Tenhultsvägen 13, åtta rum och kök

Trähusskatt i topptrim

Titta - nu behöver du inte blunda för att se ditt drömhus framför dig. Huskvarnas gamla trähusskatt innebär ofta lagom snickarglada hus, med återhållsam exteriör utan överdådiga detaljer. Skönheten ligger i renheten, i proportionerna, de branta taken, panelen och vackra fönster som matar in vacker dager på alla ledder genom huset.

Denna solgula villa är inget undantag. Lägg till en stilsäker renovering, nya kopplade fönster i gammal stil och en stor fruktsam tomt, så kanske du anar att detta hus håller klassisk Huskvarna-kvalitet. Med en vidvinklad Vätterutsikt, inser du att huset dessutom höjer sig över många av kompisarna längre ner mot stan.

Huset har med största säkerhet varit ett tvåfamiljshus från början, men av det syns inte ett spår idag. Någon gång under 30-talet har en tillbyggnad gjorts som är mycket varsamt adderad till den äldre delen. Nuvarande ägare har fortsatt att använda känselspröten som det viktigaste verktyget för renovering. Det märks inte minst på alla de fina golven, ett sagolikt vindsrum och allmän detaljkonservatism.

Snabbfakta
Adress Tenhultsvägen 13
Område Huskvarna Söder
Bostadstyp 2-plansvilla med inredd vind samt källare
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 204 + 91 kvm
Tomtareal 1232 kvm
Byggår 1909
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Hall 1

Kök

"En äldre granne kom länge till gårdsbrunnen på morgonen för att hämta sitt kaffevatten, men det var dock före vår tid."

Vardagsrum

Matrum

"Den kände historikern och dagsverspoeten Alf Henrikson växte upp i huset bredvid."

Sovrum 1

Hall 2

"Du kommer ha ett överflöd av frukt och bär när hösten närmar sig. Rabarberna blir enorma."

Badrum 1

Allrum

Sovrum 2

"I Huskvarna är det naturligt med storslagna solnedgångar, men man vänjer sig aldrig. Det är något vi kommer sakna."

Sovrum 3

Gästrum

Badrum 2

"Eftersom vi har hund går vi gärna både upp i skogen och ner utmed Lillån mot Bråneryd."

Vind

Vind som sovrum

Källare

Det här är en riktig källare med massor fina utrymmen för att stuva undan stort och smått, hårt och mjukt, oätligt och ätbart. Att kunna ställa ner en säck potatis i en sval mörk källarvrå är inte så dumt. Det mesta är vitmålat, ljust o bra i ordning.

Tvättstuga

"Att spela fotboll på tomten blir lite extra spännande, det finns ytor, men det sluttar kraftigt."

Trädgård

Uteplats vid kök

Huset

Omgivning

Situationsplan

Planritning

Mäklaren informerar
- Fastigheten Tenhultsvägen 13 är ett underbart ställe med enorm charm och känsla! Ett hem där man verkligen känner sig hemma! Och sin egen oas har man i sin charmiga gamla trädgård med flertalet fruktträd och lummighet! Härligt!
- Under de nuvarande ägarnas tid har flera stora renoveringar gjorts i och på huset. Till de större hör;
- Köksrenovering 2003 då Kök & Tvättexperten i Taberg AB genomförde en totalrenovering och omstrukturering av köket. Under senare år har i stort sett samtliga vitvaror bytts ut.
- Takrenovering 2004 då takpannor, papp och läkt bytts. Samtidigt har plåtdetljer i stor utsträckning bytts ut och i övrigt rengjorts och målats. Jönköping Tak & Måleriservice AB utförde arbetet.
- 2006 öppnades väggen mellan vardagsrum och matrum. Samtliga ytor renoverades här och Snickar´n Holst och Miljöhallen utförde jobben.
- Under 2007 och 2011 genomfördes fönsterbyte på hela huset då ej tidsenliga fönster avlägsnades och huset återfick sitt charmiga uttryck. Arbetena utfördes av Snickar´n Holst.
- 2011-12 utökades bostadsytorna i huset då vinden byggdes om från kallvind till fullfjädrad bostadsyta! En fantastiskt tillskott till bostaden! Bjälklaget från allrummet öppnades och fick en rejäl vacker trappa upp till vindsvåningen. Snickar´n Holst fick utföra även detta arbete.
- 2015 renovering badrum 1 med nya golv och väggar samt nya golv i hallen.
- I övrigt har under åren utförts ytterligare ett flertal renoveringar, installationer och åtgärder för att förbättra och renovera fastigheten. Bland dessa nämns installation av fjärrvärme, byggnation av cykelbod, klinkers och golvvärme i hall, byggnation gästrum, byte vatten- och avloppsservis, m.m., m.m.
- I trädgården finns en vedbod, skärmtak med väggar för förvaring av cyklar, en fin gammal redskapsbod och en lekstuga. Allt med plats för allehanda nyttigheter.
- Och hur är det med solläget? Jo, den tidiga morgonsolen letar sig upp över Huskvarnaberget och ger sol från tidig morgon på hela husets östersida ända ner på köksaltanen. Sol i trädgården under hela dagen sedan och försvinner sedan inte förrän vid ca 21:30-tiden på kvällarna en bit upp i trädgården.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Tenhultsvägen 13
Område
Huskvarna Söder
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plansvilla med inredd vind samt källare
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
204 + 91 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Tomt
Areal: 1232 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 119 kWh/m2 och år
Tillträde
Mitten av maj 2016
KARTA