Västanhem inspirerar

Västanhem föddes när Pelle och Johan, från stans två största mäklarfirmor ville mer. Eller rättare sagt något mindre. En personkemisk fusion som inte gått obemärkt förbi sedan starten i augusti 2013. Ambitionen är dock inte att förändra branschen, eller att växa till varje pris. Tvärt om. Västanhem håller sig gärna på sin egen kant, med personligare relationer, proffsigare presentationer och lugnare visningar. Idag består Västanhem av sju anställda, varav fem är mäklare.


Taggar


Kristinedalsgatan 5 | 2 rok | 58.5 kvm En lägenhet som visar tydligt att det är detaljerna som gör helheten. Med några små snygga grepp har ett helt nytt flöde skapats för känslan, för ljuset och för blicken. Bland annat har dörrposterna in till både köket och vardagsrummet skalats bort, från golv till tak så att inte minsta list hindrar eller bromsar. Maximal öppenhet med bibehållna rumsdefinitioner. Även trösklarna är ett minne blott, så det nya ekgolvet har lagts in och ut i hela lägenheten utan minst skarv, även in i klädkammaren. Något som kräver en del pillig noggrannhet, men är väldigt värt besväret. Att bo i dessa kvarter, innebär en skärningspunkt mellan Väster, Torpa, Mariebo och Bäckalyckan. Gräsmattan runt huset är i princip början på Friaredalen som öppnar sig allt bredare söder ut, med lekplats, skateboardbana och fotbollsplan. Vattenflödet är gamla Junebäcken som gett namn åt hela staden. Historisk mark skulle man kunna säga, men framförallt väldigt grön mark som du kommer ha glädje av året runt. @dayfotografi @dictumfactum


Skrivet 27 april 2017
#vardagsrum
44

Randgatan 8 | 5 rok, 97 kvm. Välkommen till Randgatan 8! Vet du inte var den ligger är du inte ensam. Men namnet säger en hel del om läget. På randen mellan citykvarter och villagator; på randen till många grönområden - Stadsparken och Vattenledningsparken, men inte minst den egna ekhagen som randas precis utanför dörren och terrassen. Men ändå är du inte ens 10 minuter till fots från Torpa centrum med alla sina småskaliga butiker och verksamheter. Och på 10 minuter tar du dig också in till absoluta centrum, om du tar cykeln, för här går en nyanlagd cykelbana precis utanför.


Skrivet 26 april 2017
35

Kom och kika på den här godingen idag. En stor tvåa på Gamla Kålgården! Visning mellan kl 13-14, välkomna! ️


Skrivet 23 april 2017
#dayfotografi
63

Gärdesgården 21, Habo | 6 rok | 148 kvm Stabilt, tryggt och snyggt. Får vi presentera hela familjens perfektaste hemlikhet! Ett välplacerat, välplanerat, rymligt hem i 1,5 plan av vitaste tegel. Lättskött på lugnaste gatan mitt i Habo, bland trevliga grannar och härliga grönytor. Och aldrig längre än en kvart till vad du än behöver. Foto @dayfotografi.


Skrivet 23 april 2017
#kök
43

Lundgatan 52 | 5 rok | 103+19 kvm Stor plan tomt, och ett hus med alla funktioner på ett plan. Bättre kan det inte bli för en ung barnfamilj som sätter bo för första gången på fri grund. Jo, förresten, om huset är genomgående och enhetligt renoverat, då blir det så klart ytterligare lite bättre. Så är det i detta fall. Ta sikte på familjära Kettilstorp och sväng upp mitt emot golfbanan så har du kommit rätt. 52:an missar du inte. @dayfotografi @dictumfactum @poopuudesign


Skrivet 22 april 2017
#kök #vardagsrum
61

Trollhättegatan 35 | 8 rok, 198+92 kvm | Har du ett putsat funkishus högst upp på längtalistan, bör denna klassiker vara intressant. Just i dessa kvarter har några av de första och enda gamla funkishusen från 30- och 40-talen grupperat sig, mitt i Bymarkens hjärta. Och just detta hus är ett av de mer stilrena exemplaren till det yttre. Renoverad och nymålad putsfasad, dränerat med bytta dagvattenrör och med nytt tak och plåtarbeten för bara några år sedan. Trädgården lika välskött genom alla år, med intressant klorofyll i fina arrangemang. Huset är från början ett tvåfamiljshus, men "konverterade" på 60-talet för att tillfredsställa en familjs krav på frikostiga sällskapsytor och svängradie för tre barn. Hela entrén gjordes då större och mer välkomnande, materialet på modet var teak, vilket syns i dörr, paneler och i ledstången upp som är av det rejälare slaget. Men det mest spektakulära är tveklöst glaspartiet bredvid dörren som är komponerat av glaskonstnären Erik Höglund på Boda glasbruk. Känd för sitt lekfulla och färgglada uttryck. Konsthistoria i vardagen.


Skrivet 21 april 2017
#funkishus
45

Swedenborgsgatan 69 | 7 rok, 184+68 kvm. | Återvändsgata, vidvinklad sjöutsikt och ett lika klokt som coolt hus. Och vid vägs ände tar en lite vildare bäckravin över upptäckarglädjen, i alla fall för stora och små som är mer nyfikna på verklighetens padda. Skolgården ser du från fönstret en bit ner i backen och du kan vinka om barnen är på rast. Att gå dit tar inte många minuter, några krångliga vägar är det inte heller. Men några vitsippor går det säkert att få med sig hem, eller till läraren. Huset är en modernistisk "kvadratlåda" från 60-talet, med många fina kvaliteter. Gediget byggt från början, snyggt renoverat i ett par omgångar och offensivt tillbyggt med ett separat matrum som hänger över entrén, och vardagsrummet som landvunnit en bra bit av den ursprungliga balkongen för användning året runt. Här har du bästa utsikten från många rum och i början kommer du ha svårt att se dig mätt på soluppgångar och humörskiftande molnformationer över vattnet och bort mot Huskvarna och Vistakulle. Tomtens baksida är ganska brant och där finns en kombinerad uteplats och utsiktsplats. Där har du dessutom en eldstad som kan fixa bakpotatisen och något grillat.


Skrivet 20 april 2017
49

Hulukvarnsgatan 4G | 1 rok, 41 kvm. Lägenheten har fint ljus som rinner in från både norr och söder. Både kök och badrum renoverat med en balanserad flirt med det förgångna utan att kännas putte-nuttiga. Djupa fönsternischer som gör att du kan bulla upp med kuddar och ha din läshörna här. På golvet ett nyare furugolv; något gammalt fanns inte att rädda, för har var det i princip stampat jordgolv innan renoveringen, då ett ca 80 cm tjockt jordlager grävdes ut för att isolera efter konstens alla regler.


Skrivet 12 april 2017
44

Mitt bland alla tavlor sitter väggljusstaken POV från danska Menu. Här i mässing för 499 kr. Finns även i svart, vitt och grått för 399 kr.


Skrivet 10 april 2017
#annabylove #bloomingville #butikvästanhem #lisaaguren #menuworld #moebecph
72

Bolagsgränd 1 | 4 rok | 129 kvm Att bo här är en ynnest. Ett förtroende som du får att förvalta till framtiden. Här är det husets själ och hjärta som kommer i första hand när alla besluts tas i föreningen. Som när de nya lägenhetsdörrana kom på plats. Svåra att skilja från de gamla, men brand, ljud och inbrottsklassade efter modern standard. Fönstren har också samma moderna standard, men med en gammal look. Själva våningen är renoverad efter ungefär samma filosofi. Av foder, lister, dörrar och golv är det mesta bevarat, men kök och badrum har fått en kontrasterande modern finish från början av 2000-talet. Kakelugnen i vardagsrummet står såklart där den ska. @dictumfactum @dayfotografi @poopuudesign


Skrivet 7 april 2017
#vardagsrum
45

Välkomna förbi oss ikväll! Vi håller butiken öppet lite längre, 17.00-19.00. Kom och shoppa eller bara gå runt och inspireras! Vi kommer att ha en liten tävling med möjlighet att vinna den här fina skålen.


Skrivet 6 april 2017
#butikvästanhem
59

Härdaregatan 5 | 5 rok, 116+52 kvm. Stoltheten sitter inte i storleken kan vi enkelt konstatera. Huskvarnas tidiga villabebyggelse är känd för sina fina hus i alla färger och former. Ofta i trä, men här har vi att göra med en godbit med putsad fasad och brutet tak, stående högt upp på tomten med vidsynt blick både upp mot Huskvarna-bergets ekhagar och mot Öxnehaga. Och däremellan har du rätt mycket södersol som gör att gräset får fart. Huset har nästan 90 år på nacken, men av detta märks inte mycket. Nuvarande och en tidigare ägare har satt en modern prägel på huset, byggt till en kläd- och sko-klok hall på ovansidan, och lagt till hela källaren som användbara kvadrat i vardagen, med ett sov-/allrum, modern tvättstuga och ett badrum som du kan ta inträde till som Spa-anläggning. Att bo bland Söders gamla villor har sina uppenbara fördelar. Du har lugna kvarter omkring dig, men har ändå nära till skolor, bussar, lekplatser och inte minst stigar och stråk upp på höjderna, eller utmed Lillån, där öringen leker långt uppströms till hösten. Är du jobbpendlare är du snabbt ute på Nässjövägen, eller tar tåget från Huskvarna station både hit och dit ut i vida världen. : @dictumfactum : @dayfotografi


Skrivet 5 april 2017
52

Ni har väl inte missat att vi har kvällsöppet nu på torsdag kl 17-19? Välkomna att titta förbi!


Skrivet 4 april 2017
#butikvästanhem
43

Måndagar betyder blomsterleverans till vårt kontor från @butikfloraijonkoping


Skrivet 3 april 2017
100

Lampan Bollard från Menu. Finns hos oss i färgerna grått, svart och mossgrönt, 799 kr.


Skrivet 3 april 2017
#butikvästanhem #menu
37

Visa fler