Skillnadsgränd 10, fyra rum och kök

Full av skratt

Den här föreningen ser om sitt hus, med liv och lust, och med allehanda gröna växter som blommar och fruktar. Utanför sovrumsfönstret står en praktfull magnolia med lila blommor; så långt bort från den standard förbuskningen du brukar se på offentliga gårdar. Men den stora skillnaden är alla ljusa stämmor och glada skratt som hörs, och ibland gråt också för den delen. Mitt bland all grönskande växtlighet finns ett dagis som gör att gården dagtid befolkas och frejdas och lever upp.

En stor fyrarummare, med balkongen mot söder, två sovrum mot gården och ett mot gatan. Renoverat i omgångar på senare tid, där köket sticker ut med ljus stenkomposit i kontrast till den svärtade eken: ”Made in Ballingslöv”. I princip nyskick, för nuvarande ägares tanke var inte alls att flytta, men ett attraktivt alternativ blev möjligt att förverkliga. Även badrummet en trevlig bekantskap i diskreta färgval. Tvättmaskin och tumlare redo att göra en heroisk insats i ditt vardagspussel.

Snabbfakta
Adress Skillnadsgränd 10
Område Jönköping Öster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Boyta 97 kvm
Vån & Hiss 2 av 4 (Hiss finns)
Avgift 7237 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.800.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Hallen

”Fritt fram att ta kryddor och örter som är planterat i rabatterna, men såklart med måtta och till husbehov.”

Kök

Matplats

Vardagsrum

”Det blir lite New-York-känsla här i stillsamma Jönköping när du har parkeringsgaraget med öppna väggar, mitt över från köket.”

Balkong

Sovrum 1

Sängkammare

Det är en väldigt positiv stabil förening som funnits sedan 1990, här är engagemanget stort, och det klipps och planteras, rensas och sopas.

Sovrum 2

Badrum

Lilla toaletten

Föreningen

”Gården otroligt trygg för barnen, alltid någon att leka med, och när förskolan stänger är det fritt fram att leka bäst en vill.”

Gården

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
En mycket trevlig lägenhet mitt i centrala Jönköping med närhet till allt du kan tänka dig! Nuvarande ägare har under sin tid i bostaden utfört mycket trevliga förbättringar, där det mest signifikativa är det påkostade moderna köket! Nedan nämns några för lägenheten extra viktiga punkter.
2018 totalrenoverades köket med inredning från Ballingslövs exklusiva arkitektoniska serie System 10. Köket fick ett än mer exklusivt utförande med en tunn fin bänkskiva av stenkomposit med marmorfinish samt underlimmad ho och nedfasad häll. Exklusiva vitvaror från Siemens består av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn med pyrolysfunktion, inbyggd micro, helintegrerad diskmaskin, kyl och frys. Den snygga köksfläkten kommer från Fjäråskupan. Trådlös dimbar bänkbelysning. Dessa arbeten utfördes av Timmele Entreprenad på Ballingslövs uppdrag.
I samband med köksrenoveringen 2018 byttes samtliga uttag till nya moderna strömbrytare, en hel del till dimbara för komfortens skull. Samtidigt byttes även golven i köket samt hallen till Kährs ekparkett. I hallen sattes även praktisk förvaring med skjutdörrar in, även dessa från Ballingslöv.
Förvaringen har förbättrats även i sängkammaren och sovrum 2 där nya garderober satts in 2017.
Badrummet renoverades 2013 i föreningens försorg, då samtliga badrum i föreningen renoverades. Under klinkergolvet ligger vattenburen golvvärme. 2017 kompletterades badrummet med tvättmaskin och torktumlare från Bosch för att förenkla vardagen. Även en skönt strilande takdusch sattes in då.
2017 målades samtliga väggar i lägenheten. I hallen och vardagsrummet är även taken ommålade, tillsammans med lister i kök, hall, vardagsrum samt även alla lägenhetens dörrfoder.
Sol på balkongen från ca kl 09:30 - 18:00. På innergården hittar du sköna sollägen under hela dagen!
Till lägenheten hör ett ca 5 kvm stort förråd beläget i föreningens källare.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Skillnadsgränd 10
Område
Jönköping Öster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Våningsplan
2 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
97 kvm (säljarens information)
Månadsavgift
7.237 kr/mån värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.800.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 5
Säljarnas kostnad för hushållsel har uppgått till ca 450 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
1 oktober eller enligt ök
FÖRENING
Förening
Brf Dolken

Info: Brf Dolken är en av Jönköpings mer centralt belägna bostadsrättsförening. Föreningen ligger inrymd i ett kvarter avgränsat av Kanalgatan, Slottsgatan, Skillnadsgränd och Östra Torget. Föreningen äger fastigheten Dolken 10 som bebyggdes 1990 med ett flerbostadshus i 3-4 plan bestående av totalt 76 lägenheter. Den totala bostadsytan i föreningen uppgår till 6 387 kvm. Inom föreningen finns även en lokal omfattande knappt 300 kvm som hyrs ut till Jönköpings Kommun för förskoleverksamhet.

Innergårdsmiljön ligger helt omsluten av byggnaderna och bildar en grön oas mitt i stadsmiljön. Gården är mycket trevlig med en tydlig inriktning mot grönska och umgänge. Gräsytor, plattsättningar och planteringar gör detta till en tilltalande oas med sol under hela dagen. Skötsel av gård och gemensamma ytor handhas av HSB Service. Även den ekonomiska förvaltningen av föreningen sköts genom HSB.

Inom föreningen finns även en separat byggnad med gemensamhetslokal med kök och plats för ca 30 personer. Lokalen kan bokas fritt fritt från kostnad av föreningens medlemmar.

I föreningens fastighet är samtliga lägenheter anslutna till Com Hems kommunikationstjänster. I månadsavgiften ingår ett basutbud av tv-kanaler samt även bredbandsanslutning. Varje enskild medlem kan naturligtvis komplettera tjänsterna ytterligare direkt från Com Hem.

Föreningens medlemmar har möjlighet till parkeringsplats i det egna garaget, beläget i källare i byggnaden. Månadsavgiften för garageplats är 400 kr/månad. För närvarande finns ingen ledig plats, men kösystem tillämpas. Man kan även ansöka om boendeparkering i intilliggande parkeringshus Biblioteket, vilket kostar 500 kr/månad. För cyklisten finns naturligtvis även cykelförråd med gott om plats för cyklar i ett separat hus på gården. Gemensamma utrymmen utgörs i övrigt av gemensamma tvättstugor samt uppvärmda förrådsytor där det till varje lägenhet finns ett väl tilltaget förråd.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk
Andel i föreningen
1,47492 %
Andel av årsavgift
1,47492 %
Lägenhetsnummer
8-20821-28-3
DOKUMENT
KARTA