Logotyp

Bymarken

Björnebergsvägen 15B

Alla bilder
Charmör med utsikt

Solgul minivilla

Husdrömmar kan vara hur små som helst, om bara känslan och detaljerna är rätt. Här har du tjugofyra kvadrat egen gårdsidyll med det lilla vardagsrummet, och den storslagna utsikten över Vättern. Vägg i väg har du dessutom ytterligare åtta kvadratmeter som för närvarande är oinredda, men som ingår i köpet. Utrymmet är delvis isolerat och kräver ganska liten insats för att bli rumsrent. Vips har ditt hus blivit en halv gång större och du får ett naturligt sovrum. Så behöver säng och soffa inte samsas i finrummet.

Huset har närmare hundra år bakom sig, och ligger på gården till ett större bostadsrättshus på nedre Bymarken med ytterligare fem lägenheter. Hur framtiden ser ut för detta hus, ligger i mångt och mycket i dina händer. Här kan du flytta in direkt, och samtidigt förädla ditt boende succesivt och sätta din egen prägel på huset; givetvis i samråd med föreningens styrelse.

Snabbfakta 2-14 Snabbfakta 1-25

Ett eget charmigt gårdshus hör inte till vanligheterna. Ytan som idag används som bostad är tjugofyra kvm, föreningen har också lagt till den intilliggande förrådsdelen om ca åtta kvm att höra till lägenheten för att bostaden ska kunna utvecklas till en mini tvåa om trettiotvå kvm.

Adress Björnebergsvägen 15B
Område Bymarken
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 32 kvm
Antal rum 2 rum och kök
Byggår 1908
Månadsavgift 2 117 kr/mån
Avgift inkluderar Värme, vatten och p-plats
Våning 1 av 1. Hiss finns ej.
Pris 1 000 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Robert Csiki Ansvarig mäklare 0723-253000 robert@vastanhem.se Mer om Robert

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Entrén

Liten men naggande god, och du har dessutom en bedårande förstukvist med tak över huvudet för den som väntar på att bli insläppt, eller bara för att kunna sätta ner en väska torrskodd innan du hittat nycklarna in. Till höger hamnar du i köket, men möjlighet finns alltså att ta upp en öppning till vänster, så får du ett trappsteg upp till ett potentiellt sovrum.

Köket

Här har du både elspis och vedspis till hands. Men även fem lådor och tre skåp. Inte plats för stora bullbak, men absolut ett litet. Dessutom har du ett högskåp borta i hörnet som väntar på att fylla en funktion. Eklaminat på golvet. Du behöver inte elda många vedpinnar för att värma hela ditt lilla hus. Plats för både två och tre personer till bords.

Citat 1

"Trots det lilla formatet, är utsikten storskalig från vardagsrummet"

"Trots det lilla formatet, är utsikten storskalig från vardagsrummet"

Citat 1

Vardagsrummet

Två fönster, ett mot gården och ett mot Vättern som har två fina siktlinjer mot vattnet mellan husen nedanför. Här får soffan samsas med sängen tills du fått ordning på rummet ovanför hallen. Även här har du eklaminat på golvet.

Badrummet

Helkaklat med grått golv och golvvärme samt vita väggar. Smidigt med duschdraperi så att du kan få undan stänkskyddet när du inte behöver det. Säkert möjligt att ta upp ett litet högt fönster mot norr om du vill.

Uteplatsen

På gaveln av dit hus har du en grusad yta där du kan ha ditt permanenta caféhörn, där särskilt morgonsolen kommer vara något att längta efter när hösten och vintern står för dörren. Ett eget förråd hittar du i längan ovanför längst upp i trädgården. Biytor är viktiga, när man bor trångt.

Nytt rum - förråd

Ett separat rum i dagsläget med egen ytterdörr, men det skulle lätt gå att ta upp en dörr från den lilla hallen och skapa ytterligare ett separat rum på ca 8 kvadrat. Perfekt som sovrum, en eller två trappsteg upp från den övriga nivån på huset. Tak och golv är redan isolerat, men väggen mot gården väntar på isolering och gips. Ett fönster på norrsidan skulle sitta riktigt bra. Rör är framdragna för att montera ett vattenvärmt element. Kanske läge att ersätta den befintliga dörren med ett fönster, när du forcerat väggen med en ny öppning. Ett fönster mot norr skulle också kasta en del användbart ljus över tillvaron.

Citat 2

"Det känns som ett privilegium att ha fått bo i lägenhet i detta område."

"Det känns som ett privilegium att ha fått bo i lägenhet i detta område."

Citat 2

Trädgården

Alla i föreningen har tillgång till trädgården, men här har du direktkontakt med träd och buskar i samma plan som din egen lägenhet. Här växer en hel del sött och gott, som vinbär, körsbär och krusbär. På din egen husgavel har du en grusad avsats som har solen i ansiktet från tidig morgon till eftermiddagen. Här kommer du sitta ofta. Kanske en altandörr från vardagsrummet skulle göra susen. Glöm inte att bjuda upp dina grannar på soligt kafferep mot din varma panel.

Omgivningen

Cykelvägen utmed Vätterstranden tar dig in till Jönköpings centrum på mindre än tio minuter, parkerad och klar. Liiiiiite längre om du vill till Huskvarna eller Bankeryd.
Lokal badstrand med klippa, sand och brygga finns vid kanotklubben nedanför Statoil-macken. Om du föredrar hela Vätter-playan får du cykla tio minuter till. Vattentemperaturen lär inte skilja så mycket; Vättern är som den är - klar och fräsch. Bussen stannar inte så långt bort om cykeln till äventyrs trasslar någon regnig dag. Eller så fäller du upp paraplyet och går ner till stan.

Citat 3

"Kanotklubbens lilla strand och vedeldade bastu kommer jag definitivt att saknas."

"Kanotklubbens lilla strand och vedeldade bastu kommer jag definitivt att saknas."

Citat 3

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning gällande info som kan vara bra att ha med sig vid köp.

Intilliggande rum är delvis förberett att fungera som bostad, ca åtta kvadratmeter. Bjälklaget samt två ytterväggar är isolerade och värmeledningar framdragna för radiator. Rummet har idag egen ingång utifrån men kan öppnas mot befintlig lägenhetsentré. Utformning sker i samförstånd med föreningen.

En p-plats garanteras till de boende och är kostnadsfri i dagsläget.

Till lägenheten följer två förråd, ett källarförråd samt plats i förrådslänga.

Intill gårdshuset finns en grusbelagd uteplats med sol under större delen av dagen.

Gemensam tvättstuga finns att boka med dubbla tvättmaskiner, torktummlare och upphängningsmöjligheter för torkning av tvätt.

Fiber finns för snabb och driftsäker uppkoppling. Inte knutet till specifik leverantör utan tecknas fritt och bekostas separat av den boende.

Fungerande vedkamin finns i köket för de lite kallare årstiderna.

Kostnad för egen hushållsel med eget abonnemang uppgår till ca 200 kr/mån samt hemförsäkring ca 100 kr/mån. Bostadsrättstillägg tecknas av föreningen.

Föreningen har idag inga beslutade planer på att ändra medlemmarnas månadsavgifter.

Bilder

Planritning

Bymarken

Att bo på Bymarken har sina fördelar. Framförallt den fantastiska utsikten! Närhet till vatten och natur. Väldigt nära till citykärnan med utbud av butiker, caféer, restauranger och Högskolan. Du har även några få minuter till bussen om du inte vill ta promenaden eller cykeln till stan.

Vill du bevaka fler bostäder som denna?