Uppgränna 60, sex rum och kök

Sjöutsikt delux och vita knutar

Det stora huset ligger tryggt bakom dig när du sträcker ut i solstolen vid poolen. Ditt eget palats i rött med vita knutar där hela familjen får plats. Du tänker på hur skönt det är med de rejäla ytorna där inne, inte trångt någonstans. Var och en kan rå sig själv, eller umgås med sina vänner utan att störa eller störas av familjen. Samtidigt finns alltid möjligheten att vara tillsammans, oftast blir det i det stora kombinerade köket och vardagsrummet som sträcker sig längs husets hela långsida. Det är liksom en naturlig samlingsplats såväl till vardags som till fest.

Barnen plaskar i poolen så att det stänker upp på dina ben. Skönt att alltid kunna bada varmt, även när Vättern är sval. Det är inte långt till stranden när ni väl vill dit, men det går också väldigt bra att njuta av sjön härifrån. Den obrutna utsikten är något du aldrig blir mätt på. Att blicka ut över det gröna fältet som avslutas med Vätterns blå yta är alltid lika härligt. Oavsett årstid eller väder, oavsett om man slappar vid poolen eller står och diskar i köket. Den finns alltid i blickfånget. Man tänker att man kanske ska vänja sig, men det gör man aldrig...

Snabbfakta
Adress Uppgränna 60
Område Uppgränna
Bostadstyp 1½-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 221 kvm
Tomtareal 2942 kvm
Byggår 2005
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Huvudentré

Kök

"När vi flyttade in tänkte jag 'hur ska jag någonsin kunna fylla alla de här lådorna? Men det gick jättebra. Inga bekymmer!"

Matplats

Vardagsrum

Altan i väster

"Vi har alltid sol någonstans, bara den kommer över berget på morgonen."

Sovrum 1

Sovrum 2 - gästrum

Duschrum i markplan

"Vi eldar mycket i spisen. Det blir så varmt och mysigt på hela nedervåningen."

Tvättstuga

Groventré

WC vid groventré

"Groventrén byggde vi till för tre år sedan, och det är nog det bästa vi gjort - förutom själva huset då! Här kan man komma in med söliga overaller och leriga stövlar och enkelt ösa in alltsammans i tvättmaskinen vägg-i-vägg."

Allrum uppe

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrum uppe

"Jag ville så hemskt gärna ha en rund dusch, och jag fick en!"

Bastu

Trädgård

Poolen

"Vi använder poolen jättemycket. Framförallt barnen, de badar nästan varje dag."

Dubbelgarage och förråd

Omgivning

Uppgränna ligger längs gamla "riks-ettan" några kilometer norr om Gränna - närmsta samhälle med affärer, skola etc. In till Jönköping kör man på cirka 30 minuter. Kring huset finns flera grannhus i samma stil som tillsammans ger en trevlig bykänsla. Naturen runt omkring är ett naturlandskap med flera spännande fornminnen.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare förvärvade tomtmarken 2004 och uppförde huset under 2005. Nedan följer en kortare sammanfattning av saker som gjorts sedan dess och information som kan vara bra att ha vid ett eventuellt förvärv:
Under 2007 inreddes hela ovanvåningen och 2013 byggdes groventrén till.
Poolen (med måtten 5.0x3.0 meter), poolrummet och all den tekniska utrustningen installerades i sin helhet under 2010. I poolrummet står även jordvärmepumpen, denna stod tidigare i tvättstugan men flyttades ut hit för att skapa mer utrymme. Uppvärmningen av poolen beräknas dra runt 1.500 kWh/år, och då står termostaten på 29 grader mellan maj och september.
Entréveranden byggdes till under 2009.
Eldstaden i markplan är provtryckt och godkänd och besiktigades så sent som 2013 utan anmärkningar.
Dricksvattnet tas från en grävd brunn med mycket god vattentillströmning. Senaste vattenprovet utfördes 2014 utan anmärkningar. Avloppet består av en trekammarbrunn med infiltrationsbädd. Infiltrationsbädden delar man med grannfastigheten.
Hela markplanet har vattenburen golvvärme som är ansluten till jordvärmepumpen. På ovanvåningen finns golvvärme i stora badrummet, denna är dock elektrisk och inte ansluten till samma system. I övriga utrymmen sitter radiatorer.
Centraldammsugare av märket Allaway finns installerad. Uppsamlare och motor sitter i klädkammare/förråd på andra plan.
Bredband tillhandahålls av Telia med hastigheten 8 Mbit/s.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Uppgränna 60
Område
Uppgränna
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
1½-plansvilla
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
221 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 2942 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 62 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA