Sturegatan 2 A, ett rum och kök

Den pampiga lilla godbiten!

Vardagsrummet har inte mindre än tre fönster åt tre håll, två stora höga, och ett ännu större. Bulliga gamla element, högt i tak, höga golvlister, djupa fönsternischer och en vacker öppenspis gör helheten komplett. Att sängen står i ett av hörnen är inget man tänker på för detta är ett stort vardagsrum med storstilade sällskapsambitioner. Lägg till att köket dessutom är ovanligt stort och rymligt och lätt tar hand om 10-12 sittande om det är stort kalas. Badrummet håller inte riktigt samma stora mått, men är å andra sidan helt nyrenoverat. Att en etta kan bli så stilig hänger ihop med att detta har varit en större våning som styckats av och paradrummet mot gatan hamnade i en etta. Månadsavgiften i denna solida förening är dessutom ovanligt låg. Det känns lite som en lokal miniatyrvariant av Karlaplan i Stockholm. Det blir lite som en öppen plats på Klostergatan just här, med butiker i hörnen ut mot gatan. De gröna träden som vajer direkt utanför fönstren bidrar till den en vänlig känsla

Snabbfakta
Adress Sturegatan 2 A
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Boyta 64 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 829 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

"Trots att vi bara har en etta är det nästan alltid här vi har fest, för här får verkligen många plats, både i köket och vardagsrummet."

Klädkammare

Vardagsrum - Sovrum

"Det är nog den mest sociala ettan i stan."

Badrum

Balkonger

Föreningens innergård

Föreningens fastighet

"Det låg en bank i bottenvåningen från början, kanske var det bankdirektören som hade hela den pampiga lägenheten innan den styckades."

Källaren

Den här föreningen är verkligen en kulturhistorisk skatt. Förutom att avgiften ligger på historiskt låg nivå, så är nästan allt gammalt bevarat i biutrymmena i källaren, vilket innebär att varje lägenhet har egen matkällare för sylt, saft och annat som ska förvaras svalt. Plus ett vedförråd. Dessutom finns intakt brand- och skyddsrumsutrustning bevarad från då huset byggdes, alltså mellan de två världskrigen. Att den gamla stenmangeln står kvar där den gör, kanske både har med nostalgi att göra och att den är relativt svårflyttad. Gillar du att ha lakanen papp-styva som på farmor och farfars tid, så finns chansen ny.

Torpa

"Här finns allt man behöver, fik, småaffärer, bageri, men ändå nära till högskola och centrum."
Mäklaren informerar
Till lägenheten följer det två större förråd om ca 10 kvadratmeter. Förråden är belägna i källaren och på vinden.
Nuvarande ägare bytte samtliga trägolv, målade väggar och tak samt tapetserade vissa väggar 2009. Samma år byttes även elen då jordade eluttag installerades. Köksinteriören renoverades 2013, samtidigt byttes även spishällen och diskmaskinen. Mikrovågsugnen ingår ej i försäljningen.
I försäljningen ingår samtliga fasta garderober med innehållande hyllsystem inklusive krokar och hängen.
Lägenhetens öppna spis är eldningsbar först efter det att ny provtryckning genomförts.
På gatorna i närområdet går det att lösa boendeparkering genom Jönköpings Kommun, kostnad för detta är 600 kronor per kvartal.
Köparen behöver endast försäkra lägenheten med en vanlig hemförsäkring då bostadsrättsföreningen står för det så kallade bostadsrättstillägget.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Sturegatan 2 A
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1923
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
64 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
829 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till i snitt 210 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
September 2014
KARTA