Östra Storgatan 47 D, tre rum och kök

Radhus från 1700-talet

Egen ytterdörr, egen kullersten och två våningsplan. Det kan inte bli mer radhuslikt än så här. Samtidigt kan det inte bli mer mitt i centrum heller. Jönköpings gamla trähusidyll som varsamt tagits i handen mot nutiden. En av de där vackra innergårdarna man ofta bara anar för en sekund när det gläntas lite på porten. Nu finns chans att låta din egen pardörr stå öppen varje dag ut mot en just sån gård.

De flesta gamla detaljer sitter där de ska, och det som är bytt är gjort i gammal stil för det mesta. Du slipper dock utedass och vedspis i köket, och det känns nog bra för de flesta. Dina sociala ytor har du i stora fång nere; köket stort som ett lantkök, med pärlsponstpaneler i fin form. Vardagsrummet välkomnar med ännu en pampig pardörr. Fint ska det vara. Uppe har du två sovrum, ett stort och ett litet och badrum där emellan.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 47 D
Område Jönköping Öster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Boyta 88 kvm
Vån & Hiss 1-2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 2761 kr/mån
Inkluderar Vatten, kabel-TV & bredband
Pris 3.000.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

4 dagar


Visning 27 maj kl. 12:30- 13:30
Öppen visning. Välkomna!


Samt 28 maj kl. 12:00- 13:00
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Entréhall

"Alla som kommer hit på besök tycker att det är som ett radhus. Ett radhus med mycket historia i väggarna och på gården."

Kapprum

Gäst-WC

Kök

"Vi har alltid gillat att vi har den privata delen uppe och de sociala ytorna nere. Då behöver man aldrig ha upp gäster och kompisar på övervåningen."

Vardagsrum

Trappa - Hall uppe

"Tre lager plastmatta, och åtskilliga timmar senare kom det fram en gammal fin trappa. Att få gå i den varje dag är värt varenda timme."

Sovrum - Arbetsrum

Badrum - Passage

"Vi har valt att ta bort alla dörrarna på ovanvåningen, men den som vill hänga upp dem igen, hittar dem i förrådet på gården."

Sängkammare

Gården

"Vi har en egen sittgrupp utanför fönstret där grillen är redo så fort vädret är det samma. Att bara sätta sig på den egna tröskeln med en kopp kaffe är värt mycket.

Husen

Omgivning

"Föreningens ekonomi är välskött och om vi sköter vår fastighet lika klokt finns det ingen risk för kommande avgiftshöjningar."
Mäklaren informerar
2011 gjordes en totalrenovering av köket då allt från golv, väggar och tak renoverades. Köket byggdes utan överskåp för en luftig och öppen lantlig känsla. Gott om arbetsytor i detta kök som är större än i de flesta nyproducerade hus! Induktionshäll från Bosch, inbyggd ugn och micro från Whirlpool, diskmaskin, kyl och frys från Gram. De snygga svarta armaturerna ovanför bänkarna stannar i köket till nästa ägare!
Under klinkersen i köket ligger vattenburen golvvärme vilken alltså drivs genom fjärrvärmen. I entrén och kapprummet ligger elektrisk golvvärme.
I princip samtliga ytor har fått nymålade ytskikt mellan 2016-2018.
Solen går upp och ger härlig morgon- och förmiddagssol in på övre plan från ca kl 07:00 på morgonarna och efter ytterligare en timma ner in mot kök och utemiljön framför entrén. Här håller sig solen sedan kvar under eftermiddagen. Värmen lagras i stenläggningarna och håller gården ljummen även på senare sommarkvällar.
Föreningen tillämpar årlig individuell avstämning av värmeföbrukning för lägenheterna. För denna lägenhet är värmetillägget 800 kr/mån. Årlig avstämning av verklig förbrukning och kostnad regleras sedan mot den inbetalda. Nuvarande ägare (2 personer) har i stort sett haft en förbrukning i linje med den beräknade.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hem som levererar ett grundutbud av TV-kanaler till föreningens alla lägenheter. Förutom dessa kanaler ingår även bredband 100 Mbit/sek i månadsavgiften.
Till lägenheten följer ett förråd. Vindsförrådet om ca 5 kvm finns ovanför tvättstugan i gårdshuset. Ytterligare ett förråd om ca 3-4 kvm finns tillgängligt för köpare vid behov.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 47 D
Område
Jönköping Öster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
ca 1790
Våningsplan
1-2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
88 kvm (uppmätn norm SS 21053)
Månadsavgift
2.761 kr/mån inkl vatten, kabel-TV och bredband
Pris
3.000.000 kr eller högstbjudande
Driftskostnad
13.440 kr/år
Specifikation Drift
Uppvärmning: 9.600 kr/år
El: 3.840 kr/år
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för uppvärmning har uppgått till ca 800 kr per månad. Kostnad för hushållsel har varit ca 320 kr per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Säljarens önskemål 1 sept
FÖRENING
Förening
Brf Bikten 10

Info: Bostadsrättsföreningen Bikten bildades 2008 och äger fastigheten Bikten 10, belägen med ett mycket centralt läge på öster i Jönköping. På fastigheten äger föreningen ett unikt flerfamiljshus innehållande 12 lägenheter (varav en upplåts med hyresrätt) samt två lokaler för uthyrning (Galleri 701 samt en mindre på gården). Fastigheten var nominerad till Stadsbyggnadspriset 2009 för god byggnadsvård.

Föreningen hade vid bokslutet 2017 en belåning om ca 3 460 000 kr. Detta innebär omräknat, med hänsyn till boytan i föreningen en belåning om ca 3780 kr/kvm, vilket är att betrakta som mycket bra. Föreningens lokal och hyreslägenhet ger intäkter på ca 15.000 kr i månaden och bidrar till dess goda ekonomi. Den osålda lägenheten utgör, förutom en löpande intäkt, även en fin ekonomisk tillgång och skulle kunna ge föreningen möjligheten till en större amortering den dagen lägenheten säljs.

Stora delar av byggnaderna uppfördes ursprungligen under sent 1700-tal, och föreningen har under åren löpande utfört reparationer efter behov. De har installerat fjärrvärme 2009, målat om fasaden samt bytt fönster till isolerglas "bullerglas" på fasadsidan mot Östra Storgatan.

Det finns i nuläget inga planerade förändringar gällande avgifterna. Inte heller finns det några beslut gällande större renoveringar. Det som enligt underhållsplanen sannolikt ligger närmast i tiden torde vara renovering av taket, men det finns inget beslut taget gällande detta (kontroll med föreningen i maj 2018).

Föreningen tillämpar årlig avstämning per lägenhet gällande fjärrvärmeförbrukning. Till månadsavgiften läggs det en fast avgift per månad avseende fjärrvärmen, skiljer sig sedan medlemmens verkliga förbrukning mot den beräknade förbrukningen vid den årliga avstämningen regleras detta. Har man betalt för mycket får man tillbaka, och vice versa.

På gårdssidan av huset ligger en fantastisk lugn, lummig och härlig innergård, som är anlagd med vackra traditionella stenläggningar, träd, buskar och mycket grönska. Denna sköter medlemmarna tillsammans genom en trevlig gemensam vår- och höststädning. På gården finns även komplementsbyggnader innehållande tvättstuga, soprum och cykelförråd. I tvättstugan finns en tvättmaskin samt torkmöjligheter.

Trapphusen städas av medlemmarna själva.

Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Comhem som levererar ett grundutbud av TV-kanaler. Förutom dessa kanaler ingår även bredband (100 Mbit/sek) i månadsavgiften.

Det finns inga parkeringsplatser tillhörande föreningen, utan de boende parkerar på kringliggande gator. Runt hörnet hittar du till exempel Östra Torgets parkering och vid Stadsbiblioteket finns ett parkeringshus där parkering kan hyras genom Jönköpings Kommun.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
9,11 %
Lägenhetsnummer
4
DOKUMENT
KARTA