Logotyp

Huskvarna Knutstorp

Ringsberg 4

Alla bilder
Nybyggardröm

Gammaldags nytt på landet

Lilla vägen slingrar sig hit och dit, lite upp, lite ner. Riktigt på landet, men ändå bara halvannan kilometer bort från antingen Egnahem eller Kaxholmen. Mitt emellan, men riktigt på höjderna. Ett nybyggt hus i gammal stil, men inte vilket dussinhus som helst. Här har arkitekt Thomas Cedhag varit noga med detaljerna och proportionerna. Fönstren sitter med fint avstånd till tak och golv. Locklist-panelen blandar livligt olika bredd på planken, och gavlarna har inte den där vanliga midjan som kataloghusen alltid har, utan hel vägg ända upp till taket.

Huset är redo med fyra sovrum i ett plan med ett öppet allrum där kök, matplats och soffhäng gör gemensam sak upp i nock. Långt över svensk standardhöjd. De invändiga detaljerna är också fina: pardörr med glasöverstycke, gammeldags skurklossar vid dörrarna, platsbyggd kökssoffa, djupa fönsternischer och vackra siktlinjer tvärs igenom huset. Den vackraste inredningsdetaljen är alltid ljuset. Här har du dessutom tre helspröjsade dörrar ut i trädgården. Kakel och klinker valt med både kärlek och förnuft.

Snabbfakta 2-24 Snabbfakta 1-34

Riktigt på landet, men ändå bara halvannan kilometer bort från antingen Egnahem eller Kaxholmen.

Adress Ringsberg 4
Område Huskvarna Knutstorp
Fast.beteckning Ringsberg 1:5
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 6 rum och kök
Boarea 165 kvm
Tomtarea 1 786 kvm
Byggår 2023
Pris 5 700 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Per Sandwall Ansvarig mäklare 0735-259432 per@vastanhem.se Mer om Per

Det är 6 dagar kvar till visning.

Söndag 1 Oktober med start kl 13:00
Varmt välkommen att boka in er på visning genom bokningsformuläret eller genom kontakt med ansvarig mäklare.

Boka visning

Här kan du anmäla dig till visning för Ringsberg 4, Huskvarna Knutstorp.
* obligatorisk uppgift

Bostadsbeskrivning

Knutstorp

För att hitta till Knutstorp, kör du antingen upp från vägen till Kaxholmen; där det står Botarp på skylten och så kör du någon kilometer uppför backen. Eller så kommer du från Egnahem och kör förbi IKHP-stugan och tar vänster i trekorset, så är du snart på Knutstorps krön. Omgivningarna är relativt kuperade med ett landskap som blandar odlingsmark, hagar och lövad skog. Du kommer ha bär- och svampskogar på nära håll, och vandringsleder och grusvägar att upptäcka i alla väderstreck. Bauer-leden passerar väldigt nära och då kan du knata ända till Gränna om benen är pigga. Har du barn som törstar efter kunskap är det nog närmast till skolorna på Egnahem och Fagerslätt. Skolbussen hämtar upp.

Huset

Nybygge på helgjuten platta med golvvärme över hela ytan. Fasaden är värd lite extra uppmärksamhet för om du tittar närmare ser du att bredden på bräderna varierar mellan locklisten, vilket ger panelen ett fint liv. Fönstren sitter fint i liv med fasaden vilket innebär djupa fönsternischer på insidan. Gedigna spegeldörrar inne med massiva ramar. Huset värms med en frånluftsvärmepump och avloppet delas med dina grannar i en samfällighet. Fiber finns indraget till all tre tomterna. På tomten, som mäter nästan 1800 kvadrat, står också ett fristående dubbelgarage med bra förvaring och plats för mer än bara bilar.

Citat 1

"Locklist-panelen blandar livligt olika bredd på planken, och gavlarna har inte den där vanliga midjan som kataloghusen alltid har."

"Locklist-panelen blandar livligt olika bredd på planken, och gavlarna har inte den där vanliga midjan som kataloghusen alltid har."

Citat 1

Hallen

Bra hall, här behöver ingen stå ute i regnet, bara att stövla in alla på en gång. En skifferliknande klinker tar första smuts-smällen. Samma golv hela vägen in förbi bänk, lådor och garderober, och in mot de sociala delarna av huset. Fina bröstpaneler med pärlspontning och tapeter där ovan. Pardörren med spröjs och ett litet ljussläpp ovanför dörren dessutom. Den oömma klinkern fortsätter även in höger till först tvättstugan och sedan groventrén på gaveln av huset. Lilla toaletten andra dörren till höger.

Vardagsrummet

Huset har en stor utbyggd front mot väster som på arkitektspråk brukar kallas frontespis eller resalit. Här spänstar takhöjden rätt upp i nock och välver hela sällskapsytan. Frontespis betyder ”att titta ut” på någon slags husfranska och här har du både fönster och dörrar med glas, så att du kan titta bäst du vill i tre väderstreck. Djupa fönsternischer och enhetlig eklaminat över hela ytan. Släpa runt soffan och prova var den står bäst. Om du pratar med markägaren som äger angränsande hagar och dungar kanske det går att röja sikten ytterligare ner mot ängen nedanför.

Citat 2

"Fönstren sitter fint i liv med fasaden vilket innebär djupa fönsternischer på insidan."

"Fönstren sitter fint i liv med fasaden vilket innebär djupa fönsternischer på insidan."

Citat 2

Köket

Här går snickerierna i samma stil som huset, en lagom flirt till det gamla. Även husets innerdörrar håller samma kvalitet i stil och snickeri. Köksön gör att du vänder dig mot dina gäster eller dina barn som ylar av hunger efter en dag i söndagsskogen. Induktionshäll med bordsfläkt som drar åt sig os och ånga. Går bra att sitta vid ön och sleva i sig morgongröten. Men det går också att halvligga i den platsbyggda köksbänken utmed fönstret. Eller vid matbordet såklart, som vanligt folk på landet.

Master bedroom

Fönster mot norr och dörr ut på uteplatsen åt väster, om vi på Västanhem höll kompassen rätt vid vårt besök. Skogen fortsätter uppåt väggarna här som du ser. Plats för gammelmormors mahogny-byrå om du vill. Egna klädkammaren rymmer mycket dessutom. Samma golv som i resten av huset och lika fina fönsternischer. Det lyxiga här ligger i att du har stora badrummet för dig själv.

Citat 3

"Huset är alltså helt nytt men Västanhems inredare har varit delaktig i val av klinker, tapeter och färgsättning."

"Huset är alltså helt nytt men Västanhems inredare har varit delaktig i val av klinker, tapeter och färgsättning."

Citat 3

Stora badrummet

Ett eget rum i rummet kan man säga. Dörren till det husets allra innersta hittar du nämligen i stora sängkammaren. Fönstren du ser över huvudhöjd är gamla på riktigt och snappar upp ljuset från vardagsrummets höga rymd. Ett väldigt vackert badrum med halvkakling där det inte behövs mer, och helkakling i dusch och runt badkaret som tassar fram på bronserade fötter. Det är lätt att bli förtjust i den där sista kakelkanten som bullar ut och avslutar kanten med glans.

Sovrummen

I det här huset har du sovrum i alla väderstreck, bara att välja och vraka, eller kasta tärning med barnen. Eller bestämma att det ska bytas rum till jul varje år. I husets södra ände har det till och med fått plats ett litet allrum med soffa, tv och dörr ut till uteplatsen. Kanske att detta blir tonårshörnan som kan bli en egen självstyrande stat. Hela huset med fina siktlinjer, särskilt från början av köket och vardagsrummet ut mot denna sovrumsdel.

Citat 4

"Huset är redo med fyra sovrum i ett plan med ett öppet allrum där kök, matplats och soffhäng gör gemensam sak upp i nock."

"Huset är redo med fyra sovrum i ett plan med ett öppet allrum där kök, matplats och soffhäng gör gemensam sak upp i nock."

Citat 4

Lilla badrummet

Precis till höger i hallen ligger denna lilla oas. Här har en lite mer exotisk klinker hittat in på golvet. Fullstor dusch för dem som inte får tillträde till stora badrummet med badkaret. Samma fina halvkakling på väggen med det gammeldagsa kaklet. Värme i golvet är såklart självklart i ett hus som har golvvärme över hela den gjutna plattan. Här har du värmepumpen nästan vägg i vägg så det borde bli varmt. Knacka lite i dörren så märker du att det en riktig trädörr med infällda speglar som man gjorde förr. Skurklossar där dörrfodret slutar - snyggt.

Tvättstugan med groventré

Väldigt väl planerat med tvättstugan och groventrén separerade. Golvet gemensamt enhetligt ända från fin-entrén och hit. Tvättstugan med egen ho, långa arbetsbänkar och plats för att spänna upp två tvättlinor i taket för lakanstork. Bra förvaring både här och där, och fint ljus eftersom det är rättvist fördelat med varit fönster i de två utrymmena. Värmepumpen står redo när bistrare tider väntar till hösten.

Mäklaren informerar

Nedan följer information som är bra att känna till vid köp av Ringsberg 4.

Husets nybyggnadsår är 2023 vilket gör att det är befriat från kommunal fastighetsavgift de första 15 åren. Det innebär en skattelättnad om f.n. cirka 9 300 kronor per år.

Fastigheten är ansluten till Wetternet genom en optisk fiberanslutning för snabb och framtidssäker datakommunikation. Köparen är fri att välja den leverantör av data-, tv- och telefontjänser som önskas. Läs gärna mer om utbudet av leverantörer och tjänster på wetternet.se. Anslutningskostnaden till Wetternet uppgår fn. till 70 kronor per månad.

Huset värms upp med hjälp av en frånluftsvärmepump som kommer från välkända NIBE. (NIBE F730) Värmepumpen värmer golvvärmeslingorna som finns i samtliga rum.

Huset ingår i två gemensamhetsanläggningar (Ringsberg GA:1 och GA:2) avseende gemensamt vatten och avlopp. Avloppsanläggningen är anpassad för huset och de två intilliggande fastigheterna. Årlig kostnad för tömning av avloppet uppgår till cirka 2 000 kronor.

På fastigheten står ett dubbelgarage med anslutningar framdragna för el, vatten och avlopp.

Köket kommer från Smedstorp. Samtliga vitvaror förutom induktionshällen kommer från Husqvarna. Hällen kommer från Eico.

Huset är utrustat med en centraldammsugare som kommer från Nilfisk. (Supreme 150)

Badrummen är utrustade med kommoder från Vedum, vägghängda wcstolar från Gerberi, duschvägg från INR och badkar från Weterbergs. Samtliga blandare kommer från Tapwell med ytbehandling i krom samt mässing.

I vardagsrummet finns förberett med tilluft för en framtida braskamin. Se planritningen för en lämplig placering.

Bilder

Planritning