Stina Lottas Gata 35, sex rum och kök

Stina-Lottas bästis

Allmänning och skogsdunge, och sen bondens äng. En härlig radda med hus som är precis så där barntillåtande som många föräldrar drömmer om. Många barn i varje hus och mycket spring i benen däremellan. Gatan är som en bästa kompis, lugn och trygg, och full av upptåg när snön bara gett med sig. Perfekt att ta sina första vingliga turer med både cykel och rullbräda, eller spela tennis med brorsan.

Husen är resligt placerade med gaveln mot gatan; det du missar vid första ögonkastet är den totala volymen. Det är stora hus, med anspråksfull takhöjd på övervåningen. Här kan livet ta fart med både ett, två och tre barn utan att ni behöver "stöta emot här och var" som Emil i Lönnebergas pappa brukade säga. Fyra sovrum och två fullutrustade badrum kommer göra kantbitarna i vardagspusslet lätta att lägga.

Snabbfakta
Adress Stina Lottas Gata 35
Område Habo
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 160 kvm
Tomtareal 504 kvm
Byggår 2010
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entré

Välkommen in i värmen, om det är någon som tänt en brasa i kaminen känns det redan innanför dörren. Om någon redan har satt igång med maten känns det också. Gör inget om du låter skorna lämna en lite snöpöl på klinkergolvet, det tål mer än så. Den ruffa brädväggen har nuvarande ägare satt dit. Du anar att huset öppnar sig längre fram, och bottenvåningen har väl definierade funktioner och volymer, utan att vara vidöppet.

Köket

Ovanlig med svarta snickerier i ett kök, men det ger tveklöst karaktär och en tydlig grafisk inramning av lådor och skåp. Levererat av Ballingslöv, och du ser på dörrarnas lugna ekfaner-mönster att det är ett kvalitetskök. Vill du lätta upp det svarta är det nog enklast att byta kaklet. Köksön är både social och funktionell när det kommer till att få fler att hjälpa till med hack och stek och kok. Ekparkett över hela ytan nere.

"När det gäller huset föll vi för planlösningen, med en vaken del här nere, och en sovdel där uppe."

Matplats

Hela bottenvåningen är en social-bejakande yta med hela ena långsidan av huset som ljuspunkt. Här har du massor av fönster på rad och altandörr ut det gröna. Mingla, ät, drick och cirkulera, inne som ute. Hittar du ett bord du gillar, köp två, då är du redo även till stora högtidsdagar. Kaminen stor nog att värma hela denna fina volym. Värmer även upp eftersom du har trappan mitt i huset, vilket också är socialt begåvat.

Vardagsrum

Öppet men ändå med en avdelande knyck från matplatsen. Här har nuvarande ägare gjort en snygg förnyelse, genom att ge huset ytterligare ett ansikte mot baksidan av trädgården och ut mot den stora allmänningen bakom. Glasparti med skjutdörr som är trevligt redan så här mitt i vintern, men vänta bara tills dörren kan stå vidöppen rätt ut och barn och vuxna kan släntra in och ut bäst dom vill. Trädäcket utanför perfekt synkroniserat med häng ute till sena kvällen.

"Glaspartiet och däcket utanför är vårat bidrag till att göra huset ännu trevligare året runt, men i synnerhet på sommaren när det kan stå öppet hela dagarna."

Badrum nere

Även detta rum går i mörk blänka och är en trevlig bekantskap att visa upp för gästerna, även om det inte är så vanligt att gästerna smyger in för ett bad, men man vet aldrig. Badkar med tassar duger absolut också för en snabbdusch om det skulle bli trångt uppe.

Tvättstuga - Groventré

Ett bra hus har en bra tvättstuga. Här kommer du lägga mycket tid på en syssla som kanske inte alltid är att längta till. Då är det skönt att rum och funktion gör att du kan hålla tempot från första dag du flyttar in. Här har du separat ingång utifrån om barnen eller du själv behöver första hjälpen av med kläderna efter äventyr till skogs eller sjöss. Att ha klädkammare och garderober i direkt anslutning till tvättstugan är mycket smart; dra nytta av det så mycket som möjligt.

Allrum uppe

Om bottenvåningen är luftig på längden, är ovanvåningen ett luftslott på höjden. Huset har en stor kupa i nordväst-läge och här har du ett stort allrum som lyfter på hatten högt upp i taknockens vinklar. Första ägaren valde att skruva upp volymen istället för mer vindsförvaring. Klokt.

"Vår son har haft många kompisar på nära håll och vi har trivts väldigt bra med förskolan han gått på. Det finns rätt många att välja på i Habo."

Sängkammare

Stora sovrummet för husets äldste. Eller så får barnen det största rummet och du kan hoppas på att leksakerna håller sig på rätt sida tröskeln. Alla sovrummen har sin hörnposition i gaveln av huset med ett stort vanligt fönster och ett romb-fönster ut mot snedtaket. Detta rum har snedtak som reser sig från huvudgärden på sängen till en bra bit över invand byggnorm.

Walk-in-closet

Sängkammaren har direktingång även till en egen klädkammare som välkomnar varje morgon med en ullmjuk matta som värmer tårna innan du bestämt vilka plagg som får äran att komma ut i dagsljuset. Ikea-skåpen gör ett bra jobb liksom skohyllorna. Snedtak även här och spottar i taket.

"I sängkammarens lilla fönster hittar du nog världens minsta persienn, men den behövs faktiskt, för att få riktigt mörkt."

Sovrum 1

Blå rummet har varit barnkammare några år nu, och tar gärna på sig det uppdraget igen om familjen "celldelar" sig. Det stora svarta röret är såklart pipan från kaminen nere som tar sig friheten att passera på väg ut på taket. Kanske att du kan måla täckplåten i en ljusare färg om du vill göra det lite mindre iögonfallande. Hör med sotaren vad som är ok att göra. Ekgolv här precis som i resten av huset. Plats för garderober om du behöver. Vindsutrymme ovanför.

Sovrum 2

Samma ekgolv här uppe i alla rum, precis som nere. De finfina fönsterbrädorna dyker såklart upp här också. Beroende på barnaskarans kvantitet, kan detta rum få alla möjliga funktioner under olika delar av livet, förutom sovrum då. Snedtak ökar mysfaktorn oavsett om du tänkt dig meditation eller gästrum, tv-rum eller bokfyllda hyllor. I detta rum finns det ett vindsutrymme ovanför den mer konventionella takhöjden.

"Husen har lite olika vindslösningar, men i vårt hus är det mer öppet upp i nock som ger mer karaktär till rummen uppe, tycker jag."

Sovrum 3

De små fönstren är en fin flirt med lite äldre egnahems-stil som hela gatan andas. Karaktär både här inne och ute. Lite beroende på hur sängen står så är det en glugg som fångar en bit av omgivningen åt dig ur ett annorlunda perspektiv. Inget vindsutrymme ovanför här, men väl en lucka i väggen så att du kommer in ovanför rummet intill. Men akta dig för att baxa upp för mycket prylar, de ska ner en vacker dag också.

Badrum uppe

Här kan solen stirra rätt in på dig, men ingen annan. Takfönster och snedtak sätter karaktären här. Och den väldigt ruffa stenväggen såklart. Det är ingen fondtapet kan vi upplysa om. En helt annan ljusare känsla än badrummet nere, så du kan välja efter vilket humör du är på. Duschen är väl kanske lite mer tidseffektiv än badkaret, även om du bara duschar. Två badrum är hur som helst ett måste med fyra sovrum.

"När vi vill bada har vi antingen åkt till Domsand eller till Furusjö, där det snabbare blir lite skönare temperatur i vattnet."

Trädgården

Din egen trädgård håller sig rätt så platt runt hela huset. Huset har cirka åtta år på nacken och träd och buskar börjar ta för sig och insynsskydda och leverera frukt till söndagspajen. Allmänningen ligger en liten nivå upp från trädgården och är fortsatt platt. En gräsyta som grannarna brukar hjälpas åt att klippa. Någon har ställt ut sin studsmatta där och det är fritt fram att sparka boll och kasta kubb bäst du vill. En given samlingspunkt för grannskapets barn, och med god uppsikt inifrån.

Carport - Förråd

Lång infart på sidan av huset och öppen carport ännu längre in som rymmer både bilen och några cyklar. Förråd och hobbyrum i bakänden med ingång från sidan. Här kan den stora och små hobbyprojekt pågå samtidigt som livet rullar på i allmänhet. Måla, såga eller plantera frön och sticklingar som du ställer på tillväxt i vardagsrummet innan de kan flytta ut på riktigt.

Att bygga in garaget skulle kanske vara ett framtida projekt, eller bygga ett växthus på gaveln av förrådet. Ja du kommer säkert på något; människan har en förmåga att alltid vilja rusta sig bättre för framtiden på något sätt.

"Du har naturen på nära håll; uppe vid OK Gränsen har du spår för både löpning och skidor. Bokskogen nere mot Vättern är underbar på våren när bladen spricker."

Omgivning

Habo är en offensiv kommun som växer stadigt. Ett lugnt samhälle med all service du behöver i vardagen, max fem minuter hemifrån. Det är cirka två mil in till centrala delarna av Jönköping och du pendlar smidigt med buss, tåg eller bil, om du inte väljer att vardagsmotionera per cykel, för då glider du fram ljudlöst på den vackraste vägen av dem alla. Mest nedförsbacke in, mer lite uppför hem - skönt.

Bortom Habo och Sjogarp blir landskapet mer vilt utmed Vättern. Bland annat hittar du en av Sveriges nordligaste bokskogar på nära håll. Och uppåt Hökensås tar ett säreget landskap vid med äventyr och utflyktsmöjligheter som väntar i alla former, året runt. Det är bara din egen kondition och ambition som sätter gränser. Varje år ordnas öringsafari i ån när fisken stiger upp för att leka, till och med ända upp i samhället.

Mäklaren informerar
En mycket trevlig och välplanerad familjevilla i tryggt och barnvänligt område i Habo. Stina Lottas Gata bebyggdes under ca 2005-2010 och bildar ett bylikt kluster av hus runt en lugn gatuslinga endast till för de boende på gatan. Detta hus byggdes 2010 som ett av de sista husen på området i ett mycket trevligt läge med trädgård på husets baksida i rakt söderläge.
De nuvarande ägarna är husets andra ägare och har under sin innehavstid utfört en hel del förändringar på boendet. Nedan nämns i stora drag vad som gjorts under deras tid i huset.
Under 2015 gicks stora delar av ytskikten igenom med nya tapeter och/eller målning av väggarna.
2016 målades och inreddes klädkammaren som även fick ny golvmatta. Badrummet på övre plan fick nytt badrumsskåp samt ny kommod.
2016 utfördes även en stor och mycket trevlig omstrukturering av helheten gällande uteplats och tillgängligheten ut mot trädgården från vardagsrummet. Detta innebar att en mycket generös uteplats om ca 36 kvm i hela husets bredd på husets baksida byggdes. Samtidigt öppnades en halv yttervägg i vardagsrummet och ett stort skjutdörrsparti monterades in med öppning mot uteplats och trädgård. Dessa arbeten utfördes av välrenommerade Lofthammars Bygg AB.
2016 monterades också markiser över fönstren mot söder på övre plan. 2017 monterades också en stor terrassmarkis vid uteplatsen. Skönt skydd både mot stark sol och lite regn!
2017 målades två av sovrummen på övre plan och nya strömbrytare monterades vid trappan.
Köket är original från byggåret och kommer från Ballingslöv. Samtliga vitvaror där är från Siemens, också från byggåret. I tvättstugan är torktumlaren av samma årgång och märke medan tvättmaskinen byttes till en Miele 2017.
Soltider i huset och på tomten då? Jo, morgonsolen ger härligt ljus in på övre plan vid ca 09:30 på morgonen. Solen håller sedan hus och tomt skönt varma och ljusa ända fram till ca 21:30 på kvällen. Den stora uteplatsen och trädgården ligger i rakt söderläge på husets baksida och har därför maximalt med sol och värme under dagen. Vill man fånga solens allra sista strålar gör man det på husets entrésida vid 22-tiden.
Fastigheten är ansluten till Telias öppna fibernät. Nuvarande ägare använder fiberanslutningen för internet och tv, men även telefoni kan också levereras genom fibern. Läs mer på www.telia.se/fiber
Inredningen i klädkammaren, samt städskåpet i förrådet ingår i köpet.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Stina Lottas Gata 35
Område
Habo
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plansvilla
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
160 + 0 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 504 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 67 kWh/m2 och år
Tillträde
1 juli eller enl. ö.k.
KARTA