Logotyp

Dunkehalla

Villagatan 5

Vassa vinklar och stolta volymer

Jönköping har bara en paradgata när det gäller villor, och det är Dunkehallabackens första etapp upp till Stadsparken. Här göre sig inga tvåfamiljshus besvär, utan villorna är byggda med rejält sväng- och luftrum för en välbeställd familj i början av det förra seklet. Det är inte så ofta du har chansen på någon av dessa stadens ståndsmässigare godbitar. Åt vem detta hus en gång byggdes förtäljer inte historien, men det är lätt att känna sig hemma med de vackra rummen i fil, glasverandan, snickerierna, panelerna och den högfärdiga takvolymen.

Här har inte tiden stått still, den har bara mognat långsamt. Och var så säker, det genuina, gedigna och solida sitter där det ska i alla detaljer, inne som ute. Men allt var inte bättre förr, det som är renoverat på senare år är utrymmen som badrum, kök, tvättstuga; där vi vant oss vid en succesisvt högre standard med andra funktioner och maskiner. Att huset klarat sig genom det renoveringsivriga 70- och 80-talen är en lisa för kommande generationer.

Huset har som sagt aldrig varit disponerat som tvåfamiljshus, utan har ett självklart naturligt flöde mellan rummen och mellan våningsplanen via en centralt placerad och lagom pampig trappa upp. Bottenvåningen ärar umgänge och social samvaro. Stora sällskapsytor med rummen i fil där den stora glasverandan är den självklara publikfriaren. Den öppna spisen är mer anonym, åtminstone i sommartid, men vänta bara till hösten. Ovanvåning blir familjens privata handlingsutrymme, där du kan lämna sängen precis så obäddad du vill.


- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Johan, ansvarig mäklare.

Snabbfakta
Adress Villagatan 5
Område Dunkehalla
Fast.beteckning Rudan 3
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biarea 214 + 100 kvm
Tomtarea 1 607 kvm
Byggår 1904
Slutpris 9 750 000 kr

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Johan Marklund Ansvarig mäklare 0723-132000 johan@vastanhem.se Mer om Johan

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Johan Marklund