Videgatan 10, fem rum och kök

Renovering med insikt och utsikt

Här har ingen möda sparats: väggar har försvunnit, fönster har bytts, grunden dränerats, balkongen har vuxit och köket öppnats. Alla ytskikt är bytta i varenda skrymslen, utom i trappan, som får symbolisera kopplingen tillbaka i tiden och fortsätter göra transporten smidig upp och ner. Rummen har nog blivit färre, men helheten vunnit i funktion och rymd, vilket känns som en bra utväxling. Köket och matplatsen blir husets absoluta epicentrum, med ett mäktigt glasparti ut till en välvuxen balkong. Och skulle du ha otur med regn så har du en kopia, fast på markplan, med balkongen som tak i stället. Även trädgård och uppfart har fått nytt utseende de senaste åren. Petersberg ligger med hela Huskvarna och Vättern framför fötterna. Läget är så högt att till och med husen borta på Bymarken får se upp - i dubbel bemärkelse.

Snabbfakta
Adress Videgatan 10
Område Huskvarna
Bostadstyp Suterränghus
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 131 + 48 kvm
Tomtareal 572 kvm
Byggår 1953
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"När vi köpte huset var trädgården helt igenvuxen, så vi gjorde ett rejält ryck - även där."

Trädgård

Matplats

"Betonggolvet uppe blev det lite mer jobb med än väntat, men det var det värt."

Kök

Vardagsrum

"Det vilda naturområdet i Huskvarna åns dalgång är alltid spännande promenad för stor och små. För joggaren är backarna en större utmaning."

Badrum 1

Sovrum 1

Hall

"Ett barnvänligt område, nära dagis, skola och Stensholms lilla centrum med affär, frisör och pizzeria."

Sovrum 2 - Allrum

Badrum 2

Sovrum 3

Gym

"Tanken var att koppla upp värmesystemet med solfångare på taket, men det har inte hunnits med. Allt är förberett för det i källaren."

Tvättstuga

Balkong

"Vi ville ha en stor balkong, därför tog vi i rejält; den är nog nästan 20 kvardrat."

Uteplats 1

Uteplats 2

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
- Mycket spektakulärt hus med ett minst lika spektakulärt läge! Totalrenoverat in i minsta detalj under senaste åren. Huset har i princip gjorts rent in på bara stommen för att sedan byggas upp igen! För att i stora drag nämna renoveringens väldiga omfattning kan vi lista följande:
- Markarbeten i form av nygjord dränering runt hela huset 2011. Nya serviser för vatten, avlopp och inkommande el från gatan till huset. Murar, trappor, stenläggningar och asfaltering på tomten 2012-2014.
- Samtliga installationer i huset är bytta, dvs hela värmesystemet med ny bergvärmeanläggning 2012 tillsammans med helt ny vattenburen golvvärme på övre plan samt hall och badrum på entréplan. Övriga ytor på entréplan har nya rör och radiatorer. Även all övrig VVS bytt i huset inklusive vatten- och avloppsstammar. Även samtliga elinstallationer bytta 2012.
- Plan- och ytmässigt har huset också fått en total genomgång där huset moderniserats och öppnats upp väsentligt både i planlösning och i fasader. Över hela övre planet har bjälklaget gjutits på med ny betong med golvvärme. Betongen har slipats och utgör nu golvets ytskikt! Entréplanet har fått nya funktioner och även här till viss del omdisponerade ytor. Samtliga hårda väggar är nyputsade och övriga väggar och tak är också renoverade in på stommen.
- Byggmässigt har såklart enormt mycket gjorts. Utvändigt byttes taket 2013 då råspont, läkt, papp och pannor byttes. Tilläggsisolering av vinden har utförts med lösullsisolering. 2012 byttes samtliga fönster då även en stor del av fasaden på framsidan öppnades upp och fick ett stort skjutparti vid kök och matplats. Huset har även fått en ny rejäl terrassbalkong med uteplats under samt ny uteplats på baksidan. Självklart finns här ett nytt kök från 2011 och två helt nygjorda fantastiska badrum med påkostade materialval.
- Golvvärme hela övre plan samt i hall och badrum på entréplan.
- Maskiner i köket enligt följande: Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, helintegrerad diskmaskin, rostfri vägghängd köksfläkt, fullhög kyl och fullhög frys. Kyl och frys från 2012, övrigt från 2011.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Videgatan 10
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
Suterränghus
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
131 + 48 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 572 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
224 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överrenskomelse
KARTA