Logotyp

Kättilstorp

Per Rösiös väg 17C

Alla bilder

Hagaberg - kullarna i kulissen

Precis där återvändsgatan slutar och blicken smiter ut i ett kullrigt grönt landskap hittar du denna solida pjäs med tegelfasad och gjutna valv. Vore detta en bilannons, hade det stått: "Välvårdat originalskick, endast en ägare sedan ny och all service utförd efter punkt och pricka. Ett tryggt köp i alla avseende."

Som hus har det en fin planlösning med trappan i mitten och ett vackert glasparti som låter knippen av ljusstrålar ta fart både upp och ner. Och låter trädgården blir en del av inne. Alla sovrum uppe har egen utgång till det fria, och köket sin egen frihetsport till altanen och trädgårdens på baksidan.

Villan är i välbevarat skick, men med en något äldre standard. Här kan du och familjen flytta spikrakt in utan dröjsmål, och sedan låta renoveringsambitionen ta den tid den tar, rum för rum. Här kommer du trivas från dag ett, se hur barnen växer, frodas och mognar, liksom fälten och hagarna upp mot Sandseryd i sydväst.

Snabbfakta 1-2 Snabbfakta 2-14

En gedigen 70-tals villa på barnvänliga Hagaberg där ni har möjligheten att forma huset till er egen familjeborg för lång tid framöver.

Adress Per Rösiös väg 17C
Område Kättilstorp
Fast.beteckning Infarten 20
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biarea 160 + 57 kvm
Tomtarea 692 kvm
Byggår 1973
Pris 3 300 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Simon Staflund Ansvarig mäklare 0735-067000 simon@vastanhem.se Mer om Simon

Visning idag.

Måndag 25 September med start kl 16:30
Varmt välkommen att boka in er på visning genom bokningsformuläret eller genom kontakt med ansvarig mäklare.

Boka visning

Här kan du anmäla dig till visning för Per Rösiös väg 17C, Kättilstorp.
* obligatorisk uppgift

Bostadsbeskrivning

Huset

Huset byggt i början av 1970-talet med ett vackert brunt tegel som ger tydlig karaktär. Ett riktigt rejält hus i välvårdat originalskick som kommer att stå pall många många år framöver. Alltid snyggt med garaget i huskroppen, för att slippa en tillbyggd variant som många hus har från denna tid. Här har du dessutom plats för en hel del andra prylar och funktioner, om du behöver mer än bara sovplats för en fyrhjulad familjemedlem.

Trädgården

En uppvuxen trädgård är lite som skattkista, buskar och plantor står där de kanske alltid stått, och det dyker alltid upp överraskningar i rabatterna när vår och sommar värmer jorden. Här har du en prunkande skatt som den nuvarande ägaren skapat i sin avkopplande trädgårdsmeditation och när det blommar ångar hela baksidan av väldoft. Vårda som den är eller komplettera och förändra efter eget tycke och smak.

Citat 1

"Vi har alltid sagt att vi bor på landet, det är så det känns med ängarna utanför."

"Vi har alltid sagt att vi bor på landet, det är så det känns med ängarna utanför."

Citat 1

Entrén

Klinkerredo direkt innanför dörren så att det inte gör något om du kommer direkt in från hästhagen nedanför eller från lekparken med leriga skor eller stövlar. Hallen dubbelljus med glasparti på bägge sidor av dörren. Jack- och mösshänget är smart öppet, men ändå lite dolt tre steg fram till vänster vid ingången till källardelen. Trappan till övre plan har ett ljusstarkt glasparti på halva vägen upp, som gör att trädgården liksom stiger rätt in i familjeunderhållningen. Under trappan ett rejält förvaringsutrymme där du kan få utlopp för alla dina stuverikunskaper.

Köket och matplatsen

Direkt till vänster ovanför trappan börjar köket med en öppen planlösning mot trappan och matplatsen. Fönster och terrassdörr upp mot trädgårdens baksida. Och precis mitt för diskhon har du ett extra litet fönster mot söder så att du kan stå och spana ut över ängarna samtidigt som du försöker skava bort de sista resterna av potatisgratängen från igår. Eklaminatgolv och nyare luckor i samma material. Stort plus med direktutgång till baksidan när du vill lyxa till det med frukost ute.

Vardagsrummmet

Med fem stora fönster från knähöjd missar du garanterat inte årstidernas växlingar. Och det gör inte barnen heller som kommer kunna se ut redan från tidig ålder. I vilken ände du ska ställa soffan kanske kräver ett familjeråd, men att ha ett matsalsmöblemang här är inte helt nödvändigt, eftersom du har en ljus fin matplats redan i anslutning till köket. Inga måsten, bara möjligheter.

Sovrummet mot trädgården

Sovrummen här på övervåningen ligger i husets privata norra del, alla rum med egen utgång till balkong eller mot trädgården. Just detta sovrum ligger mot trädgården och om du inte drar ner rullgardinen vaknar du av att morgonsolen gnider John-blund-sanden ur ögonen. Tre garderober kan garanterat komma till användning om du drabbas av svårartat shoppingbegär för kläder.

Citat 2

"Rabatten med bland annat pioner, rosor och syrener är fantastisk. Det blommar alltid något under hela säsongen."

"Rabatten med bland annat pioner, rosor och syrener är fantastisk. Det blommar alltid något under hela säsongen."

Citat 2

Sovrummet mot norr

Här kan du ligga och sova med balkongdörren öppen mot fälten. Och kanske höra hästarna som gnäggar lite längre bort. Tågen passerar visserligen då och då, men väldigt sällan på kvällen eller natten. Järnvägen fortsätter bland annat ner till Vaggeryd. Kanske en idé att göra det till ett stort sov- och lekrum för det barn som behöver rasa av sig mest. Eller kanske ett dubbelrum för tvillingar eller "näråriga" barn. Dubbla dubbelgarderober finns om det skulle bli aktuellt med tvåsamhet, och en för gemensamt bruk.

Balkongen

Klockan är halv åtta på kvällen, solen står fortfarande på behörigt avstånd från Sandserydskrönet bortom de böljande fälten. Balkongen är absolut kvällspigg och solen har värmt upp teglet under dagen. Det är bara att bänka sig, eller med rätta känna sig försoffad. Fram med kvällsmaten och något gott att dricka och stanna långt in på småtimmarna. Totalt hela tre utgångar till balkongen är kanske rekord.

Citat 3

"Det var bra när Coop öppnade sin affär, jag handlar nästan allt jag behöver där."

"Det var bra när Coop öppnade sin affär, jag handlar nästan allt jag behöver där."

Citat 3

Lilla sovrummet på övre plan

I dag arbetsrum, imorgon sovrum eller något helt annat. Ett nätt bibliotek med den förföriska läsfåtöljen i paradläge vore absolut något att unna sig om du är lagd åt det bibliofila hållet. Hur som helt, vill du vidga dina vyer mer handgripligt är det bara att fatta balkongdörrens handtag och stega ut i kvällsolen som klorofyller gräs och gröda med sista kraften.

Badrummet

Ingen terrasdörr här men väl ett stort fönster mot gården. Solen skvalpar in tidigt på morgonen och ser till att skaka liv hypothalmus. Helkaklat efter halva husets nuvarande ålder och då också försett med fotvänlig värme i golvet. Tandemtvättställ är bra när familjens tidsoptimism slår till halv åtta och har tillsammans med badkar tjänat väl i en stor familj.

Allrummet

Förr i tiden skrev man gillestuga för denna typ av rum, men det känns varken som gille eller stuga här. Möjligen som en stuga på landet, för även härifrån tittar du rätt ut på landet och fälten upp i backarna. Ekgolv och parfönster. Fönsterbrädorna är i teak och väldigt enkla att slipa och olja in och få som nya igen.

Sovrummet i entréplan

Direkt till vänster i hallen är strategiskt riktigt om du har äldre tonåringar som vill ha lite eget svängrum och egna stämpeltider för hemkomst på helgen. Fönster ut mot gatan och landskapet där bortom. Ekparkett på golvet och en inbyggd garderob som lätt kan få en eller två kompisar. Utrymme finns om det behövs.

Planritning

Bilder

Planritning

Kättilstorp

Kättilstorp eller mer korrekt för detta hus, Hagaberg, är listigt placerat i kommunen. Lantligt och rofyllt, men ändå lägligt intill alla kommunikationer du kan behöva - buss, cykel och matarvägar med bil i alla riktningar, vart du än ska.

Med cykel är du tryggt i centrala Jönköping på mindre än 20 minuter och då har du fått en vacker svängom runt halva Munksjön. Gillar du golf, kan du inte få ett bättre inspel. Banan ligger bara några hundra meter bort. Och golfbanan bjuder dessutom på utmärkta skid- och pulkamöjligheter. Både storskogen och småskogen finns på nära håll om du vill hitta svamp och bär. Skolor och livsmedelsaffär - inga problem, du har dem på armlängds avstånd. Men kanske bäst av allt är radhusområdet snett över Per Rösiös väg, där det finns ett antal olika lekplatser, aktivitetsbanor och massor av kompisar att busa runt med för barnen. Per Rösiö själv står staty på kulle vid infarten till området. "Jordbruksaposteln" som drev en omtalad nationell lantbruksskola här på Hagaberg på 1800-talet. Det finns mer att läsa om honom på Wikipedia.