Sikvägen 12, två rum och kök

En ljus bredsida

Det är både en helglasad och glassig lägenhet det här. En tvåa på pappret, men vilka ytor och volymer, och vilken öppning mot västerhimlen över Vättern, och en hyffsad infallsvinkling över sjön själv. Precis lagom för att se vilket humör hon är på: spegelblank eller stormtagen. Lägenheten ligger i den berömda längan utmed Brunstorp som inte lämnar någon mållös, antingen gillar man arkitektens moderna stuk eller inte. Vi kan absolut rekommendera ett besök inne i huset innan du har en förhastad åsikt. Den här lägenheten är absolut en fin värdemätare på husets kvaliteter. Kom och kolla!

Så fort du kommer in inser du att hela nersidan i vardagsrummet är en enda stor glasvägg; öppningsbar med fyra stora skjutdörrar som glider silkesmjukt på räls. Och när du tittar in i sovrummet inser du att både balkong och glasparti fortsätter där. Balkongen har sitt eget i hopfällbara glasparti om du vill ha friskluften direkt in i vardagsrumssoffan, när vädret tillåter. Till den praktiska sidan kan du räkna med en hel del förvaring i garderober med både vanliga dörrar och skjutbara. Köket stort som i en villa. Skulle dina egna ytor inte räcka för party, så har du hela takterrassen till förfogande om du bokar in dig i föreningslokalen där uppe. En ”klubbstuga” över det vanliga.

Snabbfakta
Adress Sikvägen 12
Område Huskvarna Brunstorp
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 71 + 18 kvm
Vån & Hiss 1 av 4 (Hiss finns)
Avgift 3432 kr/mån
Inkluderar Inkl. värme, v/a, fiberanslutning samt hushållsel.
Pris 2.000.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

"För att vara en 2:a är det ovanlig välplanerat när det gäller förvaring i såväl kök som hall och sovrum."

Kök

Inglasad balkong

"Detta är faktiskt den största tvåan i huset; min är på 71 kvadrat i stället för 59. Det var rymden i kök och vardagsrum jag föll för och den långa balkongen såklart."

Sovrum

Badrum

"Det finns lediga platser i det nybyggda garaget, men jag har aldrig haft någon egen, utan parkerat på vägen nedanför."

Entré

Förening

"Uppe på taket finns en samlingslokal med både ett övernattningsrum och en bastu med panorama fönster rätt ut. Vill du ha stor fest kan du vara ute på takterrassen."

Taket

Omgivning

"Det var många gånger i somras som jag gick ner till någon av bryggorna och badade istället för att ta en dusch. Det finns tre bryggor på nära håll."
Mäklaren informerar
En ett år gammal nyproducerad stor och luftig 2:a om totalt 89 kvm i den nya bostadsrättsföreningen Solsidan 1 i Brunstorp! Lägenheten är helt ny och har endast bebotts som övernattningslägenhet.
Den öppna sällskapsdelen är totalt ca 42 kvm stor med en fantastiskt rymd och vyer rakt ut mot Vättern! Öppnar du upp glasväggen ut mot den inglasade utedelen finns ytterligare 18 kvm att umgås på!
Till lägenheten följer ett förrådsutrymme beläget i bottenplan på grannhuset. Smidig åtkomst och inga trappor att springa i här alltså!
Huset är ritat av den prisbelönta arkitektbyrån Arrhov Frick Arkitektkontor, vilken genom åren vunnit flera priser och utmärkelser för sin utmärkande och moderna arkitektur! www.arrhovfrick.se
Lägenheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät. Närverksuttag finns i samtliga rum, totalt åtta uttag i lägenheten.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Sikvägen 12
Område
Huskvarna Brunstorp
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
2017
Våningsplan
1 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Bo & Biarea
71 + 18 kvm (säljarens information)
Månadsavgift
3.432 kr/mån Inkl. värme, v/a, fiberanslutning samt hushållsel.
Pris
2.000.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel och bostadsrättsförsäkring har varit ca 150 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Förening
Brf Solsidan 1

Info: Bostadsrättsföreningen Solsidan 1 är en alldeles ny bostadsrättsförening där byggnaderna uppfördes under 2016/-17 och inflyttades under slutet av 2017. Föreningen äger fastigheten Hagstensgärdet 1:5 som ligger längst norrut på Sikvägens ovansida och därmed är den innersta av tre bostadsrättsföreningar i den sammanhängande nybyggnationen. På fastigheten ligger ett flerbostadshus innehållande 35 lägenheter med en total bostadsyta om 2 901 kvm fördelat på fem våningar.

I källarplanet under huset finns ett garage som förvaltas gemensamt av de tre sammanbyggda föreningarna på Sikvägens ovansida. I garaget finns 32 parkeringsplatser avsedda för denna förening. Cykelparkering finns i nära anslutning till entrén där även miljörum med sopsortering finns.

Föreningen har en välordnad ekonomisk plan med låga avgifter för föreningens medlemmar. Föreningen har lån om cirka 38 miljoner kr uppdelat i tre lånevolymer med olika räntenivåer och bindningstider för att bygga en stabil ekonomi. Belåningsgraden om 13 144 kr/kvm bostadsyta anses vara en normal nivå i nyproducerade bostadsrättsföreningar. Årsavgiften/kvm om 580 kr bedöms vara låg, särskilt bedömt efter vad som inkluderas!

Kostnad för värme samt kall- och varmvatten och avlopp ingår i månadsavgiften till föreningen. I avgiften ingår även fast kostnad för elabonnemang. Förbrukad hushållsel debiteras kvartalsvis av föreningen.

Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät, och fiberanslutning finns in i varje lägenhet. Nätverksuttag finns i samtliga rum.

Ovanpå taket på mittenhuset i längan finns en gemensam rekreationsanläggning bestående av en separat byggnad uppe på det plana taket. I byggnaden finns en fullt utrustad lägenhet med ett stort sällskapsrum med kök. Utöver detta finns en bastu med panoramafönster med utsikt ut över Vättern och omgivningarna. Omklädningsrum med duschar finns såklart också. Runt byggnaden finns även en mycket stort takterrass. Ytorna kan nyttjas av de boende, och/eller hyras till övernattande gäster.

Jönköpingsbostäder sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Även den tekniska förvaltningen sköts externt för bl a trappstädning, skötsel av de gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Andel i föreningen
2,447 %
Andel av årsavgift
2,447 %
Lägenhetsnummer
143 143 001
DOKUMENT
KARTA