Solvägen 5, tre rum och kök

Vågmästaren

Hade det funnits ett brevinkast i ytterdörren hade du haft sjöutsikt till och med genom den. Så fort du kliver över tröskeln vill du bara springa fram och se om inte vattnet är på väg in i garaget. En lägenhet som vuxit med sina tidigare ägare och tagit delar av vinden i besittning, vilket innebär charmigt snedtak, synliga bjälkar både här och där, och fina takfönster i båda sovrummen. Kök och badrum är också renoverade på senare år. Vättersnäs är kanske det mest optimala området i kommunen eftersom det är så smidigt att ta sig till alla andra stadsdelar. Och det spelar ingen roll vilket färdsätt du väljer - bil, buss eller cykel - du har allt precis utanför dörren. Cykelvägen är faktiskt det enda som skiljer dig från Vättern. Så blir det för husen som ligger närmast. I princip har du obruten cykelväg från Skärstad till Habo, och här ifrån in till centrala Jönköping tar det inte mer än max 15 minuter på hojen. De flesta husen i området är byggda på 50-talet och har ställts strategiskt lite på snedden för att så många som möjligt i huset ska få tillgång till utsikten. Detta hus är en egen förening med åtta lägenheter. Fastigheten är välinvesterad med bland annat nya fönster och tysta och trygga säkerhetsdörrar i eklaminat till varje lägenhet. Det är därför det inte finns något brevinkast.

Snabbfakta
Adress Solvägen 5
Område Vättersnäs
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 74 + 8 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3187 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv & p-plats
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Föreningens fastighet

Omgivning

Gården

En lagom stor grön yta, inkapslad av en häck som avgränsar tomten ut mot den förbipasserande gång- och cykelvägen som är det enda som skiljer huset från strandlinjen. Och tar du på dig badrocken så är det bara några steg ner till vattnet, om du föredrar kallt Vättervatten framför en varm dusch.

"Huset och området känns väldigt privat, som om det var vårt eget. Med bara åtta hushåll så blir det så. Dessutom blir det ganska gott om extra utrymmen i källaren."

Hall

Kök

Duschrum

Vardagsrum

"Många som bor i kvarteren ser man gå i sina badrockar ner till stranden nästan varje dag för att ta sig ett dopp, även långt in i september."

Sovrum 1

Balkong

Sovrum 2

"Mer insynsskyddat går inte att bo, du behöver inte tänka på vad du har på dig när du går från duschen direkt."

Källaren

Här hittar du många bra och användningsbara gemensamma ytor, förutom dina egna förvaringsutrymmen så klart. Tvättstugan är redo att effektivt ta tag i tvättbestyren. Med bara åtta lägenheter är det inga problem att få tvättider när det passar i vardagslogistiken. I källaren finns också fyra garage. Räcker inte den egna parkeringen på gården så är det bara att sätta upp sig i kön till något av dessa.

Mäklaren informerar
Badrummet renoverades 2005 av Perssons Rör & Värme AB i samband med stambytet.
Köket renoverades 2007, det finns induktionshäll och diskmaskin och i ett av köksskåpen är det förberett för inbyggnadsmicro med jordad el framdragen.
Lägenhetens totala uppvärmda golvyta är cirka 82 kvadratmeter, men endast 74 klassas som boyta då en del klassas som biyta tack vare snedtaket i de två sovrummen.
På gården nedanför lägenheten finns ett antal parkeringsplatser, en plats ingår i månadsavgiften. Till garageplatserna är det kö, månadskostnad för ett varmgarage är 150 kr.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Solvägen 5
Område
Vättersnäs
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1955
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Bo & Biarea
74 + 8 kvm (Areauppmätning (2014))
Energideklaration
Månadsavgift
3.187 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv och p-plats
Specifikation Drift
Nuvarande ägares beräknade årsförbrukning av hushållsel: 2.250 kWh/år, vilket motsvarar ungefär lika mycket i kronor.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA