Logotyp

Torpa

Björkstigen 5

Torpas solgula tempel

Som Torpas eget Akropolis. Ett solens tempel på toppen av kullen. Ett pampigt och högfärdigt hus med både pelare och högrest säteritak. Visserligen inte så mycket marmor, men väl en imposant granitmur framför. Och vi kan intyga att insidan med råge infriar allt vad utsidan lovar. Salar i fil, mäktiga parkettgolv, kakelugn och gamla fönster med rätt darr i det blåsta glaset. Huset byggdes till en dåtida disponent vid Tändsticksfabriken. Än i dag perfekt planerat för en stor familj med 4-5 sovrum och bjussiga kvadrat för att odla din sociala kompetens.

Huset är löpande renoverat genom åren i ljusa neutrala material- och färgval. Men framförallt klokt bevarat av nuvarande ägare som bott här sedan 1988. Här har det gamla, finslipats, målats och bevarats, vilket gäller alla gamla spegeldörrar, karmar, foder och fönstren som sagt. Trappan upp till övervåningen är som hämtad ur en Carl-Larson-tavla. Här skrider du upp i långa steg med sagolikt ljus genom spröjsen i fyra fönster och med snickarglada detaljer lite här och där. Ett hjärtligt hus rent bokstavligt.


- - - - - - - - -


Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Daniel Sörman Rudenstam, ansvarig mäklare.

Snabbfakta
Adress Björkstigen 5
Område Torpa
Fast.beteckning Melonen 6
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 9 rum och kök
Bo & biarea 227 + 138 kvm
Tomtarea 1 221 kvm
Byggår 1917
Slutpris 9 450 000 kr

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Daniel Sörman Rudenstam Ansvarig mäklare 0735-151111 daniel@vastanhem.se Mer om

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Daniel Sörman Rudenstam