Sjömansgatan 13, sex rum och kök

Högt läge på nedre Bymarken

Där Bymarken är som bäst; tre kvarter upp från Vättern innebär fin utsikt. I det här fallet redan från källarens hobbyrum. Men det innebär också gångavstånd till strand, skolor, förskolor och den övriga stadsapparaten med allt nödvändigt du kan behöva, och en del onödigt också för den delen. Dunkehallaleden ligger inom hörhåll, och är en upplevelse både kulturellt och naturellt året runt, men kanske mest på våren när vattnet dånar ner i klipporna från Hallmansvägen.

Ett klassiskt tvåfamiljshus som det finns ganska många av på Bymarken. Perfekt i storlek att konvertera till enfamiljshus, vilket nuvarande ägare redan har gjort åt dig. Ett rum i varje hörn av huset, med badrum och lite förvaring där emellan, vilket innebär fina flöden och logisk kommunikation mellan rummen. Väggen mellan matrum och vardagsrum på nedervåningen har tagits bort för att skapa en större rymd. På ovanvåningen har du sängkammaren i gamla matsalen, och det innebär utsikt direkt i kuddläge. Längre fram i vår får du vänja dig vid tavelvackra soluppgångar i oändlig variation.

Snabbfakta
Adress Sjömansgatan 13
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 164 + 80 kvm
Tomtareal 770 kvm
Byggår 1937
Pris 5.400.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls

i morgon


Visning 19 februari kl. 12:00- 13:00
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hallen

"Vi brukar lämna lite frukt i ett av äppelträden så kommer sidensvansarna och äter på vintern."

Köket

Badrum nere

"Man ska gilla den gamla stilen, för vi har gjort allt vi kan för att bevara de gamla detaljerna som fanns kvar när vi flyttade in."

Vardagsrum

Matsal

Trappa - Hall uppe

"Både Talavidsskolan och Junedalsskolan kommer du till utan att korsa några större vägar; tunnlar eller broar vid alla passager."

Balkong

Allrum

Sovrum 1

"Vi kommer såklart sakna känslan att vakna och titta ut över Vättern redan när man ligger kvar i sängen."

Sovrum 2

Badrum uppe

Sovrum 3

"Gatan är otroligt lugn, precis bara dom som bor här på den korta biten som kör in och ut, ingen genomfartstrafik."

Vind

Källaren

Bastu

Arbetsrum

"Arbetsrummet i källaren har varit perfekt för mig som jobbat hemifrån ofta, där du kommer undan och får bra arbetsro. Kanske lika perfekt som tonårsrum också."

Garage

Trädgård

Omgivning

"Dunkehallaravinen är ett fantastisk äventyr hela året. Går du uppåt hamnar du till slut vid Hallbystugan, eller nerströms till Kortebo och Vätterstranden vi kanotklubben."
Mäklaren informerar
Klassiskt 30-talshus på nedre Bymarken på populära Sjömansgatan! Ett hus i ett generellt gott skick men såklart med en fin utvecklingspotential, främst gällande exteriören. Huset tilläggsisolerades och fick en helt underhållsfri utsida på 70-talet. Huset har sedan dess och fortfarande mycket låga driftskostnader med nu endast ca 12 000 Kwh i energianvändning totalt för uppvärmning och hushållsel! Nedan följer information om de renoveringar som utförts under de senare åren, samt övrig info.
2014 renoverades framsidan av dubbelgaraget med nyputsad fasad, nya takskjutsportar samt en helt nygjuten betongplatta framför garaget. Markbetongen är mönstrad och platsgjuten med värmeslingor vilket gör att du kan hålla frost- och snöfritt framför garaget. Jönköpings Fasad AB samt Betongdesign i Småland AB har gjort jobben. De nya takskjutsportarna kommer från Crawford och styrs via fjärrdosor samt koddosa vid garage.
Renovering av trappan gjordes 2010 med nya ekytor. 2014 monterades även en ny ledstång i ek med infälld diskret LED-belysning. Miljöhallen samt BoHag Bygg har utfört arbetena.
2008 renoverades taket på bostadshuset. Då byttes papp, läkt och takpannor, och samtidigt kläddes skorstenen med plåt. Detta år gjordes också en ny dränering med platonmatta och singel.
2005 sågs i princip samtliga elinstallationer över och byttes ut i de båda boendeplanen. Även nya elcentraler monterades. Jordfelsbrytare finns för husets samtliga våningar.
Köket renoverades försiktigt 2004, då mycket av den charmiga 30-talsinredningen fick vara kvar. Senare har kyl och frys bytts, 2013, samt diskmaskin 2014. En extra kyl/frys finns i källaren. Renoveringen av köket utfördes av Hermans Kök & Bad.
Badrummet på övre plan renoverades 2004 då även ny avloppsstam ner till källaren sattes in. Renoveringen gjordes av OP Service i Bankeryd AB
Bergvärmen installerades 2004.
Larm finns installerat i huset. Utvändig sirén säger till på skarpen om någon skulle försöka sig på en ovälkommen påhälsning.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät, så huset är tryggt framtidssäkrat. Läs gärna mer på www.wetternet.se. Matningsledning för fiber till och från grannfastigheter ligger i övre delen av fastigheten.
En Husqvarna Automower 230ACX ingår i köpet. Gräsklipparen fick en totalservice med bl a nytt batteri och skal inför förra säsongen.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Sjömansgatan 13
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plansvilla med källare
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
164 + 80 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 770 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Pris
5.400.000 kr eller högstbjudande
Tillträde
Ca maj - juni 2018
BYGGNAD
Byggnadstyp
Villa
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Brännlackad aluminium
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Lertegeltak
Utv.plåtarbete: Lackerad galvaniserad plåt
Byggnadsår
1937
Uppvärmning
Vattenburet system med bergvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Driftskostnad
25.718 kr/år
Specifikation Drift
El: 15.221 kr/år
Vatten: 2.700 kr/år
Renhållning: 2.710 kr/år
Sotning: 500 kr/år
Försäkring: 4.587 kr/år
Beräknat antal pers: 2
Kostnad för el avser både el till värmepump för uppvärmning samt för hushållsel.
Fastighetsbeteckning
Smaragden Norra 5
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
3.677.000 kr (2018)
DOKUMENT
KARTA