Logotyp

Bymarken

Dunkehallavägen 64

Alla bilder

Förförisk förstukvist

Välkommen upp på Bymarkens högsta krön. Den som lät bygga detta hus valde platsen med omsorg för att få hög luft och svängrum. Huset daterat 1909, men skulle kunna vara äldre än så. Ett hus med väldigt vackra proportioner tack vare det förhöjda vägglivet som gör att övervåningen får fin boyta ackompanjerad av lagom dos snedtak, kattvindar och fint ljus som slinker in i knähöjd via de små fönstren under takskägget. Huset renoverat med vördnad för ursprunget. På baksidan av huset har en större takkupa adderats som gör att de allmänna ytorna både uppe och nere vuxit på ett fint sätt. En trappa upp blir dessutom utsikten magnifik norrut över Vättern och höjderna runt Gränna.

Huset är i väldigt fint skick, och med den ursprungliga planlösning i stort bevarad. Mellan matsal och vardagsrum har nog öppningen blivit större. Stavparketten i fiskbensmönster känns som den varit med länge, men kanske inte sedan huset byggdes. Gamla trappan knirrar lagom hemtrevligt under mattan och räcket är original, precis som de flesta innerdörrar. Tre-fyra sovrum som läget är idag men det går så klart att disponera rummen på annat sätt. De små sovrummen i snedtaket är bedårande. Badrummet uppe är väl den största nyheten som tillkommit på senare år och gör sig bra i stil till huset. Fördelen att bo så här på krönet är ju att både morgon- och kvällssolen hittar hit.

Snabbfakta 1-5 Snabbfakta 2-18
Adress Dunkehallavägen 64
Område Bymarken
Fast.beteckning Rapphönan 9
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biarea 221 + 122 kvm
Tomtarea 949 kvm
Byggår 1909
Pris 7 500 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Simon Staflund Ansvarig mäklare 0735-067000 simon@vastanhem.se Mer om Simon

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Huset exteriört

Huset daterat till 1909, men skulle kunna vara från 1880-talet också. Byggt på murad hel källare i ett och ett halvt plan. De låga, långa proportionerna skapas tack vare det förhöjda vägglivet. Ögat luras att tro att det är byggt i ett plan, men övervåningen imponerar i rymd och yta. Timrad stomme och fasad med klassisk locklist. Panelen är nog i stora delar original om man tittar närmare, men i väldigt fint skick. Kopplade två-glasfönster är som det ska vara på ett hus av den här digniteten. Några fönster är gamla, några bytta, men det är svårt att skilja nytt från gammalt. Pedantiskt underhållna genom åren. Själva glasrutorna dock nya med något slags isolerglas på insidan för att möte moderna energi- och ljudkrav.

Huset interiört

Huset tillbyggt in mot gården med en stor fönsterkupa och höga fönster på entréplan och milsvid utsikt en trappa upp. Som huset är disponerat i dag har du fyra sociala rum nere som kopplar fint med varandra och sprider vackert ljus mellan sig och rätt igenom huskroppen. Ett badrum på entréplanet och ett stort nyrenoverat en trappa upp i kupan mot vägen. Och nere i källarplan finns ytterligare en duschmöjlighet i tvättstugan. Två rejäla kaminer ersätter gamla kakelugnar som säkert funnits en gång i tiden. Ett hus som längtar efter att en stor familj åter tar hela huset i besittning.

Citat 1

"Trappan på gaveln är perfekt för dagens första kopp kaffe, på sommaren landar solen tidigt där."

"Trappan på gaveln är perfekt för dagens första kopp kaffe, på sommaren landar solen tidigt där."

Citat 1

Garaget

Fristående dubbelgarage med lång asfalterad infart. Samma fasad med locklist på garaget som på gamla boningshuset och uterummet. plats också till en liten verkstad utmed hela kortsidan av garaget, med fönster och separat dörr. Golvet gjutet med golvbrunn. Garageportarna öppnas med fjärrstyrning och det samma gäller staketgrinden mot gatan som håller barn och hundar på avstånd från gatan. Asfalten näst intill nylagd och perfekt lutning för att ha en liten skateramp mot en av garageportarna.

Uterummet

Isolerat i såväl väggar som golv och tak, vilket gör det till ett ganska allround uterum som funkar redan tidigt i mars när solen kämpat sig lite högre på himlen. Fönster med enkelglas räcker gott och väl, även om tonåringarna vill sova över här ute någon gång i oktober. El indraget och en armatur infravärme monterad dessutom i taket om du vill jaga bort köld och fukt.

Citat 2

"Stora plommonträdet både blommar vackert och ger väldigt mycket frukt på sommaren."

"Stora plommonträdet både blommar vackert och ger väldigt mycket frukt på sommaren."

Citat 2

Planritning

Mäklaren informerar

Bilder

Planritning

Bymarken

Att bo på Bymarken har sina fördelar. Framförallt den fantastiska utsikten! Men det är också barnfamiljernas mecka på flera sätt. Skolan och förskola ligger på gångavstånd, Hallbys fotbollsplaner likaså. Du har även några få minuter till bussen om du inte vill ta promenaden till stan.