Starrgatan 3, tre rum och kök

Öppen spis och bästa västerbalkongen

Redan nu gläntar vi lite på dörren till ett fint hem som vi lärt känna under försommaren. Hör av dig till info@vastanhem.se så återkopplar vi med mer info till dig i början av augusti.
Liljeholmsparken är Östers egen Central Park. Inte riktigt lika stor som förlagan, men absolut med samma sköna placeboeffekt på själ och hjärta för både gamla och unga. En daglig dos har godartad inverkan året runt - garanterat. Här precis i södra änden har du dessutom lika nära till två badsjöar - Rocksjön den lite mer varmsinnade och Vättern som är lite mer kallskuren 355 dagar om året, men förföriskt uppfriskande och vitaliserande.

Lägenheten är inte mycket att orda om: Allt är vidgjort, tillrättalagt, finslipat och översynat på något sätt. Kök och badrum är stora investeringar som du slipper bekymra dig över. Vilket som är skönast för nakna tår, den rufsiga helteckningsmattan i sovrummet, eller den lena parketten i vardagsrummet? Varmt på olika sätt men med samma uppsåt. Den öppna spisen värmer mer handgripligt.

Snabbfakta
Adress Starrgatan 3
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Boyta 75 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3588 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 2.500.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls

i dag


Visning 0 kl.


Intresseanmälan
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök och matplats

"Allt är ju renoverat, slipat och klart; det är bara att flytta rätt in i tystnaden, med parken precis utanför."

Vardagsrum

Balkong i söder och väster

"Balkongen har sol från tidig eftermiddag och hela kvällen på sommaren, det finns inget hus i vägen."

Sovrum 1

Duschrum

"Vi har tvättstugan i rätt hus; de andra i föreningen får gå till vårt hus för att tvätta, vi slipper gå över gården!"

Sovrum 2

Huset

"Vår pojk säger inte parken, utan skogen när han talar om Liljeholmsparken."

Föreningens innergård

Vätterstranden

Omgivning

Mäklaren informerar
Trivsam och ljus trerummare där så gott som allting gåtts över de senaste åren!
Modernt kök med all utrustning; induktionshäll, integrerad diskmaskin gömd bakom skåpslucka, kombinerad kyl/frys och fläkt.
Badrummet är renoverat med vitt kakel på väggarna och ljusgrått klinkergolv. Duschhörnan bakom dörrarna i klarglas är extra stor, 100x100 cm, och om man vill ha egen tvättmaskin så finns det möjlighet att sätta in en sådan om man går ner något i storlek på duschhörnan till 90x90 cm.
Den öppna spisen i vardagsrummet är fullt användbar. Föreningen lät provtrycka och renovera alla rökgångar för några år sedan och protokoll på detta finns.
Balkongerna byggdes ut för några år sedan och är idag ordentligt tilltagna, till skillnad från de betydligt mindre vädringsbalkonger som huset byggdes med från allra första början. En del boende valda att mot egen kostnad glasa in sina balkonger, men denna är istället öppen i öster-söder-västerläge med mycket fin kvällsol. Det går att glasa in i efterhand om nästa ägare så skulle önska.
Till bostaden hör två förråd; ett stort på vindsplan (cirka 8 kvm) och ett mindre (cirka 2 kvm) i källarplan. I källaren hittar vi dessutom en fräsch tvättstuga med möjlighet att boka tvättid online eller via en app i mobilen. Utöver tvättutrymmen så finns det cykelrum, verkstadsrum, mangelrum och lite gemensamma förråd här nere.
Gräsytorna på innergården sköts av en nyligen installerad Automower. På gården finns också gemensamma utemöbler och möjlighet att kolgrilla om man så önskar.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Starrgatan 3
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1950
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
75 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass -
Månadsavgift
3.588 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
2.500.000 kr eller högstbjudande
Driftskostnad
3.360 kr/år
Specifikation Drift
El: 3.360 kr/år
Beräknat antal pers: 3
Nuvarande ägares beräknade förbrukning av hushållsel: 280 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Framtidshem nr 1

Info: Brf Framtidshem nr 1 består av 33 bostadsrätter fördelade på tre hus; Rosenbergsgatan 9, Starrgatan 3 samt Lönnholmsgatan 10. I husen finns även tre lokaler som hyrs ut till olika verksamheter vilket bidrar med goda hyresintäkter till föreningen.

Föreningen har avtal med Jönköpings Bostäder AB gällande ekonomisk förvaltning, och den tekniska förvaltningen handhas av HSB Fastighetsförvaltning Göta AB. Ekonomin i föreningen är god. Vid årsskiftet 2016/2017 uppgick de långfristiga skulderna till cirka 5 900 000 kronor. Den totala belåningen per kvadratmeter lägenhetsyta uppgår till 3 139 kr vilket är att anse som lågt. Föreningen har inga planer på att förändra månadsavgifterna (kontrollerat 21/9 2017).

Husen är i bra skick med ett flertal större renoveringar som är utförda under senare år. Några av dessa är nya balkonger 2015, renoverade trapphus 2011, stamrenovering 2008, takomläggning 2007 samt fönsterbyte 1999. I dagsläget (höst/vinter 2017) bygger man om fjärrvärmesystemet på fastigheten, så att varje hus får sitt eget försöjningssystem.

Gemensamma förrådsutrymmen finns på vinden, och i källaren finns mindre matkällarförråd samt gemensamt cykelförråd. Tvättstugan ligger i mittenhuset med adress Starrgatan 3. Den är mycket fräsch och hålls tillgänglig för medlemmarna mellan klockan 07:00 och 22:00. Dagen är uppdelad på tre tvätt-pass om fyra-sex timmar vardera. Bokning sker digitalt via en app i telefonen eller på skärmen utanför tvättstugan.

Leverantör av kommunikations- och underhållstjänster till föreningen är Com Hem. I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler. Ytterligare tjänster beställs av varje enskild bostadsrättshavare. Föreningen diskuterar möjligheten att se över ett gemensamt gruppavtal med Com Hem, men inga beslut rörande detta är tagna.

Som medlem har du inget ansvar gällande trappstädning eller löpande gårdsskötsel. Däremot anordnas gemensam vår- och höststädning.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas isolerfönster
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
4,1928 %
Andel av årsavgift
4,1928 %
Lägenhetsnummer
106-106-020
DOKUMENT
KARTA