Stattutgatan 74, fyra rum och kök

Tvåvånings-bo med egen täppa

Den här södergaveln levererar. Ett smidigt boende i radhus, med lummiga dungar av lövskog strax intill. Gräsplanen sprittande stor där emellan, och uteplatsen lika vidöppen. Bara för barnen att ta sats rätt ut. Solen har fritt spelrum även långt in på kvällen. Tre sovrum, två toaletter, ett kök och otaliga lekplatser i skyddad gårdsmiljö inom föreningen. Här kan livet ta fart när barnaskaran växer, men även när den börjar bli mindre och det finns mer tid för egna intressen.

Hisingstorp innebär positionering på toppen av höjderna runt Jönköping så du behöver inte sakna kvällssolen på något sätt. Läget innebär dessutom att skog, stigar och hagar öppnar sig inte långt från husen. Cykelavstånd till Axamosjön och Hallbystugan och från köksfönstret ser du Hisingstorpsskolan med både förskola, låg- och mellanstadium. Coop Dalvik lika nära. Buss nr 2 matar på upp och ner för Dunkehallabacken var tionde minut nästan hela dagen.

Välplanerat bostadsrättsradhus i två hela plan samt tillhörande liten trädgårdstäppa på baksidan. På vintern har barnen en liten pulkabacke precis utanför huset och på framsidan är det bara några få steg över till områdets lekplats.

Snabbfakta
Adress Stattutgatan 74
Område Hisingstorp
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Boyta 100,6 kvm
Avgift 4111 kr/mån
Inkluderar Vatten & kabel-tv
Pris 2.500.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Uteplats och trädgård

Hall

Gästtoalett

"Skog och stigar och ängar börjar redan i dungen utanför, sen fortsätter det så även bortanför Hisingsängen."

Vardagsrum

Kök

"Jag har aldrig haft behov av egen tvättstuga, föreningens ligger precis rätt över gången."

Matplats

"Framsidan är frukostsidan, här har du solen rätt in, och oftast lä om det blåser. En skön start på dagen."

Hall på ovanvåning

Sovrum 1

Badrum

Sovrum 2

"Skolan har funkat perfekt, och vi är väldigt nöjda med. Att det är så nära underlättar för alla."

Sovrum 3

"Det var bästa kvällssolsläget jag föll för, när jag själv flyttade in för fyra år sedan."

Framsidan

Omgivning

Mäklaren informerar
Mycket fräscht bostadsrättsradhus i två hela plan samt tillhörande liten trädgårdstäppa på baksidan. På vintern har barnen en liten pulkabacke precis utanför huset. På framsidan är det bara några få steg över till områdets lekplats.
Och hur är solläget? Jo, den tidiga morgonsolen visar sig på huset entrésida men glider redan efter lunch över taken och ger varm och skön sol på baksidans uteplats! Här värmer solen sedan hela eftermiddagen fram till kvällen och första gäspningen.
Precis utanför entrén finns ett förråd om ca fem kvm och några hus bort finns ett extra förrådsutrymme på ca sex kvm.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hems utbud av kommunikationstjänster. Här levereras både kabel-TV (grundutbud ingår i månadsavgiften) och bredband. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se.
I föreningen finns det 89 garageplatser och 82 stycken parkeringsplatser utomhus. För närvarande är det kö för en garageplats men att ta över en parkeringsplats är inga problem. I området finns det flera gästparkeringar. Det finns ett grovsorteringsrum i området med sortering av papper, tidningar, glas, plåt mm. I föreningen finns också två tvättstugor där tvättpassen är indelade i fyra tvättpass om fyra timmar vardera
Något som är bra att känna till är att busslinje nr 2 går precis runt hörnet på Valhallavägen. Nära och bra!
Visa mer

Planritningar

BOSTAD
Adress
Stattutgatan 74
Område
Hisingstorp
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1979-1980
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
100,6 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass -
Månadsavgift
4.111 kr/mån inkl vatten och kabel-tv
Pris
2.500.000 kr eller högstbjudande
Driftskostnad
0 kr/år
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Nuvarande ägares beräknade månadskostnad för hushållsel, uppvärmning och försäkring: 1690 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Eken

Info: Bostadsrättsföreningen Brf Eken äger fastigheterna Rampen 1 och Räven 11. Här ligger lägenheterna och radhusen i en härligt grön oas med fina gräsytor. Här byggdes på 80-talet flerbostadshus och radhus, idag innehållande totalt 140 bostadsrättslägenheter. Mellan husen finns soliga gräsytor och två fina lekplatser. Föreningens adresser är Stattutgatan och Valhallavägen. Den totala bostadsarean är 11 971 kvm och utöver den ytan finns även utrymme för förråd precis utanför entrén och även källarförråd i angränsande byggnader.

Inom föreningen finns två gemensamma kvarterslokaler. Dessa är utrustade med kök, bord och stolar samt porslin. I ett av husen finns också en bastu och bokning av den sker via en bokningslista som finns i anslutning till bastun. Medlemmarna får låna dessa två lokaler gratis! Vill man spela bordtennis så finns det ett bord på Valhallavägen och här är det först till kvarn som gäller. Ett stort plus är att föreningen dessutom har ett övernattningsrum som medlemmarna också får låna kostnadsfritt till sina gäster (max två nätter i rad).

Ekonomin i föreningen bedöms som mycket god och stabil. Föreningen hade 31/12 2016 en belåning till kreditinstitut om strax under 20.640.000 kr. 2016 års resultat visar ett överskott på 1.604.839 kr. De närmaste åren förväntas innebära en positiv utveckling av föreningen. En tillfredsställande ekonomisk situation med bl.a. låga avgifter i kombination med väl underhållna och attraktiva fastigheter. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bostads AB Vätterhem och den tekniska förvaltningen sköts av Tengblads trädgård i Gisebo.

Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hems utbud av kommunikationstjänster. Här levereras både kabel-TV (grundutbud ingår i månadsavgiften) och bredband. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se.

I föreningen finns det 89 garageplatser och 82 stycken parkeringsplatser utomhus. För närvarande är det kö för en garageplats men att ta över en parkeringsplats är inga problem. I området finns det flera gästparkeringar. Det finns ett grovsorteringsrum i området med sortering av papper, tidningar, glas, plåt mm. I föreningen finns också två tvättstugor där tvättpassen är indelade i fyra tvättpass om fyra timmar vardera.

Kort och gott en riktigt bra och fantastiskt välskött förening!
Uppvärmning
Direktverkande elradiatorer
Fönster
2+1-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
0,84961 %
Andel av årsavgift
0 %
Lägenhetsnummer
111/13101
Reparationsfond
0 kr
DOKUMENT
KARTA