Torpagatan 8A, två rum och kök

Högst upp med västerbalkong

Redan nu gläntar vi lite på dörren till ett fint hem som vi lärt känna under försommaren. Hör gärna av dig till info@vastanhem.se så återkopplar vi med mer information till dig.
En fin lägenhet, ett vackert trapphus och en kassaskåps-gedigen fastighet med nästan metertjocka väggar. Boendet börjar i våra ögon redan ett kvarter bort. Huset där du bor väcker varma känslor redan på håll, och trapphuset är i samma anda hela vägen upp. Här faller alla bitar på plats, med råge kan vi lova. Lägenheten ligger högst upp med himmelsvid position hela eftermiddagen, och kompass-säker riktning på balkongen.

Det mesta är renoverat på senare år, med en tidlös inställning till material och färger. Inga utsvävningar i onödan, klokt hela vägen. Fin ljuslinje rätt igenom lägenheten, från vardagsrummet till sovrummet med lyxigt badrum emellan, och tvärt om såklart, beroende på tid på dygnet. Balkongen är en nyare, större historia, med utanpåliggande konstruktion. I alla fönster ligger röd kalksten; tjocka och breda som en hel parkbänk.

Snabbfakta
Adress Torpagatan 8A
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 65 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4131 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.850.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

20 dagar


Visning 5 augusti
Öppen visning. Välkomna!


Samt 6 augusti
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Om du behöver bil så är det aldrig svårt med parkering, men du går och cyklar oftast smidigt dit du ska."

Vardagsrum

Balkong i väster

"Både vinds- och källarförråd är bra, om du har mycket prylar som behöver stuvas undan. Vinden bara en trappa upp."

Badrum

Sovrum

"Du har både Munksjön och Rocksjön att springa runt. Tar du båda i en sväng, så blir det cirka en mil."

Kök

Föreningen

"Att bara springa runt hörnet och köpa färska frallor på lördagsmorgonen är Torpalyx."

Föreningens fastighet

"Gården och grillen blir ofta en naturlig samlingsplats."

Föreningens innergård

"Torpa har det mesta, oftast ger man sig in på stan helt i onödan."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som renoverats av tidigare ägare har följande maskinell utrustning: Spis med häll, spisfläkt (2014), diskmaskin (2013), mikrovågsugn (2014), kyl (2014) och frys (2014).
Även badrummet har renoverats av tidigare ägare. Här håller sig fötterna varma tack vare den elburna golvvärmen.
Nuvarande ägare har målat om hallen och vardagsrummet i samband med inflyttning 2016.
Till lägenheten hör två förråd. Ett om cirka 4-5 kvm som du hittar på vinden, endast en trappa upp från lägenheten. Det något mindre förrådet hittar du i källaren.
Solen går upp och kastar sina första strålar in i köket och sovrummet. Solen går sedan ner vid vardagsrummet där den varit sedan strax efter lunchtid. På balkongen kan du njuta av eftermiddags- och kvällssolen.
Fastigheten är ansluten till Telias fibernät som levererar det grundutbud av tv-kanaler som ingår i månadsavgiften. Det finns givetvis även möjlighet till snabb bredbandsuppkoppling och IP-telefoni genom samma leverantör. Titta gärna in på telia.se för att ta del av de paketlösningar som finns tillgängliga.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Torpagatan 8A
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1937
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
65 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.131 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.850.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel upp till cirka 375 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Lönnen

Info: Bostadsrättsföreningen Brf Lönnen äger fastigheterna Lönnen 6 och Lönnen 7. 1937 uppfördes här två flerbostadshus vilket idag innehåller 27 bostadsrätter med en total bostadsyta om 1687,5 kvm. Dessutom finns här tre lokaler om totalt 73,5 kvm. Föreningens adresser är Torpagatan 8 och Torpagatan 10 med uppgångarna A, B och C.

Den administrativa och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Föreningen har mycket väl underhållna byggnader vilka genomgick omfattande renoveringar 1984, bland annat med byte av avloppsstammar, och sedan kontinuerligt underhållits såsom genom renovering av fasad och balkonger. Utöver bostads- och lokalytor finns även utrymme för lägenhetsförråd på vinden och i källaren. I husen finns även gemensam tvättstuga, övernattningslägenhet, pingisrum, biljardbord samt cykelförråd.

Samtliga lägenheter är ansluta till Telias fibernät som levererar det grundutbud av tv-kanaler som ingår i månadsavgiften. Det finns givetvis även möjlighet till snabb bredbandsuppkoppling och IP-telefoni genom samma leverantör. Titta gärna in på telia.se för att ta del av de paketlösningar som finns tillgängliga.

Föreningen har en trevlig och mycket välskött innergård med gräsytor och en del stensatta ytor. Här finns ett fint lusthus, perfekt för avkopplande sommarpauser, samt en grill och sittgrupp. Skötsel av grönytor sköts för närvarande av föreningens styrelse vilket innebär att du som medlem inte behöver ha några åtaganden gällande detta. Gemensam vår- och höststädning anordnas för föreningens samtliga medlemmar.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
3,853 %
Andel av årsavgift
3,853 %
Lägenhetsnummer
8-2025-2-21-9
DOKUMENT
KARTA