Runnavägen 13, fyra rum och kök

Klara, färdiga, å!

Är du känslig för både åbrus och eksus, ska du nog akta dig för denna helrenoverade familjedröm. En liten lugn ringväg i området som är mer än barntillåtande, rundar in samfällighetens lekplats. På andra sidan huset vindlar sig Dunkehallaån i runda svängar ner mot fallen nerströms. Ek, björk och asp står i stram ställning, med en matta av vitsippor om fötterna.

Här har du naturbegåvning precis intill. På Hallbyleden som passerar precis intill är du uppe bland spår, stigar och stråk på nolltid. Eller bland vattenfall och strömmar ner mot Kortebovägen och Vättern. En idyll-uppfyllelse som är svårslagen, och du hittar den precis i skärningspunkten Hisingstorp-Sveahäll-Dalvik.

Huset är ganska ordinärt och diskret utvändigt, men har genomgått en extraordinärt konsekvent renovering av samtliga 105 kvadratmeter boyta i regi av nuvarande ägare de senaste tre åren - inne som ute. Enhetliga golv och mycket vitt gör susen för ett skönt tonfall inne. Badrummen, tvättstugan och köket - nytt, nytt, nyttigare. Tre sovrum på bottenvåningen gör det väldigt startklart för en barnfamilj att ta täten i vardagslunken, med jobb-mat-skola-sömn som ett rinnande vatten.

Snabbfakta
Adress Runnavägen 13
Område Sveahäll
Bostadstyp Suterränghus i två plan
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 95 + 10 kvm
Tomtareal 440 kvm
Byggår 1986
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

Kök och matplats

"Vi tog ett ordentligt helhetsgrepp på allt när vi flyttade in, istället för att gör lite här och lite där. Det var en hel del arbete, men vi var verkligen sjukt nöjda med allt när det blev klart efter mycket slit."

Vardagsrum

Balkong vid vardagsrum

Duschrum i entréplan

"Nu när vi är fem i familjen, så uppskattar vi verkligen att ha två fullutrustade badrum när morgonrutinerna drar igång."

Tvättstuga och groventré

Hall i nedre plan

Sovrum 1

"Stora sovrummet nere, som vi har lagt beslag på, var tidigare mycket mindre med ett förråd bakom som vi tog bort för att få mer boyta. Och öppningen med direkttrafik in till klädkammaren är helt suverän!"

Walk-in-closet

Badrum i nedre plan

Sovrum 2

"Allt eftersom familjen växte så fick husets alla ytor nya funktioner. Hallen nere funkar till exempel som både musikrum för elpianot och som arbetsplats eller läxläsningsplats."

Sovrum 3

Trädgård på framsidan

Trädgård på baksidan

"Vi har aldrig känt att det behövts staket på nersidan av tomten, det är härligt med det öppna och kunna gå rätt ut mot gångvägen och ån."

Altan på framsidan

Altan i västerläge

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare köpte huset 2013, och har sedan dess gjort en rad större renoveringar och förbättringar. Nedan följer en kortare sammanställning på saker som gjorts de senaste tre åren.
2013 - Nytt kök från IKEA med nya vitvaror (Siemens/Fläktwoods), omdragning av all el, målning samt tapetsering (Emil Lundgrens Al AB, Frödéns Ventilation AB.
2013 - Helrenovering av duschrum i entréplan och badrum i nedre plan med nya fuktspärrar, nya golvbrunnar, kakel/klinker, golvvärme och nytt porslin (Bankeryds Rör AB, Uffes Bygg AB, Emil Lundgren El AB).
2013 - Renovering av tvättstuga med inredning från IKEA, klinkergolv med golvvärme samt ny tvättmaskin och torktumlare.
2013 - Nytt klinkergolv med golvvärme i entrén.
2013 - Grundlig genomgång av elsystemet med installation av jordfelsbrytare och nytt proppskåp med automatsäkringar, utbyte av samtliga eluttag och strömbrytare för belysning (Emil Lundgren El AB).
2013 - Nya ekparkettgolv i husets samtliga rum samt i klädkammaren intill stora sovrummet.
2013 - Tapetsering av samtliga väggar med Easy Cover-tapet som sedan målats eller tapetserats.
2013 - Byte av samtliga innerdörrar och dörrkarmar.
2013 - Ommålning av alla innertak.
2013 - Injustering av ventilation och översyn/byte av alla till-/frånluftsventiler (Frödéns Ventilation AB).
2013 - Målning av samtliga fönster och fönsterkarmar samt installation av nya fönsterbrädor i vitlackerat trä.
2013 - Renovering av trappan mellan planen med vitmålade vagnstycken samt inläggning av grå textilmatta.
2014 - Ommålning av träfasad utvändigt, både på huset och garaget (Mitox Bygg AB).
2014 - Byggnation av nytt altandäck på husets södersida och västersida, nytt insynsskydd mot gatan och nytt plank mot grannen i väster.
2014 - Totalrenovering av balkongen utanför vardagsrummet med ny panel, nya räcken och golv i sibirisk lärk. Montering av ny markis över balkongen.
2014 - Byte av markistyg i markisen vid köksfönstret.
2014 - Byggnation av ny trappa i trädgården som förbinder altanen på framsidan med altanen utanför stora sovrummet, samt färdigställande av uteplatsen utanför föräldrasovrummet.
2015 - Byggnation av nytt staket på framsidan mot gatan.
2015 - Rengöring och behandling av yttertaket för att förhindra påväxt av mossa och alger.
2015 - Ny ytterdörr med sidoljus.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Runnavägen 13
Område
Sveahäll
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
Suterränghus i två plan
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
95 + 10 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 440 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 115 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA