Logotyp

Barnarp

Odensjöringen 73

Alla bilder
Nyskick

Vacker vinkel i ringen

Ett hus från Willa Nordic borgar för kvalitet i alla aspekter. Från topp till tå. Inifrån och ut. Och det estetiska är lika prioriterat som det funktionella. I detta fall har dessutom ett redan fint hus byggts till i vinkel, vilket lyft husets lux- och lyxvärde rejält. Två stora öppningsbara glaspartier gör uteplats och trädgård till en del av vardagsrummet och matplatsen. Enhetliga golv och materialval är ett behag för ögat dessutom.

Att bo i vinkelvilla i Odensjöringen innebär dessutom att du har naturen på nära håll med vandringsleder och naturreservat på lagom avstånd, även för korta ben. Bondens havreåker ligger inom synhåll och barnen har en egen ”lekåker” mitt i området där benen kan springas tomma på rörelseenergi. Bort till skolan brukar barnen gå i samlad trupp. Hus nr 73 ligger på en av återvändsgatorna och hela området extremt barntillåtet.

Snabbfakta 1-4 Snabbfakta 2-7

Detta rymliga hem från högkvalitativa Willa Nordic erbjuder förutom ett familjeliv på lugna gatan även härliga ytor för såväl stora som små.

Adress Odensjöringen 73
Område Barnarp
Fast.beteckning Odensjö 7:28
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biarea 220 + 56 kvm
Tomtarea 758 kvm
Byggår 2014
Pris 5 900 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Simon Staflund Ansvarig mäklare 0735-067000 simon@vastanhem.se Mer om Simon

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Huset

Byggt anno 2014 på gjuten platta på mark med en ursprunglig huskropp helt i trä utmed gatan som är en återvändsgata. Vacker fönstersättning är ett mått på kvalitet, och här har du fina siktlinjer genom huset i många lägen. De öppningsbara glaspartierna är på kostade. Tillbyggnaden i vinkel är konstruerad på samma sätt med golvvärme i plattan och i träbjälklaget en trappa upp. Tillbyggnaden gjord 2019. Fyra sovrum som huset är disponerat i dagsläget, men det vore enkelt att dela av ett av de stora rummen på övre plan, eftersom det finns två fönster i gaveln, och inga element att ta hänsyn till.

Trädgården och altanen

Framsidan av huset är mest en snygg installation med stensatt mur och fina träd - lönn och silverpäron samt några välfriserade buxbomar. Det är på baksidan de lata dagarna fördrivs antingen på gräset eller på trädäcket som sveper nästan runt halva huset, med dörrar in både i söder och väster. Platt gräsmatta med bollsinne. Två fruktträd och ett antal bärbuskar är planterade men ska inte störa kommande generationers Blacksteniusar och Angeldalar i sitt bolltrixande. Mot allmänningen är ett staket rest, men den långa gräsremsan är öppen för mer hopp och lek. Bonden klipper ett par gånger om året, men nuvarande ägare håller efter gräset närmast staketet.

Citat 1

"Vill man odla mer än vi gjort så finns det plats för det. Framsidan har vi planerat lite mer strikt och den är lite mer lättskött."

"Vill man odla mer än vi gjort så finns det plats för det. Framsidan har vi planerat lite mer strikt och den är lite mer lättskött."

Citat 1

Carporten och förrådet

Fristående carport med samma ljusa takpannor som resten av huset. Och i förlängningen hittar du ett förråd med plats för liten verkstad att fixa, laga och dona med lite av varje i, som hus och familj kan behöva. Betonggolv inne i carporten, och resten av uppfarten asfalterad med plats för både vanlig bil och kanske en epa-bil när den tiden är inne.

Groventrén och tvättavdelningen

När huset fick sin nya utbyggnad i vinkel öppnade sig möjligheten att skapa en både stryktålig och pryltålig vardagsingång i tvättstugans förlängning. Detta har, inte förvånande, blivit familjens primära entré där skolväskor, jackor, skor och mössor fångas upp under mer eller mindre ordnade former. Gott om hängare och förvaring gör detta möjligt, men skulle det ändå bli liggande ett par sjöblöta vantar här eller där, tar golvvärmen hand om dessa. Med carporten precis intill behöver du bara gå någon meter med matkassen och barnstolen från bilen.

Citat 2

"När vi byggde till vinkeln blev det ett helt nytt hus i känslan, och vi fick dessutom en praktisk groventré direkt från carporten."

"När vi byggde till vinkeln blev det ett helt nytt hus i känslan, och vi fick dessutom en praktisk groventré direkt från carporten."

Citat 2

Vardagsrummet

Det rätta ordet här är kanske ”vardagsvolymen”, för när huset byggdes till i vinkel blev husets social kompetens mer än dubbelt så stor. Nya vardagsrummet med glaspartierna rymmer både stort matbord och stora soffgruppen. Här har taket fått ljus träpanel som sprider ytterligare ombonad värme omkring sig. Ytan på andra sidan köket kommer bli uppskattad för både läsning under trappan och alla andra aktiviteter som blir absolut akut nödvändiga i en barnfamilj. Golvvärme i både nya och gamla delen av vardagsrummet.

Köket

Mitt i huset med ljus från tre väderstreck. På så sätt ett väldigt socialt kök där du har full uppsikt både på pastasåsen och barnens upptåg inne eller ute i trädgården. Bänkskiva i laminat och målade luckor i mild ton. Köksön adderades när huset byggdes till, för att öka förvaringspotentialen ytterligare. Annars är det mesta original sedan byggåret 2014. Dörren ut på huset västra uteplats fanns också från början; här kommer kvällssolen dröja sig kvar längst.

Trappan till övre plan

Just trappan är värd en egen kommentar eftersom den ståtar mitt i huset med avsats och dubbelt nedsteg, både åt köket och mot hallen. Vant- och mösslåda i stegen mot hallen och litet soffmys på andra sidan. Husets ägare är både snickare och byggnadsingenjör och lika måna om detaljer och kvalitet. Trappan har de ritat och byggt själva.

Badrummen

Huset har två badrum. Där uppe hittar du badkar i snedtaket, dusch och fint takfönster. Badrummet nere är helkaklat med samma golvklinker som i hallen och i tvättstugan, fast i lite annat storlek. Vattenburen golvvärme både uppe och nere. Skulle det uppstå duschpanik i familjen finns alltså tre ställen att spola av sig på, förutom trädgårdsslangen på baksidan.

Citat 3

"Trappan är egen design och eget bygge; ganska långt från standard, med soffa på ena sidan och lådor i trappstegen mot hallen."

"Trappan är egen design och eget bygge; ganska långt från standard, med soffa på ena sidan och lådor i trappstegen mot hallen."

Citat 3

Master bedroom

Huset förhöjda väggliv gör att snedtaket ger den där höga loftkänslan till huset utan att du förlorar nämnvärd boyta. Här i stora sängkammaren har du dessutom två stora takfönster som bidrar till luftrummets känsla. Kattvindarna utnyttjade till förvaring, och du har en klädkammare vägg i vägg. I detta rum har du sol in på morgonen och på dagen. Är det mitt i sommaren kan du dra för persiennerna i takfönstren och rigga vädringsläget redan på morgonen. Behöver du fler sovrum skulle detta rum enkelt kunna delas lika mitt emellan fönstren.

Övriga tre sovrummen

Huset har alltså fyra sovrum som planlösning ser ut i dag; två i entréplan. Ett mindre barnrum mot gatan, som gärna vikarierar som hemmakontor och gästrum. Det stora är tänkt som sängkammare; alltså plats för dubbelsäng även här nere. Klädkammaren ligger mitt emellan dessa rum. När sedan tillbygget gjordes, fick ovanvåningen både en allmän yta och ett väldigt stor sovrum med extrem charmfaktor tack vare många finsnickrade lösningar. Här kan barnen dela sovrum i många år.

Citat 4

"Sängkammaren uppe är tänkt som två rum egentligen, men vi lyxade till det med ett stort rum i stället."

"Sängkammaren uppe är tänkt som två rum egentligen, men vi lyxade till det med ett stort rum i stället."

Citat 4

Planritning

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har bott i huset, som kommer från Willa Nordic, sedan det uppfördes under 2014. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.

Köket som kommer från Marbodal monterades in i samband med husets färdigställande år 2015, med undantag för köksön som byggdes 2018. Här finns följande maskinell utrustning: induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Samtliga vitvaror med undantag för induktionshällen (Husqvarna) kommer från välkända Siemens. Induktionshällen är utbytt 2019 medan övriga vitvaror installerades 2014.

Såväl tvättmaskinen som torktumlaren i tvättavdelningen är av märket Siemens och installerades 2014. Dessutom har ett torkskåp från Cylinda installerats här 2020. Huset är även utrustat med centraldammsugare av märket Canvac.

Carporten med tillhörande förråd är byggt 2016. Under 2017 inreddes, den tidigare oinredda övervåningen. 2019 byggdes sedan huset till i båda plan med vinkeln ut från köket på entréplan och från allrummet på övre plan. Fasaden på tillbyggnaden samt husets södersida är ommålad 2022.

Huset värms upp med hjälp av en frånluftsvärmepump från välkända NIBE. Pumpen värmer den vattenburna golvvärme som finns installerad i samtliga rum. Styrning sker genom separata termostater i respektive rum.

Braskaminen tillför, förutom värme, en hög mysfaktor. Denna provtrycktes i samband med installation 2015 och sotades senast i september 2022.

Solen går upp på morgonen med uppiggande strålar på husets baksida och uterummet. Från altanen som sträcker sig runt hörnet på huset kan sedan solen avnjutas fram till kvällen.

Huset är utrustat med laddbox för elbil.

Fastigheten är ansluten till Jönköpings öppna fibernät, Wetternet. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information om aktuellt tjänsteutbud.

Huset är utrustat med ett larm från Sector Alarm, vilket är möjligt att ta över som köpare.

Från och med 2013 är det ingen fastighetsavgift på nybyggda hus de första 15 åren efter byggåret.

När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar hyllsystem i klädkammare och tvättstuga kroklister i groventrén. För att underlätta gräsklippningen lämnar de även kvar robotgräsklipparen från Gardena.

Bilder

Planritning

Barnarp

Odensjöringen är ett relativt nytt bostadsområde i Barnarp med 65 hushåll. Du har inte långt åt något håll om du längtar ut till skog och stig.