Västanhem inspirerar

Västanhem föddes när Pelle och Johan, från stans två största mäklarfirmor ville mer. Eller rättare sagt något mindre. En personkemisk fusion som inte gått obemärkt förbi sedan starten i augusti 2013. Ambitionen är dock inte att förändra branschen, eller att växa till varje pris. Tvärt om. Västanhem håller sig gärna på sin egen kant, med personligare relationer, proffsigare presentationer och lugnare visningar. Idag består Västanhem av sju anställda, varav fem är mäklare.


Taggar


Lantmätargränd 1 | 2 rok | 73 kvm Nykänslan sitter i, både inne och ute. I synnerhet inne i denna tvåa som ståtar med en fin balkong högt över östers takåsar. Men inte högre än att du kommer få Kristinekyrkans klocktorn mitt i synfältet så fort du tittar upp ur morgonens frukostskål. En privat köksklocka som går rätt i ur och skur. Balkongen är ett väderstreckt mästerverk, där solen faktiskt kan skina in från alla håll, tack vare det glasade överhänget även mot norr och väster. Foto: @dayfotografi


Skrivet 21 februari 2017
29

Små fina mattor och kuddar med fransar.


Skrivet 17 februari 2017
#bloomingville #butikvästanhem #newwaysimport
36

Från dagens stylingjobb. Vasen, som egentligen är en stor ljuslykta, och karaffen hittar ni hos oss i butiken!


Skrivet 16 februari 2017
#butikvästanhem
70

Östra Storgatan 164 | 4 rok, 95,8 kvm. Även utan den abstinenta Vätterutsikten, hade detta varit en stor och stilren 4:a. Öppna volymer, minimalistiska ytor, soldränkt balkong och två toaletter. Men just i vardagsrummet hittar du pricken över i, grädden på moset eller kronan på verket, om du så vill. Ett stort skyltfönster rätt ut mot Europas sjätte största sjö. Sommaren är kort vissa år, men Vättern är lång och levererar ett sprakande skådespel inför öppen ridå. Och du har första parkett året runt


Skrivet 16 februari 2017
41

Vårnyheter hos oss - våfflade plädar och överkast!


Skrivet 15 februari 2017
#butikvästanhem
53

Plantagegränd 7 | 2.5 rok, 65 kvm. Liljeholmsskolan är redan snart 100 år gammal, men har tveklöst sina bästa år framför sig. En gammal skola byggd i vurmande nygotiskt stil, som fått ett andra liv med bostäder. Gamla elever kanske minns stegen i trappan med matematisk skräck, men i dag är det en fröjd att styra stegen till de höga våningsplanen. Västanhem har ännu en gång fått chansen att "examinera" en lägenhet ut på marknaden in i en blomstrande framtid. På pappret "bara" en tvåa, men i verkligheten finns ett litet extra rum som kallas vinterträdgård eller atrium, vilket väcker nyfikenheten direkt. Och när det gäller kubikmetrar är det ett boende med enormt svängrum. Takhöjden svindlar, och tumstocken viker inte ner sig förrän strax under fyra meter. Fönstren är med på noterna och är nästan lika höga. Det ger nästan dubbelt så mycket livsluft som i en vanlig lägenhet med motsvarande yta. Från sovrum och kök har du frisinnad sikt ända ut till Visingsö. Nuvarande ägare berättar att de nästan alltid sover med fönstret öppet och har ett tjockare täcke för att kunna vakna och höra vågorna brusa upp mot tredje våningen. Husets gård har egen mur och grind mot stranden om du vill sola i absolut lä. Grill och utemöbler finns också här.


Skrivet 14 februari 2017
82

Visst är känslan av en riktigt fin anteckningsbok härlig! Vi har packat upp helt nya idag och fyllt på vår skrivbordshörna.


Skrivet 13 februari 2017
#butikvästanhem #olssonjensen #tellmemore #williammorris
62

Barnarpsgatan 86C | 3 rok, 75 kvm. Sparka av dig skorna, och av med strumporna direkt, för den här lägenheten upplever du både med fötterna och ögonen. Välrenoverad från topp till tå i alla skrymslen. Och just golvet är en matt historia. Inte den vanliga lackade ekparketten, utan en mörkare mattoljad yta, som är som sammet under nakna fötter. En bra renovering börjar alltid med ett fint golv, vilket är mer sant än någonsin här. Samma golv, samma känsla har hittat in över allt, och ligger på samma ledd i alla rum


Skrivet 10 februari 2017
67

Försöker förtränga de kalla vindarna ute med tankar på våren och härligt häng på uteplatsen!


Skrivet 9 februari 2017
#butikvästanhem #cozyliving #zefdesign
45

Torpagatan 5 B | 5 rok, 134 kvm. Det här är nog så mycket penthouse du kan få i Jönköping. En hel våning för dig själv, med egen trappa och hiss upp på fjärde våningen, där det inte gör något om du ställer springskorna utanför. Eller har ett olivträd stående på vinterförvaring. Lägenheten har ett 20-tal fönster som vädersträcker sig åt tre håll. Två balkonger - en som vaknar med solstänk, och en för kvällsdrinken när temperaturen är mer vårdagjämn. Planlösningen känns som sagt mer som en villa modell större, och som slösar med volymen i den offentliga delen av lägenheten. Och slösar med ljuset via fönster i långa banor både åt öster och norr. Kök, vardagsrum och stor matplats flyter ihop i en öppen hörna. Här har du både utsikt och balkong med bra sikt ner mot Munksjön. Balkongen är också av det större slaget; kanske den längsta du sett? Den offentliga sektorn fortsätter med ytterligare ett vardagsrum som är lite mer ombonat och "bara" har två fönster. Här hittar du dessutom en eldstad i kaminform som både värmer ögat och kroppen om det nu skulle behövas. Men här efter tar den mer privata delen av lägenheten vid med tre sovrum som samlas runt husets andra fullutrustade badrum. Att alla tak och väggar är nogsamt nymålade av fackman så sent som får ett halvår sen, är bara en ren inflyttningspresent.


Skrivet 8 februari 2017
#vardagsrum
67

Kungsgatan 25 | 1 rok, 39 kvm Längtar du efter ditt första egna boende, har du kommit rätt. Här kan livet ta fart i vilken riktning du vill, med jobb, studier eller något helt annat. Hur som helst blir det en ljus framtid med bra svängrum för soffa, säng och drömmar. Kök och badrum i toppskick och allt där emellan är inget att klaga på. Att ha egen stor balkong med kvällssol hör inte till vanligheten när det gäller mindre lägenheter. Foto: @dayfotografi


Skrivet 6 februari 2017
#vardagsrum
49

Gillesgatan 5 B | 2 rok | 54 kvm Detta hus ligger högt och lite på snedden i Rosenlundsbacken med utsikt över stan. Fronten mot sydväst, och ryggen mot nordost. En bra placering om du vill börja dagen med morgonsol i köket, och sen fånga eftermiddags- och kvällssolen i vardagsrummet, på balkongen eller i trädgården. Dessutom glimtar mot Vättern genom trädens grenverk. Läget så nära staden, Vätterstranden och sandbankarna njuter man av året runt. På bara ett par hundra meters avstånd har du förutom stranden och Vollyboll-planerna på Jönköpings riviera, även Rosariets tusentals rosor. Och den fina herrgården ser du varje morgon du tittar upp över grötskålens kant.


Skrivet 3 februari 2017
55

Tvål och handkräm från Vakinme, ekologiska och svensktillverkade som doftar jättegott! Frottéhanddukar från danska Mette Ditmer.


Skrivet 3 februari 2017
#butikvästanhem #metteditmer #vakinme
54

Vi har packat upp finheter hela förmiddagen, butiken är laddad och ni är välkomna till 17.00 idag!


Skrivet 2 februari 2017
#butikvästanhem
68

Nytt härligt porslin från Italien har kommit till butiken. Kom in och känn och kläm och hitta din favorit!


Skrivet 1 februari 2017
#butikvästanhem
74

Visa fler