Logotyp

Mariebo

Åsenvägen 69

Artonhundratal

Grundlig snickarglädje i Mariebo

I det här huset har det bott två husälskare varav en är snickare under ganska lång tid. Ja, och några barn också. Ett gediget timmerhus från slutet av 1800-talet, då med uthus och utedass på gården. Renoveringen både varsam och omfattande genomförd, vilket innebär att det mesta är utbytt men gjort med det gamla för ögonen. Taket exempelvis, helt omlagt från grunden med nya takstolar, stenulls-isolering och toppat med gammalt enkupigt lertegel som köpts begagnat så att det ser ut som det legat där i just 100 år. De fint skurna ändarna på takstolarna ser också ut som de gjorde förr.

Huset har också byggts till med en luftig och ljus lounge, som dessutom kan öppnas stort mot uteplatsen. Tillbyggnaden innebär att det finns ett stort sovrum nere och tre uppe. Dubbelsängen kan alltså parkeras både uppe och nere beroende på fas i familjeplaneringen. Gamla gårdshuset är ett minne blått och ersatt med ett stort garage med verkstad, och en mycket attraktiv uthyrningsdel en trappa upp, med badrum och litet kök. Eller så startar du egen verksamhet och får väldigt nära till jobbet.

Åsenvägen 69 omfattas inte av problematiken och föroreningarna i marken som finns i kvarteret ovanför. Noggranna undersökningar från SGU (Sveriges Geologiska Undersökning) har genomförts även på denna fastighet och såväl mark, vatten som inomhusfluft är helt fria från föroreningar. Se bifogad pdf under fliken "Fakta och Dokument" i presentationen på Västanhems hemsida.

Snabbfakta 1-20 Snabbfakta 2-25
Adress Åsenvägen 69
Område Mariebo
Fast.beteckning Okularet 3
Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Upplåteleseform Friköpt
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biarea 236 + 43 kvm
Tomtarea 1 347 kvm
Byggår 1898
Slutpris 6 400 000 kr

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Johan Marklund Ansvarig mäklare 0723-132000 johan@vastanhem.se Mer om Johan

Ny ägare

Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning.
Söker du liknande bostäder så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Vänligen, Johan Marklund