Störtloppsvägen 34, sex rum och kök

Milsvid utsikt från Baskarp till Visingsö

Här var det någon som ville mer. Eller kanske mindre. När alla andra i kvarteret valde mexitegel, blev det en unik gestaltning med puts och glas på 34:an. Det höga läget är minst sagt vidsynt med inte bara Visingsö i sikte, även Omberg syns klara dagar. Hela härligheten tas till vara med full effekt tack vare ett glasparti utmed hela långsidan. Från söder gör solen laga intrång från något färre infallsvinklar, men inte desto mindre effektfullt. Mitt på dagen slår solen rätt ned för trappan i golvet på bottenvåningen. Här lever du med solens tysta gång in och ut, runt hela huset.

Huset har ett mycket elegant vardagsrum som är nästan lika långt som själva huskroppen och öppnar för alla möjliga sätt att möblera. Mitt i står en rejäl kamin med kapaciteten att värma hela övervåningen om du eldar lite mer kontinuerligt. Annars finns nog familjens mest kostnadsmedvetna medlem i källaren - bergvärmepumpen. Fyra stora sovrum i dagsläget och badrum både uppe och nere, samt uteplats både väster och öster om huset. Det enda som lagts till genom åren är det inglasade uterummet i sydväst, men det smälter in perfekt i helheten.

Snabbfakta
Adress Störtloppsvägen 34
Område Bankeryd
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 218 + 28 kvm
Tomtareal 1016 kvm
Byggår 1975
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Vårt hus ligger högt på gatan så utsikten är bra även på bottenvåningen."

Entré

Vardagsrum

Ett mäktigt vardagsrum som lätt platsar på Västanhems topp-tio-lista över vackra vardagsrum. Här blir du lätt stående och bara forskar med blicken miltals över landskapet. Mer som ett inglasat uterum faktiskt, och med fönster även i ögonvrån åt både öster och väster. På golvet ett näst intill helt kvistfritt furugolv med en mörkare not emellan planken. Originalgolvet som är i fint skick i dagsläget men som skulle kunna lyfta till ännu högre nivåer med en finslipning. Bara att tänka tanken att lägga in ett nytt, vore en synd.

"Ibland tänker man att vardagsrummet skulle kunna delas av på något sätt, men det är som gjort för mycket folk och är tänkt så från början."

Sovrum 1

Ett rum med dörr både mot det inglasade uterummet och hallen. I dagsläget föräldrarnas sängkammare, ett stort rum som kan komma väl till pass för många olika funktioner. Sovrum, arbetsrum, lekrum, gästrum eller något helt annat. Golvet är nog med på alla upptåg du kan tänka dig. Fönster mot gården, och även här fönster i hörnet av rummet.

"Var du än står i huset så har du solen in från något håll, det sitter alltid ett fönster på rätt ställe, som ett solur kan man säga."

Sovrum 2 - Arbetsrum

Ett rum med vackert ljus och fin utsikt. Framför allt nära ut till det inglasade uterummet, och vidare transport ut på trädäcket runt på husets gavel. Ingång både från vardagsrummet och uterummet. Nuvarande ägare har tidigare haft detta både som sovrum och barnrum.

Inglasat uterum

Ska man göra en tillbyggnad ska man göra den rejäl. Och snygg. Förra ägaren gjorde här en klok investering som förlänger både huset och utesäsongen. Byggt på en lätt glaskonstruktion, med en gjuten platta i botten som visar sig innehålla värmeslingor. Skjutdörrar åt två håll och ingång direkt till våningsplanets två sovrum. Denna ”glaslåda” passar väldigt väl in i den arkitektoniska helhetstanken för övrigt.

"Det finns till och med golvvärme i uterummet och vi har suttit där ute ända till november."

Altan i väster

"Förra ägaren byggde uterummet och vi har förlängt med altanen runt på gaveln; att bara sitta här och vara kommer jag sakna väldigt mycket."

Kök

Uteplats vid köket

Lillbalkongen är snyggt insmugen mot huskroppen där köket förlänger huset. Inte störst, men bäst som frukostbalkong. Glasad dörr ut från köket och du ställer stolarna mot den putade tjocka väggen mot vardagsrummet. Perfekt även för vårens första utefika och paus i aktiviteter som lövkrattning och trädklippning.

"Vi föll för utsikten, och gillade Bankeryd mest; att bo på en återvändsgata är väl drömmen för alla barnfamiljer tror jag."

Badrum i entréplan

Helkaklat i lite äldre stil och stuk, som kanske inte riktigt är adekvat med huset. Men skicket är bra, golvvärmen gör jobbet galant och duschen avlastar alla dagar i veckan i en stor familj så att morgonrutinerna flyter på. Vill du återställa badrummet i harmoni med övriga huset, snegla på badrummet i bottenvåningen, där nuvarande ägare gjort en stilsäker renovering. Enhetligt är bäst.

Allrum i suterrängplan

Suterrängvåningen ligger inte långt efter ovanvåningen när det gäller utsikten faktiskt. Precis som uppe har du den kantiga utskjutande glaskuben som sticker fram, men här har du utgång till trädgården istället för balkonger. Vardagsrummet uppe motsvaras av tre rum nere, ett stort allrum och två stora sovrum, med betoning på stora. Trappan ner står precis i siktlinjen från glaspartiet vid entrén vilket ger ett fint ljus, som från ett takfönster. Ännu ett vackert vardagsrum.

"Det sägs att det finns en koppling till Grekland, när huset byggdes, kanske är det därför det blev vit puts."

Sovrum 3-4

Den eleganta fönstersättningen i tre steg på nedervåningen ser du tydligast från utsidan nedanför huset. Här är allt gjort för att vara både praktiskt och stilistiskt. De två sovrummen är spegelbilder av varandra, med var sitt högt placerat fönsterband, sen två mer ordinära fasta fönster. Det rör sig om två väldigt stora rum som lätt skulle kunna delas av om du skulle vilja göra en walk in closet och låta dina kläder bo lika elegant som du själv. Från utsidan ser det ut som att allt är ett rum, eftersom fönstren binder ihop över hela långsidan. Men där luras ögat lite.

Badrum - Bastu

En helt ny bad- och tvättinrättning; kaklad och klinkrad med stilren hänsyn till husets estetiska grundvärden. Både dusch och kar för att kunna välja reningsmetod efter olika stämningslägen och dag i veckan. Året runt står bastun redo men kanske att den lockar lite extra under de kalla vintermånaderna. Brett tvättställ där fler kan stå och gnola och kivas medan tänderna borstas rena. Snyggt med spegeln infälld i liv med väggkaklet; det hade arkitekten gillat. Även golvvärmen såklart.

Gäst-WC

Här nere har du också en liten toalett som du diskret kan hänvisa gäster till om de inte vill använda badrummet uppe. Renoverat på senare tid med tidlösa färg- och materialval som står över kortsiktiga trender. En andra toalett är inte så dumt även för eget husbehov när familjen är stor. En ”nödingång” helt för dig själv.

Tvättstuga

Trevligt renoverat och moderniserat för att fylla en viktig funktion i barnfamiljens vardagslogistik. Här är du startklar från första dagen du flyttar in. Inga högar som tillåts växa dig över öronen av varken ylletvätt eller träningskläder. Bra bänkytor för sortering och vikning. Behöver jackan lagas eller byxor fållas, är det bara att rigga den gamla Husqvarna-maskinen och gasa på. Golvvärme gör att tvätten hängtorkar snabbt om du vill låta tumlaren vila.

"Med muren mot gatan och med garaget så känns gården mysigt kringbyggd, sen finns det ändå plats för massor av fruktträd."

Trädgården

Garage

Skötselråd

Detta är ett unikt hus med ett unikt uttryck. Ett allkonstverk som talar både till förnuftet och känslan. Det mesta av ursprunget är väl bevarat, men som alla hus behöver saker och ting förnyas för att fungera i vardagen, som kök och badrum, men även golv. När nu nästa ägare tar vid lämnas också ett arv vidare.

När du funderar på framtida renoveringar, börja inte med att snegla på rådande trender, utan på husets ursprung, och husets bästa på lång sikt. Tänk enkelt och tidlöst; tänk två gånger innan du börjar rumstera med väggar och fönster, färger och material, eller utbyggnader. När du lägger örat mot de tjocka putsade väggarna, är det inte värmepumpen i källaren som låter, utan ett hjärta som dunkar. Lyssna och lev med den pulsen.

Omgivning

Vill du ut på äventyr så har du hela naturområdet runt Vidablick och Domsand att utforska bara en bit bort. Där tar kilometervis med stigar dig fram och tillbaka över åar och blåbärstuvor. Om du vill så går du ända upp till Habo och Munkaskog om benen är villiga utan att nöta asfalt i onödan. Mot Trånghalla och Jönköping samma sak. Badstranden vid Domsand är flitigt använd av Bankeryds barnfamiljer.
Matsäcken skaffar du på Coop eller Ica vid rondellen mitt i Bankeryd, och du går dit och dän på 20 minuter, kanske längre om kassarna är tunga och du behöver vila på vägen. Du har all service du kan behöva i vardagen, utan att bege dig in till Jönköping: vårdcentral, kyrkor, frisör, pizzeria, folktandvård, skolor, förskolor, äldreomsorg. Alltså ingen större anledning att lämna Bankeryd i onödan.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2012. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket renoverades med nya luckor under 2012 och har följande maskinell utrustning: induktionshäll (Husqvarna), inbyggnadsugn (Husqvarna), spisfläkt (Cylinda), diskmaskin (Husqvarna), kyl (Samsung) och frys (Samsung). Diskmaskinen byttes 2017, övriga vitvaror är från 2012.
Taket på huset är omlagt 2012. Samma år målades tak och väggar om i hall, vardagsrum, kök samt båda sovrummen i entrévåningen. Under 2012 byttes även braskaminen.
Trappan invändigt renoverades under 2013 och nedanför trappan byttes golvet i allrummet 2014.
Badrummet i suterrängvåningen renoverades under 2014 av Habo Plattsättning. Kvalitetsintyg bifogas i presentationen.
Under 2015 dränerades husets västra kortsida. Arbetet utfördes av AB Svensson Tech.
Under 2016 renoverades och målades det inglasade uterummet om.
Under 2017 byttes entrédörren samt fönsterpartierna intill denna. Samma år installerades luftventiler i samtliga fyra sovrum.
Golvvärme (el-buren) finns i hallen, köket samt badrummet i entrévåningen. I suterrängvåningen är golvvärmen vattenburen och finns i gäst-wc:n, tvättstugan samt badrummet.
Solen går upp på morgonen på husets östsida med uppiggande ljus in i kök samt på balkongen intill, där solen är kvar till lunch. Solen avnjuts sedan under hela dagen och kvällen från altanen.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Möjligheten finns att ta över husets larmsystem från Verisure.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Störtloppsvägen 34
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
Suterrängvilla i två plan
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
218 + 28 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1016 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass - , 66 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA