Logotyp

Torpa - Söder

Berzeliigatan 8

Alla bilder
Citypärlan

Svart, vitt och kärleksrött

Ett kaxigt hus med ett eget tonfall. Svart som natten på utsidan. När det byggdes var det väldigt diskuterat för sin svarta fasad, nu har det fått många efterföljare i vår stadsbild. Den här 3:an ligger med fönster både ut mot Myntgatans vältuktade trädallé och in mot gården, som visar sig vara allt annat än svart. Vid din egen uteplats är fasaden kärleksröd och oskuldsfull vit mittemot där solen bländar och lyser upp hela innergården.

Lägenheten är i bra skick och ståtar med ett helt nytt HTH-kök, och två sovrum mot lugna gården. Ett stort och ett mindre. Hela lägenheten ommålad och grus- och vattentålig klinker är lagd i hallen. Ett nytt ljust golv som fyller på ut i vardagsrummet och köket har också kommit på plats. Här har du Ica, gelato och pizza precis runt hörnet från din lugna uteplats. Huset ritat av arkitekt Erik Stål, verksam i Jönköping under många år.

Snabbfakta 2-2 Snabbfakta 1-18

Kvadratsmart hem med egen uteplats, helt nytt HTH-kök och möjlighet till parkering i varmgarage. Knäpptyst läge trots att man är mitt i city!

Adress Berzeliigatan 8
Område Torpa - Söder
Upplåteleseform Bostadsrätt
Boarea 71 kvm
Antal rum 3 rum och kök
Byggår 2005
Månadsavgift 4 118 kr/mån
Avgift inkluderar Värme, VA, bredband och tv
Våning 1 av 5. Hiss finns.
Pris 2 800 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Johan Marklund Ansvarig mäklare 0723-132000 johan@vastanhem.se Mer om Johan

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Hallen

Kompisar som kommer för första gången kan behöva fångas upp så att de inte försvinner upp i trapphuset. In på gården ska man för att hitta ytterdörren till lägenheten. Nuvarande ägare har lagt ny klinker innanför dörren och där får både ett och två par leriga löpardojor plats. Fortsätter du följa golvet med blicken längre in så är även resten av golvet nylagt. Redan i hallen ser du rätt igenom huskroppen ut på gatans gröna träd.

Vardagsrummet

Gränslöst mot kök och matplats vilket gör att du kan möblera på många vis. Vrida och vända på soffan lite efter humör, och efter om det är fest eller inte, då ni kanske vill frigöra mer golvyta för ett långbord. Eller för att kanske låta högtalarna få gästerna på danshumör. Golvet redo för alla tänkbara upptåg av både barn och vuxna; ett nylagt klickgolv i vinyl. Det gamla huset mitt emot är en vacker tegelbyggnad med kontorsverksamhet och du har de kubklippta träden i lagom fönsterhöjd dessutom.

Citat 1

"Köket gjorde vi om helt för precis ett år sedan. Tog bort ett skåp för att få lite mer arbetsyta, och satte lite mer modern snits på allt."

"Köket gjorde vi om helt för precis ett år sedan. Tog bort ett skåp för att få lite mer arbetsyta, och satte lite mer modern snits på allt."

Citat 1

Köket och matplatsen

Köket är i princip helt nytt och levererat av HTH i en ljus mockafärg. Bänkskivan och stänkskyddet i laminat för tankarna till sandsten. Svarta detaljer som blandare, häll och diskho gör sig väldigt bra till den varma tonen på luckorna. Fläkt, kyl och frys byttes 2015, resterande vitvaror vid köksrenoveringen 2022. Köket har tre egna fönster mot gatan, två stora och ett litet smalt vädringsfönster. Söderläge är mumma för kryddväxter och även större växtlighet.

Stora sovrummet

Båda sovrummen ligger in mot gården, alltså mot norr vilket gör det lätt att hålla rummet svalt även mitt i sommarhettan. Stora sovrummet är inmålat i en grön nyans som landat även på dörrar och foder. En harmoniskt dov färg som för tanken till naturen och skogen, och som matchar ekparkettgolvet. I anslutning till sovrummet finns bostadens klädkammare.

Citat 2

"Vi gillar att det är öppet mellan kök och sällskapsrum, men ändå med känslan att köket ligger lite för sig själv."

"Vi gillar att det är öppet mellan kök och sällskapsrum, men ändå med känslan att köket ligger lite för sig själv."

Citat 2

Lilla sovrummet

Ett flexibelt rum som kan bli vad du behöver det till. Redo för vart livet tar vägen; barn, barnbarn, syrum, arbetsrum, bibliotek eller svängrum för diverse olika intressen. Även här följs temat natur med en grönskande tapet och ljus ekparkett. Två stora garderober som går från golv nästan hela vägen upp till tak erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Nuvarande ägares dotter har här fått en egen frizon, men det är inte säkert att leksakerna riktigt vet var gränsen går.

Badrummet

Stilrent val av kakel och klinker; grått på golvet och vita väggar. Även inredningen följer samma färgskala, med inslag av svarta detaljer. Tvättmaskinen är en så kallad kombimaskin med som både tvättar och tumlar. Ovanför bänken finns en klädstång för den tvätt som du vill hängtorka. Bänkskivan i badrummet är likadan som den i köket. En rostfri bänk med ho gör att badrummet också blir ett grovkök som kan komma till användning oftare än du anar.

Citat 3

"Tror nästan att det är vi som använder den gemensamma grillen mest faktiskt. Det är så smidigt när vi har vår uteplats i markplan."

Uteplatsen

Utanför ytterdörren har du din egen uteplats. På ena sidan står planteringslådor med klättrande murgröna som på sikt kommer ge insynsskydd till stora sovrummet och en ombonad hörna här ute. På andra sidan dörren samsas en sittgrupp med krukväxter. Från uteplatsen har du nära till både föreningens gemensamma grill och det inglasade uterummet som står där solen värmer mest och bäst.

Gården

Rakt ut från lägenheten hittar du din och dina nya grannars egen oas. Innergården bjuder inte bara på gott om sittplatser, ett trädäck och ett helt nytt uterum – utan också en boulebana! Oh la la! Bonjour! Gården är helt tyst och avskärmad från kringliggande gators bilbrus och andra ljud som annars är en naturlig del av att bo mitt i stan.

Omgivningen

Området må heta Söder, men är nog mest känt som Torpa. Oavsett vad du väljer att kalla det så kommer du snabbt att känna dig som hemma: här finns allt du behöver och du har matbutiker, kaféer, blomsteraffär, ett crêperie och lite av varje inom en kort promenads radie.

Mäklaren informerar

Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och underhåll som nuvarande ägare låtit genomföra, och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.

Köket helrenoverades under 2022 med hjälp av Pålssons Bygg i Huskvarna AB. Köket kommer från HTH, luckan heter Stockholm och bänkskiva och stänkskydd i laminat heter Sandsten. Svart köksblandare från Tapwell och svart diskho från Franke. Under överskåpen finns en infälld Led-list som knappt syns men som ger väldigt bra arbetsbelysning. Varmluftsugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin och micro byttes också under 2022 och kommer från Siemens. Kyl och frys är från 2015 och av märket Samsung.

I badrummet har wc-stolen och tvättstället inklusive kommod och spegelskåp bytts under slutet av 2021. Här finns också en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Whirlpool från 2020. Bänkskåp, klädstång och arbetsbänk av samma typ som i köket installerades 2023.

Nytt slitstarkt enstavigt vinylklickgolv lades in under 2022 i hallen, vardagsrummet och köket. I samband med detta lades även ny klinker innanför entrédörren vilket är rätt skönt när man kommer in med novemberblöta skor.

Inredning i klädkammare, nya PAX-garderober från IKEA och hyllplan med klädstång installerades under 2021. Samma år byggdes även en ny garderob i anslutning till hallen, även denna från IKEA.

Alla vita och gröna innerväggar och taket i stora sovrummet är ommålade under 2023, och även foder och lister är ommålade i samma veva.

Under 2022 byggde ägarna en planteringslåda med murgröna utanför stora sovrummet, denna medföljer i köpet om så önskas.

Till bostaden hör ett stort varmförråd i källarplan och hissen går hela vägen ner till källaren.

Bilder

Planritning

Torpa - Söder

Att bo på Söder är lite som att bo på Söder, som en stockholmare skulle säga. Här finns det mesta du kan behöva i kvarteren runtomkring.

Matbutiker, restauranger, bagerier och frisörer. Blomaffär och creperi, cykelfixare och skomakare. Ja, allt helt enkelt, och trevligt är det dessutom! Precis utanför porten ligger Idas park och i närheten hittar du flera andra grönområden och rundor att rasta benen på.

Mysiga Stadsparken, Friaredalen med fotbollsplaner och spåret runt Munksjön är några exempel. Till Högskolan cyklar du på 3–4 minuter, så nära är det.