Logotyp

Tenhult

Skogsvägen 6B

Alla bilder
Nyproduktion

Klart för start i Tenhult

Välkommen till Tenhult, till ett sprillans nytt arkitektritat hus. Här finns fritt spelrum för de kreativa och praktiska lösningarna som du kanske drömt om. Huset byggs av Estatework som har vigt sitt kunnande åt att förverkliga husdrömmar i lösvirke till kräsna husägare runt om i Vätterbygden. Här är bygglovet i hamn och markförberedelserna är redan påbörjade vilket gör att inflyttningen kan ske så tidigt som till årsskiftet! Huset byggs i två fulla plan med fyra sovrum, tre uppe och ett nere. Ett sovrum på varje plan håller sängkammarstorlek, vilket är bra för familjeflexibilteten. Trappan står sig fint mitt i huset och den öppnar stort upp till våning två tack vare att den svänger 180 grader med en avsatts på mitten.

Tomten är till största delen plan, men i den bakre delen har du en kulle med lite berg i den och med en del lövträd för närvarande. Röj lite lagom i grönskan så har du ett upphöjt läge att bygga en uteplats i soligt läge med skydd från insyn. Naturen gör sig också påmind, och mellan husen på andra sidan gatan hittar du stigar att ge sig ut på direkt om du vill. Skog, barn och hundar är en perfekt kombo. Tenhultasjön har många fina badplatser, och du behöver inte ge dig bort till den kommunala badplatsen i andra änden av samhället, utan kan släntra ner genom skogen på andra sidan gamla Nässjövägen och hitta en undangömd sandstrand.

Snabbfakta 1-3 Snabbfakta 2-18

Detta blir en nyckelfärdig lösning, lika smidig som att välja hus ur fabrikantens huskatalog. Skillnaden är att du får ett unikt hus, på en unik tomt och med en unik byggkvalitet där byggaren tar ansvar för alla moment.

Adress Skogsvägen 6B
Område Tenhult
Fast.beteckning Ljungarp 1:57
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biarea 178 + 26 kvm
Tomtarea 829 kvm
Byggår 2022/2023
Pris 5 500 000 kr / fast pris

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Per Sandwall Ansvarig mäklare 0735-259432 per@vastanhem.se Mer om Per

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Huset

Detta hus kommer byggas i lösvirke på en gjuten platta med golvvärme. Stomme, bjälklag och panel i trä. Husprofilen minimalistisk, med taket sluttande ner mot baksidan mellan två kulissväggar kan man säga. Fönster och fasad i fin kombination. Alla innerväggar kommer konstrueras med både osbskivor i trä och gips. Garaget vidbyggt till huset med passage in i huset, såväl som dörr ut i trädgården. Golvvärme även i garaget. Det inglasade uterummet står också på den gjutna bottenplattan och hänger ihop med garagets byggkropp.

Entréplan

Här stiger du omgående in i husets hjärta direkt från hallen. Och du ser nästan direkt rakt igenom huset på längden, ut genom det inglasade uterummet. Mitt för matplatsen dessutom en dubbel glasdörr ut på trädäcket. Det är inte svårt att se sommardagarna passera i lojt tempo här med solen i högsta hugg, och alla dörrar på vid gavel ut. Trädäcket kan gå runt hela huset om så önskas. Badrummet lite mindre här nere, men tvättstugan desto större, och med bra förvaring. Sovrummet här nere i princip lika stort som sängkammaren uppe, vilket är flexibelt bra kommer du märka om några år.

Citat 1

"Att bo på en dubbel återvändsgata är så klart guld värt om du har barn. Och det bor många barn i kvarteren. Lekplatsen är dessutom helt nybyggd."

"Att bo på en dubbel återvändsgata är så klart guld värt om du har barn. Och det bor många barn i kvarteren. Lekplatsen är dessutom helt nybyggd."

Citat 1

Övre plan

Husets mer privata sfär, med tre sovrum och det stora badrummet som här på ritningen är planerat med en bastu i förlängningen. Vill du hoppa över bastum och ha ett ännu större badrum, med kanske två duschar, är det full möjligt. Allrummet kommer ha god kontakt med entréplanet tack vare att trappan öppnar ett stort ”hål” så centralt mitt i huset. Eldas det i kaminen nere kommer värmen ha lätt att smita upp även till allrummet här och kan absolut bidra till att sänka dina värmekostnader när kylan smäller till på riktigt, om du har tillgång till ved förmånligt.

Estatework

Estatework AB är en lokal och personlig entreprenör med stort målmedvetande när det gäller att bygga rejäla hus från grunden, bräda för bräda, eller sten för sten. Det avgörande för ett drömhus är inte storleken, utan känslan av solid kvalitet i alla moment, hela vägen tills du flyttar in. Och många år framöver såklart. Företaget har valt sida i byggvärlden; ägnar sig uteslutande åt att bygga arkitektritade lösvirkeshus på uppdrag av kräsna kunder som inte vill kompromissa med kvalitetsaspekterna.

Citat 2

"Kaminen sitter så att du ser den från hela den öppna delen av entréplanet, även från köket och matplatsen ser du elden."

"Kaminen sitter så att du ser den från hela den öppna delen av entréplanet, även från köket och matplatsen ser du elden."

Citat 2

Mäklaren informerar

Detta blir en nyckelfärdig lösning, lika smidig som att välja hus ur fabrikantens huskatalog. Skillnaden är att du får ett unikt hus, på en unik tomt och med en unik byggkvalitet där byggaren tar ansvar för alla moment. Det är samma personer som bygger huset som du ser i ögonen och tar i hand när kontraktet skrivs. För ytterligare information än den nedan se tillhörande dokument "Rumsbeskrivning".

I köpet ingår kostnader för anslutning till kommunalt vatten och avlopp. Ingår gör även en 10-årig färdigställande- och nybyggnadsförsäkring.

Huset värms med modern frånluftsvärmepump från Nibe med hög verkningsgrad. Värmen fördelas ut i husets samtliga rum genom vattenburen golvvärme. Huset är provtryckt för att testa tätheten i konstruktionen, för att ventilation och värme ska fungera sunt och ekonomiskt.

Huset är uppkopplat i ett så kallat ”Smarthus-system” där köparen kommer kunna styra många av husets system centralt och via mobiltelefonen. Till en början är spotlights koppat hit, men det går att koppla till moduler för t ex värme och larm. Läs gärna mer på www.plejd.se för mer information om systemets möjligheter.

I samtliga rum, med undantag för badrum, tvättavdelning och entré ligger trägolv till ett värde av maximalt 500 kronor per kvadratmeter. Vitmålade gipstak i samtliga rum samt OSB-skivor och gips i såväl inner- som ytterväggar. Innerdörrar av märket Swedoor och ytterdörrar från NorDan.

Innerväggar isoleras med 45 mm ljuddämpande isolering, mellanbjälklag med 95 mm och ytterväggarna med 195 mm + 45 mm.

Alla fönster och fönsterdörrar levereras av SP-fönster. Foder runt dörrar och fönster målas in.

Köparen ges möjlighet att själv välja vilket kök med tillhörande vitvaror som önskas för maximalt 200 000 kronor.

Även tvättavdelningen kan inredas på ett flexibelt sätt med inredning och vitvaror till ett värde om maximalt 60 000 kronor.

I entré samt groventré ligger klinkergolv som väljs till ett värde av 500 kronor per kvadratmeter.

Hallen har en platsbyggd trappa, inmålad med steg i samma ton som golvet. Rostfri nivålist mot klinkergolvet i entrén och vitmålad spaljé i trappan.

Vardagsrummet har braskamin som förhöjer mysfaktorn.

Båda badrummen har badrumsinredning i form av spegelskåp och underskåp. Kakel och klinkergolv väljs till ett värde av maximalt 500 kronor per kvadratmeter.

I samtliga sovrum ingår uttag för taklampor och alla eluttag i huset är enligt branschstandard.

Fastigheten kommer vara ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling och anslutningskostnaden ingår i köpet. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information om aktuellt tjänsteutbud. Nätverksuttag monteras i allrum samt i vardagsrummet.

Uterummet som mäter cirka 12 kvadratmeter är inkluderat i angiven boarea.

Kostnad för lagfart samt uttag av eventuella pantbrev tillkommer för köpare av fastigheten. Lagfartskostnaden baseras på tomtpriset.

Huset är befriat från den kommunala fastighetsavgiften i 15 år räknat från färdigställandeåret.

Bilder

Planritning

Tenhult

I Tenhult blir vardagspusslet ganska enkelt att lägga, med den mesta service du kan behöva på när håll. Med badsjö, friluftsområde och storskogen inpå knuten borde inte friluftslivet vara något problem, det svåra blir kanske att välja aktivitet.