Slottsgatan 24, två rum och kök

Fin-funkis på höjden

Detta är kanske en av Jönköpings kaxigare fastigheter i funktionalistisk stil från 50-talet. Här har arkitekten tagit ut svängarna med många stiltypiska detaljer - luftigt glasparti, en fasad som hänger utåt, indragna pelare och långa band av balkonger. Lägenheten på översta våningen håller också stilen. Två rum och kök högt upp bland takåsarna, helt startklara, funktionellt planerade och schyst renoverade.

Är du på jakt efter ett bra boende centralt, är det här ett mycket attraktivt alternativ. Är du intresserad av spännande bebyggelse, är det en unik chans att få leva i en bit arkitekturhistoria från 50-talet. Hela fastigheten är välskött och lägenheten vetter in mot gården, med en balkong som vaknar och sprakar i morgonsol. Din utsikt är dock ganska unik i huset och delas bara med de övriga här uppe.

Att bo här innebär inte bara ett centralstyrt liv med stadslivets aktiviteter, som bio, restauranger, träning musik och teater. På bara fem minuter är du vid naturreservatet runt Rocksjön, eller mitt i om det är is på sjön och skridskorna är på. Om du dessutom jobbar centralt är det nog dags att överväga att sälja bilen. Du kommer inte behöva den ofta, här i världens medelpunkt.

Snabbfakta
Adress Slottsgatan 24
Område Jönköping City
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 67 kvm
Vån & Hiss 5 av 5 (Hiss finns)
Avgift 2985 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, p-plats, digital-tv, bredband & telefoni
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Entréhall

"Jag tog bort väggen mot förrådet för att få ett lite större och mer flexibelt vardagsrum."

Vardagsrum

Balkong

"Bada Bings burgare blir lätt en god vana som är väldigt frestande."

Kök

Sovrum

"Det är verkligen gångavstånd till allt, Munksjön, A6 och Vätterstranden."

Badrum

Klädkammare

"Nere på gården händer det alltid något, föreningens grill är flitigt nyttjad så fort värmen tillåter."

Gården

Fastigheten

"Man blir snabbt bortskämd med en så bra mataffär, som Coop mitt över gatan."

Omgivning

Mäklaren informerar
Ombyggnation av vardagsrum där lägenhetens förråd införlivats som bostadsyta med vardagsrummet. Denna vägg går natuligtvis enkelt att montera igen och önskas så kan säljaren återställa detta till den blivande köpare om så önskas.
Föreningen har tecknat gruppavtal för samtliga medlemmar vilket innebär att digital-tv, telefoni samt bredband 100/100 ingår i avgiften! Önskar man fler tjänster än så beställer man det enkelt direkt från Com Hem.
I avgiften ingår även parkering på gården! Här slipper du alltså leta efter allmän parkering på eftermiddagar och helger! Skönt!
Föreningen har beslutat att samtliga balkonger i föreningen ska byggas om och byggas till. Balkongerna kommer efter ombyggnationen skjuta ut längre än vad de gör idag, vilket kommer att göra dem mycket generösare i storlekarna. Dessutom kommer balkongerna glasas in vilket tillsammans med ytan kommer att göra dem mycket mer användbara! Föreningen strävar efter att finansiera ombyggnationen med egna medel till så stora delar som möjligt. I ett läge där föreningen istället beslutar att låna en större del av finansieringen kan avgiften för denna lägenhet höjas med max ca 4-500 kr/mån. Arbetena beräknas starta under hösten 2016 och vara slutförda under våren 2017.
Visa mer
"För att vara så centralt är det verkligen lugnt här. Oftast är det inte ens lönt att ta bilen."

Planritning

BOSTAD
Adress
Slottsgatan 24
Område
Jönköping City
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1960-62
Våningsplan
5 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
67 kvm (säljarens information)
Månadsavgift
2.985 kr/mån inkl värme, vatten, p-plats, digital-tv, bredband och telefoni
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till ca 200 kr/mån
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse.
KARTA