Torpagatan 8A, två rum och kök

Himmelsvid skillnad

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.

En fin lägenhet, ett vackert trapphus och en kassaskåps-gedigen fastighet med nästan metertjocka väggar. Boendet börjar i våra ögon redan ett kvarter bort. Att huset där du bor redan på håll väcker varma känslor. Och att trapphuset är i samma anda hela vägen upp. Här faller alla bitar på plats, med råge, kan vi lova. Lägenheten ligger högst upp, med himmelsvid position hela eftermiddagen, och kompass-säker riktning på balkongen.

Det mesta är renoverat på senare år, med en tidlös inställning till material och färger. Inga utsvävningar i onödan, klokt hela vägen. Fin ljuslinje rätt igenom lägenheten, från vardagsrummet till sovrummet, och tvärt om såklart, beroende på tid på dygnet. Balkongen är en nyare, större historia, med utanpåliggande konstruktion. I alla fönster ligger röd kalksten; tjocka och breda som en hel parkbänk.

Snabbfakta
Adress Torpagatan 8A
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 65 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4131 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.850.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

11 dagar


Visning 3 juni
Öppen visning. Välkomna!


Samt 4 juni
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Stort luftigt trapphus som gör det lätt ta sig upp för trapporna, både mentalt och rent fysiskt när du konkar upp sängar, bord och stolar för att flytta in. Den gamla känslan i golv och räcken är intakt, med ett fint takfönster längst upp. Det rutiga golvet på varje halvplan får sin naturliga fortsättning inne i din egen hall fast i lite större format, som fortsätter även in i köket. En bra hall, som känns rejäl med svängrum och fin uppsikt. En garderob här i hallen.

"Om du behöver bil så är det aldrig svårt med parkering, men du går och cyklar oftast smidigt dit du ska."

Kök

Morgonsol som är på hugget tidigt så här högst upp i huset. Gillar du krukväxter kan du ställa dem i trippla led på den enorma fönsterbänken i röd kalksten, som dessutom sitter i kvar i alla rummen. Köket renoverat stilrent, med svart laminatbänk i både kontrast och harmoni. Sittplats för 3-5 personer beroende på hur gästvänligt bord du har.

Sovrum

En riktig bredsida mot öster, med två pampiga fönster som portionerar in fin morgonrodnad i hela rummet. Här får du två fina, djupa fönsterbrädor att pynta med det du vill vila ögonen på både när du vaknar och somnar. Och fem garderober för det du inte vill se. På golvet en nyare valnötsparkett, som ger samma mörka känsla som det djupt inoljade golvet i vardagsrummet.

"Både vinds- och källarförråd är bra, om du har mycket prylar som behöver stuvas undan. Vinden bara en trappa upp."

Vardagsrum

Vi trodde nog först att detta var det gamla ursprungliga parkettgolvet som fått en fina djup patina genom golvolja och lång omsorg. Men det är troligen en ganska modern parkett, som slipats om och just oljats och vaxat för denna djupa, mustiga känsla. Både ögat och tårna märker skillnaden. Fin siktlinje rätt igenom lägenheten från balkongdörren ut genom ett av sovrumsfönstren.

Balkong i väster

Det är två välskötta hus som ingår i föreningen, där fönster och balkongdörrar bytts, men även balkongerna i samband med fasadrenovering. Lite större, mycket mer användbara nuförtiden, men känns ändå inte överdimensionerade i helheten. Din balkong sitter på latsidan av huset, där du har garanterat fint solläge efter jobbet och lång stund in på kvällningen. Att bo högst upp har sina fördelar. Vill du grilla går det säkert bra här uppe, men om du tittar ner så har föreningen en stor stationär grill som är redo alla dagar i veckan.

Badrum

Ditt innersta rum har också genomgått en förvandling, fattas bara annat. En stilren, men avancerad kombo av svart kakel i två storlekar och vitt. Och det har nuvarande ägare gått i mål med på ett väldigt behagligt sätt. Här är det även lätt att gå i mål varje dag, efter jobb, skola och träning.

"Du har både Munksjön och Rocksjön att springa runt. Tar du båda i en sväng, så blir det cirka en mil."

Föreningen

Det finns också ett rum att spela pingis i och ett biljardrum. Har du övernattande gäster som kräver lite avskildhet så finns det ett övernattningsrum som medlemmarna hyr mot en symbolisk avgift.

"Att bara springa runt hörnet och köpa färska frallor på lördagsmorgonen är Torpalyx."

Föreningens fastighet

Föreningen har bra ekonomi och prioriterar underhåll på de två grannfastigheterna. Nyligen gjordes fasaderna om, husen har fått nya balkonger och fiber har dragits in. Idag finns inget behov av större underhållsarbeten på fastigheten.

"Gården och grillen blir ofta en naturlig samlingsplats."

Föreningens innergård

Den gemensamma gården ligger mellan de båda husen. En trevlig plats med gräsmatta, buskar och ett litet lusthus att sitta i. Skönt att kunna få tak över huvudet när regnstänken kommer! Här grillar och umgås man gärna varma sommardagar. Några gånger om året är det gemensam städning. Inte för att det stökas ner särskilt mycket, här bor det skötsamt folk.

"Torpa har det mesta, oftast ger man sig in på stan helt i onödan."

Omgivning

Räkna med att ha skönt avstånd till det mesta du behöver på kort varsel bland Torpas småskaliga butiker. Och en hel del som kanske inte är nödvändigt, men som är bra när du vill skämma bort dig lite extra, som färska frallor på lördag. Nya Munksjöstaden kommer öppna många möjligheter för vackra promenader och skönt häng vid kajen, men du får ge dig till tåls något år ytterligare. Hemköp, gym, bank, restaurang och apotek är dock redan på plats. Mer är på gång.

Friluftsmänniskan i dig får framförallt nära till stigar och natur både i Vattenledningsparken och Stadsparken, men också vidare upp över höjderna. Tar du din mtb-cykel upp på gamla banvallen, är du snabbt ute ur stan och tar dig lätt (nåja…) ända till upp Dumme Mosse och Bottnaryd om benen är riktigt samarbetsvilliga. Samtidigt har du behändigt gång- och hojavstånd till centrum.

Mäklaren informerar
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Torpagatan 8A
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1937
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
65 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.131 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.850.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel upp till cirka XXX kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Lönnen

Info: Bostadsrättsföreningen Brf Lönnen äger fastigheterna Lönnen 6 och Lönnen 7. 1937 uppfördes här två flerbostadshus vilket idag innehåller 27 bostadsrätter med en total bostadsyta om 1687,5 kvm. Dessutom finns här tre lokaler om totalt 73,5 kvm. Föreningens adresser är Torpagatan 8 och Torpagatan 10 med uppgångarna A, B och C.

Den administrativa och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Föreningen har mycket väl underhållna byggnader vilka genomgick omfattande renoveringar 1984, bland annat med byte av avloppsstammar, och sedan kontinuerligt underhållits såsom renovering av fasad och balkonger. Utöver bostads- och lokalytor finns även utrymme för lägenhetsförråd på vinden och i källaren. I husen finns även gemensam tvättstuga, övernattningslägenhet, pingisrum, biljardbord samt cykelförråd.

Det finns idag inga planerade avgiftsförändringar. Uppgiften är kontrollerad med föreningens ordförande 17 augusti 2017.

Samtliga lägenheter är ansluta till Telias fibernät som levererar det grundutbud av tv-kanaler som ingår i månadsavgiften. Det finns givetvis även möjlighet till snabb bredbandsuppkoppling och IP-telefoni genom samma leverantör. Titta gärna in på telia.se för att ta del av de paketlösningar som finns tillgängliga.

Föreningen har en trevlig och mycket välskött innergård med gräsytor och en del stensatta ytor. Här finns ett fint lusthus, perfekt för avkopplande sommarpauser, samt en grill och sittgrupp. Skötsel av grönytor sköts för närvarande av föreningens styrelse vilket innebär att du som medlem inte behöver ha några åtaganden gällande detta. Gemensam vår- och höststädning anordnas för föreningens samtliga medlemmar.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
3,853 %
Andel av årsavgift
3,853 %
Lägenhetsnummer
8-2025-2-21-9
DOKUMENT
KARTA