Logotyp

Flaskebo Bankeryd

Flaskebo 25

Alla bilder
Aktuellt högsta bud: 4 850 000 kr
Visa budhistorik
Bud
Budgivare
Datum och tid
4 850 000 kr
2
2024-06-18 19:52
4 800 000 kr
3
2024-06-18 18:52
4 775 000 kr
2
2024-06-18 16:35
4 725 000 kr
3
2024-06-18 16:20
4 700 000 kr
2
2024-06-14 17:41
4 600 000 kr
1
2024-06-10 18:28
Lantidyll

Där livet får ta plats

Ett hus på landet, med både åkrar och skog inpå knuten. Med utsikt och frihet och gott om plats för både trädgårdsfix och fordonsmek (eller vad du helst vill göra med alla ytor ute). Ett hus på landet med känslan av en gammal sommarvilla, men i nästintill nyskick. Inga måsten som behöver fixas. Inga reparationer eller annat bök. Det är en dröm för många, och nu kan den bli din.

Livet i Flaskebo är ett liv på landet, men bara tio minuter från stan och med flera trevliga grannar i närheten. Tomten ligger på gammal bördig åkermark och huset i sig bjuder in till ett stort familjeliv. Här flyter de sociala rummen ihop till en härligt ljus yta och det stora köket har känslan av ett traditionellt bondkök, fast modernt så klart. Totalt finns fem sovrum fördelade på två våningar, två badrum och ett extra allrum. Inte stort nog? Ta en kik i garaget, där kan du göra extrarum och ändå ha plats för flera bilar om du vill. I den här vita villan kan du verkligen låta livet ta plats!

Snabbfakta 2-5 Snabbfakta 1-68

Här blir ett totalt miljöombyte inget stort steg geografiskt. Men känslan är att du flyttar ut i det vilda. I princip nytt med vackert ljus genom huset och detaljerna väl genomförda. Dessutom med ett stort garage.

Adress Flaskebo 25
Område Flaskebo Bankeryd
Fast.beteckning Flaskebo 4:9
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 7 rum och kök
Boarea 155 kvm
Tomtarea 1 453 kvm
Byggår 2016
Pris 4 800 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Robert Csiki Ansvarig mäklare 0723-253000 robert@vastanhem.se Mer om Robert

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Vardagsrummet

Vardagsrummet är det första du ser när du kliver in i entrén. Mitt i huset tar det sin plats, med utsikt över åkrarna och en öppen famn mot köket till vänster. Här får du plats med både matsalsbord och myshörna. Vill du hellre satsa på soffgrupp funkar det så klart finfint, annars finns ett allrum en trappa upp där tevesoffan får plats.

Köket

Köket är ljust och modernt, ändå andas det klassiskt bondkök i sin planering. Fint, eftersom vi befinner oss på landet. Arbetsytorna är bra tilltagna och vill du ha mer kan en ny köksö göra jobbet. Känn efter först hur stort matbord och svängrum du behöver. Svängom-yta i kök bör icke förringas.

Citat 1

”Vi valde att göra det väldigt öppet här, det är härligt och gör att det känns ännu större.”

”Vi valde att göra det väldigt öppet här, det är härligt och gör att det känns ännu större.”

Citat 1

Allrummet

Direkt ovanför trappan ligger ett mysigt allrum. Kanske håller ni det omöblerat och luftigt för barnens lek, eller gör det till ett krypa-upp-i-soffan-rum för långa filmkvällar. Härifrån ser du långt upp mot Bankerydsberget och Labbarps gård, men framför allt himlen och naturens skiftningar. Fint.

Sovrummen

Sovrummen är hela fem till antalet. Ett större och ett lite mindre i entréplan, där det större har fin utsikt över åkrarna och dalen i öster. En trappa upp finns ett större och två mindre sovrum med mysigt snedtak. De mindre är spegelvända mot varandra och det ena har ett extra fint ljusinsläpp genom en homeja, ett rundat takfönster enligt gammal skånsk tradition.

Citat 2

”Vi är väldigt nöjda med alla sovrummen. Det finns alltid plats för gäster eller att sitta ostört och jobba.”

”Vi är väldigt nöjda med alla sovrummen. Det finns alltid plats för gäster eller att sitta ostört och jobba.”

Citat 2

Badrummen

Badrum finns det två av, ett på varje våning och praktiskt nära alla sovrum. Båda klassiskt kaklade och i bra storlek för hela familjens bestyr. Visst är det fint med ljusinsläpp från ett takfönster så här? Man blir liksom lite gladare efter en dagsljusdusch på morgonen.

Tvättstugan och groventrén

Tvättstugan ligger praktiskt intill köket. Inte för att klädtvätt och matlagning har så mycket gemensamt, men rummet dubbeljobbar också som groventré och närmsta ingång från bilen på uppfarten. Tänk så smidigt när matkassarna ska lastas in! Det är dessutom tillräckligt stort för att funktionerna inte ska krocka. Smart och bra löst helt enkelt.

Citat 3

”Att sätta sig här en stund i tystnaden och solen efter jobbet, det är otroligt lyxigt.”

”Att sätta sig här en stund i tystnaden och solen efter jobbet, det är otroligt lyxigt.”

Citat 3

Uteplatsen

Baksidans uteplats vetter mot sydost och har sol en stor del av dagen. Idag är ytan grusad, men det skulle också vara fint med en rejäl altan i trä. Det öppna landskapet runtomkring ger en härligt fri känsla. Här på landet behövs inga häckar och staket. Grannarna är väldigt trevliga men det kan också vara skönt att vara lite privat, därför är garaget smart placerat som en insynsskyddande avgränsning.

Omgivningen

Den lilla byn du flyttar till heter Flaskebo. Eller, by och by, här finns en del grannar vilket kan kännas både trevligt och tryggt när man bor på landet. Flera av husen ligger på avstyckade tomter från gården intill, och det är också bonden där som plogar vägen på vintern. Vill du ta dig ut i naturen är det bara att snöra på skorna och kliva ut. Bankerydsleden går strax intill och är fin att följa på en halvmilarunda. Här finns många naturguldkorn att upptäcka.

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har bott i huset sedan huset byggdes 2015, slutbesikning utfördes 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.

Gediget Älvsbyhus där nuvarande ägare började med att bo på entréplanet och senare fram till 2018 gjort iordning övre plan.

Ägarna har sedan huset byggdes gjort följande förbättringar/renoveringar. Granittrappa framför huvudentré 2023, tillbyggnad av glasveranda och byggnation av friggebod 2018, ny tvättmaskin och torktumlare 2022 och ny induktionshäll 2017.

För dig med bilintresse kommer dubbelgaraget vara väl uppskattat som är ca 92 kvm med ca 3,5 meter i nock och på sidorna ca 2,6 meter, 16 ampere med egen central och golvvärme installerad.

Som ägare till ett hus byggt 2012 eller senare behöver du inte betala någon fastighetsavgift de första 15 åren.

Kökstommen är från Älvsbyhus, bänkskiva i marmor via stenhuggeri i Habo, Lavabo diskho och luckor NP lack.

Elektriskt golvvärme finns att hitta i båda badrummen samt i hallen. Våtrumsintyg finns till båda badrummen utfärdat av Miljöhallen i Jönköping.

Jordfelsbrytare installerad i elcentral.

Fastigheten är ansluten till Wetternet genom en optisk fiberanslutning för snabb och framtidssäker datakommunikation. Köparen är fri att välja den leverantör av data-, tv- och telefontjänster som önskas. Läs gärna mer om utbudet av leverantörer och tjänster på wetternet.se. Anslutningskostnaden till Wetternet uppgår fn. till 70 kronor per månad.

Bilder

Planritning

Flaskebo Bankeryd

Livet i Flaskebo är ett liv på landet, men bara tio minuter från stan. Vill du ta dig ut i naturen är det bara att snöra på skorna och kliva ut. Bankerydsleden går strax intill och är fin att följa på en halvmilarunda. Här finns många naturguldkorn att upptäcka.

Vill du bevaka fler bostäder som denna?