Östra Storgatan 124C

Rymlig hörnetta med charmiga plankgolv

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.

Snabbfakta
Adress Östra Storgatan 124C
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Boyta 45 kvm
Avgift 2405 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
Pris 1.700.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer
BOSTAD
Adress
Östra Storgatan 124C
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Boarea
45 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass -
Månadsavgift
2.405 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Pris
1.700.000 kr eller högstbjudande
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Jönköping Fogen 4

Info: Bostadsrättsföreningen Fogen 4 i Jönköping är en familjär mindre förening, bestående av ett flerbostadshus innehållande 25 lägenheter varav fyra lägenheter ägs av föreningen som för närvarande är uthyrda. Fyra lägenheter och två lokaler i hyresrättsform bidrar med goda hyresintäkter till föreningen.

Föreningen äger fastigheten Fogen 4 som bebyggdes 1939. I källaren finns gemensamma ytor såsom förråd, cykelförråd och tvättstuga med torkrum, två tvättmaskiner och en torktumlare. I tvättstugan kan medlemmarna boka tid enligt separat bokningssystem.

Brf Fogen 4 har avtal med SBC gällande ekonomisk förvaltning. Vid föreningens uppstart våren 2017 fanns 14.659.572 kronor i banklån vilket ger en belåning om ca 11.355 kronor per kvadratmeter bostadsyta. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till 14.357.000 kronor. I takt med att hyresrätterna säljs kommer föreningen amortera ner sina lån. För att täcka fastighetens underhållningsbehov sätter föreningen av 1.610.000 kronor till fond för yttre underhåll. Dessutom görs en årlig avsättning till yttre underhållningsfond, för närvarade 43.000 kr per år.

Fastigheten och huset är trevligt beläget med närheten till Vätterstranden och fina grönområden. Föreningens trädgård kan fritt användas av föreningens medlemmar. Den tekniska förvaltningen kommer att skötas av Fastighetspartner, såsom trappstäd, gräsklippning och snöskottning. Fastigheten genomgick en större renovering 1985 och då byttes stammarna i huset. Taket är nytt sedan 2011. Underhåll som måste göras under de närmaste tio åren har föreningen satt av pengar till i den yttre reparationsfonden. Värmesystemet och fasaden är det som står närmast i tiden.

Fastigheten är ansluten till Com Hem där ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Önskar köparen en bredbandsuppkoppling kan samma leverantör leverera detta till en förmånlig kostnad. Det finns indraget fiber från Telia.
Andel i föreningen
0
Lägenhetsnummer
21
DOKUMENT
KARTA