Thorildsgatan 10, tolv rum och kök

Vördnad och vårdnad på Bäckalyckan

Med sina ca 500 kvadrat är det säkerligen ett av de större husen på Bäckalyckan. Byggt och brukat som ett tvåfamiljshus av samma släkt sedan det byggdes. I dag är det tredje och fjärde generationen som bor i huset, som dessutom har en intressant företagshistoria som ruvar i källaren. Här har varit bokbinderi och tryckeri en gång, ett företagande som växte och blev anrika Bratts Tryckeri. Vindsvåningen är helt renoverad och rymmer en häftig studio, i ett enda öppet rum. Perfekt för en eller två personer att leva bland takåsarna, med takfönster och små lunett-kupor. Bottenvåningen och andra våningen har i princip samma planlösning, men något olika disponerad. Matsalen med dess vida burspråk åt söder går igenom bägge våningarna och även ner i källaren. Möjligheterna för framtida disponering är många, eftersom källaren har ovanligt högt i tak, höga fönster och bara till hälften ligger under markplan, så även här skulle det lätt kunna bli aktiv boyta. Hur man än gör finns goda möjligheter för långsiktig stabil ekonomi, som generationsboende eller flerfamiljsboende. Väljer du att disponera hela huset själv, så kanske det är läge att döpa om skönheten till Thorilds Herrgård och börja med att plantera en allé

Snabbfakta
Adress Thorildsgatan 10
Område Bäckalyckan
Bostadstyp 2-planshus med källare och inredd vind
Antal rum 12 rum och kök
Bo & biyta 350 + 150 kvm
Tomtareal 1367 kvm
Byggår 1928
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall - Trapphus

"Läget på Bäckalyckan är perfekt, med närheten inte bara till centrum, utan också till Stadsparken, Vätterstranden och Dunkehallaravinen."

Kök

Serveringsgång

"Här kan man ha rejäla fester med mycket folk runt bordet."

Matsal

Bibliotek

"Här är det ingen som gillat spånskivor, plast eller laminat."

Barnrum

Mottagningsrum

Arbetsrum

Badrum

Balkong

"Det var min mans morfar som startade bokbinderiet och tryckeriet som fanns i källaren till en början; det var ett rejält hus han byggde."

Vind

Vind - kök

Vind - sovrumsdel

Vind - badrum

Bottenvåning - mottagningsrum

"På gott och ont - här har inger skalats bort av själen eller detaljerna. Varenda liten list är bevarad."

Bottenvåning - matsal

Bottenvåning - kök

Källare

"Trägolvet i källaren har legat i snart 90 år, men det fick beröm av besiktningsmannen; det är ingen vanlig källare."

Trädgård

Garage

Mäklaren informerar
- Ett stort härligt klassiskt Bäckalyckanhus med fantastiska ytor och charmig planlösning i alla ytor! Underbart boende oavsett hur man väljer att disponera huset. Bo i någon av våningarna själv och hyr ut resten, eller slå ihop och bo generöst på 350 egna kvadratmeter i hela huset!
- Källarplanet som från början byggdes för att inrymma bokbinderi och tryckeri har riktigt generöst med rymd och ljus! Detta plan skulle kunna förvandlas till allt från ytterligare boytor
- Huset har ett stort renoveringsbehov där främst fasad och fönster behöver en ordentlig översyn. De invändiga ytorna är i den övre våningen helt igenom i bra skick, så även naturligtvis den nybyggda vindsvåningen. Våningen på bottenplan har ett övergripande renoveringsbehov med fantastiska möjligheter attåterskapa eller sätta egen prägel på bostaden.
- Vindvåningen byggdes 2010 och slutfördes i början av 2011. Här finns idag en fantastiskt charmig studiovåning med härligt ljus som släpps in genom gamla och nya takfönster. Snedtak, frilagda takbjälkar och frilagd murstock med eldstad ger våningen karaktär. En underbar bostad för en till två personer med en öppen sällskapsdel med ett mindre, men dock fullutrustat kök. Sovavdelning med eget badrum med både badkar, dusch och tvättutrustning.
- Då vindsvåningen byggdes, brand-, värme- och ljudisolerades bjälklaget mot mellanvåningen. Samtidigt tilläggsisolerades väggar och tak. På denna våning är kort och gott allt nygjort från grunden! Även avloppsstammar och elstammar byttes delvis i huset i samband med byggnationen av vindsstudion.
- Hela taket, inklusive takkupor är omlagt med ny papp, läkt, fina lertegelpannor och plåt 2010. Då byttes även hängrännor och skorstenen renoverades
- Köket på övre plan byttes 2011.
- En stor del av elen i huset är utbytt i början av 90-talet.
Visa mer

Planritningar

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Thorildsgatan 10
Område
Bäckalyckan
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-planshus med källare och inredd vind
Antal rum
12 rum och kök
Bo & biarea
350 + 150 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1367 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 93 kWh/m2 och år
KARTA