Logotyp

Bankeryd

Axvägen 26

Alla bilder
Storslaget

Konsten att skapa en oas

Mitt på familjevänliga Backamo ligger en villa, inte som alla andra. Nej, den är faktiskt smått unik, med skyhög takhöjd och stora fönster mot den insynsskyddade lummigheten utanför. Huset är arkitektritat och platsbyggt i rejäla material av lokala snickare. Gediget och väl genomtänkt från början till slut, det känns så fort du kliver in och kommer att uppskattas mer och mer för varje dag du bor. Ljuset flödar genom stora fönster, men trädgårdens planering utanför gör att du är väldigt privat även om grannhusen står nära.

Tomtens trekantiga form ger tre mysiga trädgårdsrum i var sitt väderstreck. Ett rum för odling, ett för lek och ett med ett extra gårdshus. Utanför kök och vardagsrum ligger uteplatsen i vinkel, inspirerad av skånska innergårdar med svalt stengolv, skyddande plank och klätterväxter. I trädgårdens södra hörn byggdes en ljus konstnärsateljé med sovloft för några år sedan, den funkar så klart lika fint som gäststuga eller tonårshäng. Här bor ni nära både förskola och skola, butiker och bad, skog och natur – mitt i ett trevligt bostadsområde, tio minuter från Jönköping och samtidigt väldigt privat.

Snabbfakta 1-15 Snabbfakta 2-38

I vardagsrummet finns mer än en wow-faktor. Det första som slår en när man kliver in är takhöjden. Runt sex meter är det upp till nock och det ger verkligen en luftig känsla.

Adress Axvägen 26
Område Bankeryd
Fast.beteckning Backen 11:36
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biarea 162 + 35 kvm
Tomtarea 901 kvm
Byggår 2007
Pris 5 500 000 kr / bud

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Per Sandwall Ansvarig mäklare 0735-259432 per@vastanhem.se Mer om Per

Vill du veta mer om bostaden?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar jag dig.

Bostadsbeskrivning

Huset

Den här villan ritades av arkitekt Curt Andersson och byggdes som ett visningshus av lokala snickare. Den är platsbyggd i rejäla material rakt igenom och den enda i sitt slag i grannskapet. De två planen är fördelade på klassisk vis med sociala ytor, badrum och två sovrum i entréplan och ytterligare ett badrum, två sovrum och allrum en trappa upp. Träfasaden målades så sent som för fem år sedan och fjärrvärmen sköter sig själv. Det här är ett praktiskt hus för familjen, samtidigt har estetiken fått sitt. Till exempel är takhöjden i mat- och vardagsrum imponerande och ger en riktig wow-upplevelse när du kliver in.

Hallen

När du kliver in i entrén står du genast mitt i huset, även om det krävs några steg in för att du ska känna den höga atmosfären. Direkt innanför dörren är golvet av tålig klinker, sedan följer samma ekparkett som i resten av huset. Hatthylla och skoställ för det vanligaste får plats närmast dörren, sedan finns garderob lite längre in.

Citat 1

"Det är ett bra hus att låta familjen växa i, vi har flyttat runt mellan rummen allt eftersom behoven skiftat."

"Det är ett bra hus att låta familjen växa i, vi har flyttat runt mellan rummen allt eftersom behoven skiftat."

Citat 1

Köket och matplatsen

Köket är ett klassiskt parallellkök med allt du behöver på bekvämt avstånd. Mittgången är dock väl tilltagen vilket gör det optimalt att samsas flera stycken kring matlagningen. Gillar du att baka? Grattis, då kan du se fram emot rejäla bänkytor på båda sidor med gott om plats för både kavling och plåtar. I själva köksdelen är taket lite lägre, för att steppa upp rejält när man kommer till matplatsen intill det stora fönstret. Här känns det nästan som att sitta på en veranda, så nära upplever man trädgården utanför.

Vardagsrummet

I vardagsrummet finns mer än en wow-faktor. Det första som slår en när man kliver in är takhöjden. Runt sex meter är det upp till nock och det ger verkligen en luftig känsla. Ljusinsläppen gör också sitt till. Flera höga fönster och ett brett mitt på väggen ljussätter rummet från nästan alla väderstreck, med spännande skiftningar genom dagen. Ta hand om och smycka uteplatsen utanför de stora fönstren så har du en vacker levande tavla året om. Trappan upp till övervåningen är i ek och har precis fått sina steg och handledare slipade och oljade.

Sovrummen på entréplan

I entréplan finns ett litet och ett större sovrum. Det lilla ligger direkt till höger i entrén och blir ett perfekt kontor eller gästrum, men kan självklart också huseras av någon i familjen mer permanent. Det större vetter mot nordväst och känns lugnt, svalt och privat.

Badrummen

Huset har ett badrum i bra storlek i varje våningsplan. På våning ett finns en duschhörna, på våning två ett badkar. Annars är de väldigt lika, ungefär samma storlek och samma färgsättning i vitt och mörkgrått. Bra och praktiska badrum med plats för en familj med flera personer. Det tackar man för.

Citat 2

"Man har verkligen trädgården med sig tack vare de stora fönstren. Det tycker jag är ett stort plus."

"Man har verkligen trädgården med sig tack vare de stora fönstren. Det tycker jag är ett stort plus."

Citat 2

Allrummet

En trappa upp möts du först av ett mysigt allrum. Från början hade rummet en öppnare lösning med räcke ner till vardagsrum och kök. Men väggar kändes tryggare när små barn flyttade in och den lösningen har uppskattats i alla år. Bland annat blir ljudbilden i hela huset mer dämpad. Ombyggnaden gav också ett litet extrarum som använts som både gästrum och garderob. Hur vill du använda detta rum?

Sovrummen på övre plan

Övervåningens två sovrum ligger i varsitt hörn, vilket är bra när man inte vill störa varandra. Liksom på nedre plan är ett sovrum större och ett lite mindre. Ett vetter mot gatan och ett mot grannskapets trädgårdar. Båda är tonårsrum idag, men i det större kan du absolut ställa en dubbelsäng och sova två om du vill.

Citat 3

"Med den ljudisolerade skjutdörren mot trappan blir övervåningen en egen enhet som går att skärma av effektivt när man vill."

"Med den ljudisolerade skjutdörren mot trappan blir övervåningen en egen enhet som går att skärma av effektivt när man vill."

Citat 3

Ateljen och gästhuset

I trädgårdens ena hörn byggdes en konstnärsateljé för fem år sedan. Här har det målats tavlor och gjorts skulpturer sedan dess, men självklart kan det lilla gårdshuset få ett annat användningsområde i dina händer. Det består av ett större rum med högt glasparti på gaveln, och ett mindre rum innanför. Ovanför finns ett mysigt sovloft. Vatten, värme och el är indraget och golvet är slipad parkett. Kanske blir huset ett hemmakontor eller gäststuga i framtiden?

Carport med förråd

Med både infart och carport får du lätt plats med två bilar på tomten. Dessutom kan du få till en hel del förvaring under taket om du tänker lite smart. Det du är mer rädd om kan förvaras i förrådet bakom carporten. Det är halvisolerat och kan värmas upp med elelement, om du till exempel vill ordna snickarverkstad och kunna vara där på vintern.

Citat 4

"I ateljen kan jag spendera många timmar. Det är verkligen trivsamt."

"I ateljen kan jag spendera många timmar. Det är verkligen trivsamt."

Citat 4

Uteplatserna

Här är det omöjligt att inte hitta en plats i solen eller skuggan, vad du nu föredrar. Det finns nämligen uteplatser i vartenda väderstreck, alla skyddade och privata. Den stora uteplatsen ligger intill huset och går i vinkel längs söder och västervägg. Här kan du räkna med sol och värme hela dagen beroende på var du slår dig ner. Inspirationen till denna mysiga oas kommer från den typiska skånska innergården, med höga plank och frodiga klätterväxter. Bland annat finns en rejäl vinranka som ger massor av söta vindruvor varje sommar. Vid ateljén på framsidan finns en mindre, gruslagd hörna att slå sig ner i.

Trädgården

Trädgården är helt skyddad från insyn tack vare höga häckar runt hela tomten. Eftersom tomten har en trekantig form och huset ligger på mitten skapas naturligt tre trädgårdsrum. I ett av hörnen ligger konstnärsateljén med en liten uteplats och lättskötta perennrabatter utanför. I ett annat hörn finns köksträdgården, med äppelträd och odlingslådor. På husets baksida sträcker gräsmattan ut sig med plast för lek och spel. Hela trädgården är noga planerad för att vara mysig och vacker, och samtidigt lättskött. Kring den stora uteplatsen växer silverpäron, vinrankor, murgröna och klätterhortensia. Dessutom finns plommon och bigarrå att njuta av.

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan sommaren 2007. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och åtgärder som gjorts sedan dess och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett förvärv.

Fastigheten är ansluten till Wetternet genom en optisk fiberanslutning för snabb och framtidssäker datakommunikation. Köparen är fri att välja den leverantör av data-, tv- och telefontjänster som önskas. Läs gärna mer om utbudet av leverantörer och tjänster på wetternet.se. Anslutningskostnaden till Wetternet uppgår fn. till 70 kronor per månad.

Vattenburen golvvärme finns i husets entréplan samt i badrummet på övre plan.

Köket renoverades 2013 med nytt kakel, bänkskivor och diskbänk. De installerade vitvarorna är idag enligt följande; spishäll 2013, ugn 2013, fläkt 2013, diskmaskin 2018, kyl 2007 samt frys 2007.

Övre plan fick sin nuvarande utformning 2014 då ett öppet övre plan byggdes in och fler rum skapades. Arbetet utfördes av Erik Svahn Bygg AB.

Tvättmaskinen i tvättstugan installerades 2018.

Husets fasad målades om 2018. Arbetet utfördes av Sandå Måleri.

Under 2018 lät ägarna uppföra ett Attefallshus om 25 kvadratmeter som har använts som atelje och keramikverkstad. Huset värms upp av vattenburen värme. Uppförandet av huset stod även här Erik Svahn Bygg AB för. Ateljens area är upptagen som biarea i beskrivningen av fastigheten.

Bilder

Planritning

Bankeryd

Bankeryd ligger ganska exakt en mil från Jönköpings centrala delar, så resan in dit tar inte mer än en kvart eller så.

Men varför lämna Bankeryd? Här har du allt du behöver på promenad eller skönt cykelavstånd. Bankeryds centrum med matbutiker, vårdcentral, tandläkare och gym ligger bara ett par kvarter bort. Flera skolor och förskolor finns precis nära, liksom fina naturområden och motionsleder. Sommartid kan ni ta handduken på pakethållaren och cykla till Vätterns strand på några minuter för ett kvällsdopp. Och om du ändå vill åka någon annanstans har du minutnära till både buss och tåg. Välkommen till ”easy living” i Bankeryd.