Petersbergsvägen 1, fem rum och kök

100-åringen ung på nytt!

En bild säger mer än tusen ord, brukar man säga, och i det här fallet är det väldigt sant. Det här är huset gnistrar, båda i ett romantiskt skimmer och av modern uppkäftighet. Och balansen är perfekt avvägd. Nya fönster, nytt kök, men gamla brädgolv och kakelugnar. Solkatterna leker i varenda vrå, tack vare både stora och små fönster som låter solstrålarna peka som spotlights. Garaget är visserligen en senare tillbyggnad, men smälter bra ihop med huset som helhet, och har byggts om på senare år till aktiv boyta, både som förråd och ett stort modernt badrum. Fasadpanelen har kvar sitt originalutseende och alla detaljer sitter där de ska, utan att någon renoveringsivrare fått härja fritt, som på systerhusen lite längre ner på vägen. Den stora trädgården är ett kapitel för sig, med massor av gamla äppel- och päronträd, och andra sötsaker. Tre uteplatser behagar i olika väderstreck allt efter tid och temperatur på dygnet. Den täta cypresshäcken gör trädgården nästan helt insynsskyddad. Om du vet med dig att du lätt faller för gamla trähus, ska du absolut undvika att åka förbi på kvällen, för då bakar fasadbelysning om huset till en gräddfärgad maräng. Oemotståndlig.

Snabbfakta
Adress Petersbergsvägen 1
Område Petersberg
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 137 + 30 kvm
Tomtareal 1133 kvm
Byggår 1914
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Trädgård

Altan

Hall

Kök

Köks-altan

Matplats

Vardagsrum

Matsal

Duschrum

Bastu

Sovrum 1

Tvättavdelning / klädförvaring

Denna ligger i anslutning till hallen och är mellan 10 och 12 kvadrat stor. Tvättmaskin, torktumlare, grovvask och läggningsbänk. Här inne finns också ett rejält förvaringssystem för familjens kläder, skor och mössor.

Hall på ovanvåning

Badrum övre plan

Sovrum 2

Sovrum 3

Walk-in-closet

Balkong

Källare

Under en stor del av huset finns en bra källare att stuva undan grill, vattenslang, cyklar, skidor, krattor, spadar, möbler och mycket mera. Men också plats för en verkstad om du vill, där stora och små projekt kan gå från ord till handling.

Mäklaren informerar
Syrafasta rör neddragna till kakelugnarna i markplan 2003.
Fasaden är skrapad och ommålad 2004.
Taket (papp, läkt och pannor) byttes i sin helhet under 2005.
Köket helrenoverades 2005 och samtliga maskiner kommer från Husqvarnas rostfria linje.
Badrum i markplan renoverat av hantverkare 2010.
Badrum på ovanvåning renoverat av hantverkare 2011.
Husets ytterväggar är tilläggsisolerade 10 cm, snedtaket är tilläggsisolerat 20 cm och vinden är tilläggsisolerad 40 cm.
Visa mer

Kvällsbild

Planritning

BOSTAD
Adress
Petersbergsvägen 1
Område
Petersberg
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plansvilla med källare
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
137 + 30 kvm (areauppmätning)
Tomt
Areal: 1133 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass -
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA