Randgatan 8, fyra rum och kök

Granne med sippor och ekar

Välkommen till Randgatan 8! Vet du inte var den ligger är du inte ensam. Men namnet säger en hel del om läget. På randen mellan citykvarter och villagator; på randen till många grönområden - Stadsparken och Vattenledningsparken, men inte minst den egna ekhagen som randas precis utanför dörren och terrassen. Men ändå är du inte ens 10 minuter till fots från Torpa centrum med alla sina småskaliga butiker och verksamheter. Och på 10 minuter tar du dig också in till absoluta centrum, om du tar cykeln, för här går en nyanlagd cykelbana precis utanför.

Lägenheten har tre sovrum i dag, men kan lätt re-disponeras med en matsal i anslutning till vardagsrummet om det skulle passa dina boplaner bättre. Något som passar väldigt bra är terrassen på baksidan som i princip befinner sig i markplan. Det innebär direkt tillträde även till föreningens trädgård, tack vare tomtens sluttning. Här finns en del frukt och bär att smaka på, och som räddar söndagspajen. Vill du öka trädgårdens avkastning när det gäller smak och vitaminer, är det fritt fram att skapa nya odlingsprojekt.

Bostadsrättsföreningen är en sån där guldklimp, som det inte finns så många av i stan. Där avgiften är låg, fastigheten välinvesterad och lånen näst intill obefintliga ändå. Som det blir när föreningshistorien är en lång räcka av kloka beslut i kombination med gemensam omsorg för allas trivsel och vinning.

Snabbfakta
Adress Randgatan 8
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Boyta 97 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Månadshyra 2969 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 2.700.000 kr eller högstbjudande
Visning

Nästa visning hålls om

3 dagar


Visning 1 maj kl. 12:30- 13:30
Öppen visning. Välkomna!


Samt 2 maj kl. 16:30- 17:30
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare
madelen

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Sovrum 1

"Det är som att bo på andra plan på framsidan, men i markplan på baksidan."

Sovrum 2

Kök

Vardagsrum

"Här vaknar du till fågelkvitter på alla håll, det är en svårslagen känsla."

Uteplats

Sovrum 3

Badrum

Gästtoalett

Huset

"Vi har alltid hjälpts åt med trappstäd och med trädgården som innebär lite fix vår och höst, men robotklipparen sköter gräset."

Föreningens trädgård

Omgivning

Planritning

BOSTAD
Adress
Randgatan 8
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1965
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
97 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.969 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
2.700.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till ca 495 kr per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Mangeln

Info: Bostadsrättsföreningen Mangeln nr 9 är en familjär mindre förening, bestående av ett flerbostadshus innehållande sex lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten heter även den Mangeln 9 och bebyggdes 1965. I källaren finns gemensamma ytor såsom förråd, enklare gym, cykelförråd och tvättstuga med torkrum, två tvättmaskiner och en torktumlare. Då de flesta av medlemmarna har tvättmaskin i lägenheten brukar det vara lätt att komma åt tvättstugan. Har man inte rum så det räcker till sina gäster finns det möjlighet att låna föreningens övernattningsrum.

Föreningen har idag en total belåning på 682 947 kronor. I nuläget finns inga planerade förändringar av medlemmarnas månadsavgifter, kontroll med föreningen april 2017. Det finns inte heller några planerade större renoveringsarbeten mer än att det diskuteras att byta balkongdörrarna.

Huset har under 2010 genomgått fasadrenovering och målning av utvändiga snickerier och fönster. Föreningen har haft hjälp med att filma sina avloppsstammar och i nuläget såg det väldigt fint ut och de har inga behov av att renovera dem. Garagedörrarna är utbytta till nya portar som kan styras med en fjärrkontroll.

Medlemmarna hjälps åt med trappstädning och trädgårdssysslor. Trädgårdssysslorna har minskat i och med att man valt att införskaffa en robotgräsklippare, men viss skötsel kvarstår såklart - och här hjälps medlemmarna åt.

Det finns fyra parkeringsplatser och det ska finnas en till varje lägenhet. Till de två garageplatserna som finns i föreningen är det ett separat kösystem. Kostnad för parkeringsplats 60 kr per månad och för garageplats 230 kr per månad. Det finns även en parkeringsplats som är tillägnade medlemmarnas gäster.

Leverantör av kommunikations- och underhållstjänster till föreningen är Com Hem. I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler och bredband. Ytterligare tjänster beställs av varje enskild bostadsrättshavare. Fiber finns indraget i huset.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Andel i föreningen
17,3 %
Lägenhetsnummer
1 (1001)
DOKUMENT
KARTA