Träleborgsgatan 1B, fem rum och kök

Vätterparaden

Längst ned på Bymarken, men ändå rejält med luft under vingarna för att se klart både hit och dit över Vättern. Ett väldigt klokt boende, med många fina mervärden, både i och runt huset, och inte minst i omgivningarna, med närheten till Vättern och den vackraste gång- och cykelvägen in till stan man kan tänka sig. Nuvarande ägare har dock inte suttit med armarna i kors och tittat på utsikten, inte varit ute och cyklat heller, när det gäller renovering. Tanke, smak och noggrannhet är det som väglett renoveringsivern. Nästan hela bottenplanet är nyrenoverat på grund av en vattenskada, bland annat hittar du ett supercharmigt badrum med badkaret under trappan. Även badrummet uppe är tipptopp-renoverat nyligen. Köket har bara några fler år på nacken och känns väldigt fräscht. Utsikten är tidlös, men evigt föränderlig och renoveras varje vår.

Snabbfakta
Adress Träleborgsgatan 1B
Område Bymarken
Bostadstyp Kedjehus i souterräng
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 133 + 40 kvm
Tomtareal 452 kvm
Byggår 1982
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Vardagsrum

Kök

"För att bo på Bymarken har vi ovanligt mycket kvällssol på sommaren."

Matplats

Badrum 1

Sovrum 1

"Hade vi inte fått tillökning hade vi inte flyttat en meter härifrån."

Sovrum 2

Hall

Sovrum 3

Allrum

Badrum 2

Tvättstuga

Förråd - Pannrum

Klädkammare

Huset

Trädgård

"Den här sommaren har vi ätit frukost på balkongen nästan varje dag."

Balkong

Uteplats

Terrass

Garage

"Vi låter ofta bilen stå; det tar inte mer än 20 minuter in till stan om man går utmed stranden, och så slipper man parkering."
Mäklaren informerar
-Här har vi en fantastiskt bra och praktisk familjebostad i ett perfekt läge och skick som passar de allra flesta familjer. Ekonomisk bostad med låg driftskostnad och stora renoveringar utförda. Dessutom med flera uteplatser att nyttja efter behov. Utsikt, sol, lä, med eller utan tak. Bara att välja och vraka. En bostad klar att bara att flytta in! Nedan beskrivs en del av de större åtgärder som de nuvarande ägarna har utfört i huset.
- Badrummet på entréplanet totalrenoverades och byggdes om 2009. Då omdisponerades ytan under trappan vilket medgav att ett badkar kunde rymmas här! Nya ytskikt, golvvärme och ny inredning.
- 2009 utfördes även en utvändig målning då hela fasaden samt fönsterna sågs över.
- 2010 uppgraderades uppvärmningssystemet rejält då en väl tilltagen anläggning med bergvärme installerades. Värmepump byggd, anpassad och installerad av AB Kyl & Värmepumpar i Bankeryd. Samtidigt installerades även två varmvattentankar/beredare för att tåla en stor varmvattenkapacitet!
- Tvättstugan totalrenoverades 2011 med golvvärme, nya ytskikt och ny inredning.
- Även köket piggades upp 2011 med ny bänkskiva med nytt kakel ovanför, samt även 2014 då luckorna lackerades om.
- 2013 vad det dags för totalrenovering av badrummet på övre plan. Även här byttes allt från tätskikt till ytskikt och inredning! Här byttes även fönstret ut till ett stort stående fönster för att få en härlig rymd och fint ljusinsläpp!
- 2014 fick också trädgårdsmiljön på baksidan ett ordentligt lyft med markerade nya planteringar, avgränsande vacker trämur, liten pergola, friggebod m.m. Med detta installerades även trevlig och effektfull trädgårdsbelysning på dessa ytor, fantastiskt trevligt när det skymmer på kvällarna!
- 2011 gjordes efter en vattenskada en ordentlig renovering av entréplanet. I samband med detta passade ägarna på att installera vattenburen golvvärme i hall, sovrum och allrum. Nya ytskikt på golv och väggar i dessa rum samtidigt.
- Utöver detta är golv, tapeter, färg, kakel, klinkers, uteplats, fönster, väggar, planlösning, m.m. ändrat, rivet eller byggt under de sista 7 åren. Allt för att hålla huset fräscht och uppdaterat!
- Båda badrummen i huset samt tvättstugan och klädkammaren har elburen golvvärme.
- Soltiderna då? Jo, solen går upp när natt blir till dag på hela östra sidan. Morgonljuset går alltså över Vätterns vatten rakt in i sällskapsdelarna så tidigt som det någonsin är möjligt. Solen visar sig sedan under hela dagen i trädgården på husets baksida. På kvällarna stannar solen ända fram till åtta-tiden ute på terrassen över garaget. Varmt och ljummet på somrarna och ofta i lä från vind.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Träleborgsgatan 1B
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
Kedjehus i souterräng
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
133 + 40 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 452 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 55 kWh/m2 och år
Tillträde
Februari 2015
KARTA