymligare och luftigare i rummen."

Citat 2

Sovrummet

Från sovrummet vaknar du med blicken ut i grönskan runt Rosenlunds herrgård och Rosariet. Den tidiga, vassa morgonsolen skuggas nog av huset ovanför, men det kan nog vara lite olika hur det ser ut under året. Bra att ha rullgardin redo om du vill sova länge. Fönstren bytta i hela fastigheten men de gamla bänkskivorna är kvar i grön-grå Kolmårdsmarmor; samma sten som ligger i trapphuset dessutom.

Badrummet

Ett badrum i bästa skick och fason. Helt neutralt till färg, form och funktion. Badkar fanns nog från början och ett nytt nätt har kommit på plats. Men handdukstork är en modernare lyx. Ett badrum att längta hem till efter en löptur på i upp och ner för Rosenlundsbankarna i januari. Med lite noggrant fogskurande då och då kommer det se lika fint ut även om tio år.

Citat 3

"Att ha Bondberget, sandbankarna och Rosariet så nära och tillgängligt har jag uppskattat. Och Vätterstranden såklart."

"Att ha Bondberget, sandbankarna och Rosariet så nära och tillgängligt har jag uppskattat. Och Vätterstranden såklart."

Citat 3

Planritning

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2018. Nedan följer en kortare sammanställning av de tillval som gjorts samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.

Köket som renoverades av tidigare ägare 2015 kommer från Ikea. Här finns maskinell utrustning i form av: Induktionshäll (Siemens), ugn (Siemens), spisfläkt (Franke), mikrovågsugn (Siemens), diskmaskin (Whirlpool) samt kul och frys (Siemens). Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2015.

Badrummet renoverades även det på uppdrag av tidigare ägare, 2014. Arbetet utfördes av Badhuset i Jönköping AB.

Nuvarande ägare har mål om vardagsrummet samt sovrummet 2018.

Från balkongen i sydväst läge kan solen, under sommartid, avnjutas från cirka klockan 11 fram tills den försvinner cirka kl 20:30.

Till lägenheten hör två förråd, ett på vinden (cirka nio kvadratmeter) och ett i källaren (cirka fyra kvadratmeter).

I källaren finns gemensam tvättstuga för medlemmarna. Här finns även utrymme för cykelförvaring.

Föreningens 20 parkeringsplatser hyrs ut till medlemmar för 250 kronor per månad. Platserna fördelas enligt kösystem.

I föreningen är samtliga lägenheter anslutna till Tele2:s kommunikationstjäster. I månadsavgiften ingår ett basutbud av tv-kanaler.

När nuvarande ägare flyttar tar hon med sig Elfa-hyllorna i vardagsrummet.

Bilder

Planritning

Liljeholmen

Liljeholmen är ett av Jönköpings två stadsnära naturreservat, som snabbt kopplar bort stadens puls och sorl. Helt klart kommer Liljeholmsparken, strandpromenaden och cykelvägarna bli dina livsnerver, både mentalt och konditionsmässigt.

Vättern är en sjö med humör som alltid växlar. Vrång och vresig ibland, och silkeslen som en persika några stunder senare. Få sjöar bjuder på så fina solnedgångar, där moln och höjderna runt stan alltid blir en sprakande målarlåda. Här har du alltihop bara hundra meter från lägenheten, året runt. En promenad fram och tillbaka till Rosenlunds sandbankar räcker som humörinjektion.