Logotyp

Bankeryd

Björkvägen 5B

Sekelskifte i toppform

Ståtlig står den en bit upp på höjden. Den nyputsade vita villan från förra sekelskiftet, med drömmars takhöjd och fönster mot solen och dalen. Ett hus för livet, generöst i såväl stil som rymd. Klassiskt med vackra detaljer i original, modifierat till ett modernt hem med plats för familj och många vänner.

Hall, kök, mellanrum och vardagsrum. Hemmets sociala rum breder ut sig i husets nedre plan, i klassisk planlösning från tidigt 1900-tal. Ändå har det inte alltid sett ut så. Såväl entré som kök är flyttade, för att bättre passa nutida behov och ta vara på ljuset på bästa sätt. Väggar har öppnats upp och idag rör du dig fritt mellan rummen genom breda öppningar, vilket inte minst uppskattas av småttingar som kan springa runt-runt. Via den breda, pampiga trappan når du den privata övervåningen, med samma sköna takhöjd och inte mindre än fem fina sovrum.

Huset var ett av de första som byggdes i grannskapet, från början med ingång från Villavägen nedanför. Men under årens lopp har den jättelika tomten styckats av och nya villor byggts runtomkring. Detta gör att huset idag ligger väl skyddat från vägen och har en högst lättskött trädgård, perfekt för barnens lek och ett och annat parti kubb. I direkt anslutning till köket har en stor uteplats nyligen byggts i vinkel. Här kan du välja fritt mellan sol och skugga, till såväl morgonkaffet som kvällsteet. Utsikten har du alltid.

Snabbfakta
Adress Björkvägen 5B
Område Bankeryd
Fast.beteckning Attarp 2:702
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biarea 207 + 91 kvm
Tomtarea 1 242 kvm
Byggår 1909
Slutpris 6 000 000 kr

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Per Sandwall Ansvarig mäklare 0735-259432 per@vastanhem.se Mer om Per

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Per Sandwall