Norgårdsplan 8, två rum och kök

Första parkett på Torpa

Det börjar bra redan i tåhöjd. Direkt innanför dörren har du nyslipat kvistfritt parkettgolv i den gamla skolan. Först lagt på längden, sedan in i vardagsrummet i sick-sackande fiskben. Original är alltid bäst. En trevlig tvåa på andra våningen, som inte har några grannar mitt över gatan, förutom Torpaskolan, men dit är det cirka 100 meter, och kvällstid är det garanterat tomt. Även gatan kolugn, så här långt in. Ingen genomfartstrafik överhuvudtaget, bara till och från ett fåtal fastigheter. Lövad trädrad utmed hela gatan.

Huset lika välskött på papperet som i verkligheten. Stamrenoverat, fasadbytt, fönsterbytt och balkongbytt. En lägenhet som snabbt kan bli vardag för många, på många sätt. Börja plugga, första jobbet eller första gemensamma boet med pojk- eller flickvännen. Ett bra avstamp och en fast punkt på Torpa, som är en stad i staden. Här blir du snabbt hej med alla i små butiker och bagerier.

Snabbfakta
Adress Norgårdsplan 8
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 52,7 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2408 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.700.000 kr eller högstbjudande
Budgivning

Högsta bud

1.880.000 kr

Budgivare 1


Vill du lägga ett bud är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare.

Budhistorik
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Vardagsrum

Balkong

"Om du inte känner för att laga mat, så finns det sushi, pizza, bageri och stans bästa hamburgare bara några hundra meter bort."

Sovrum

Kök

"Diskmaskinen har varit guld värd - kökets hemliga hjärta. Vill man kan man så klart montera en fullstor maskin också."

Wc - Dusch

Huset

"Jönköping och Torpa har överträffat våra förväntningar rejält; vi har bott, pluggat och trivts här sedan 2013."

Föreningen

"Jag har mest cyklat bort till Högskolan, det tar 7 minuter, ska du gå blir det 12-13 minuter."

Omgivningarna

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2013.
Under 2018 har följande renoveringar/förbättringsarbeten utförts; slipning av golv i hall och vardagsrum, byte av kakel i kök och ommålning av väggar och tak i hela lägenheten.
Wc - Dusch är förberett för tvättmaskin. Stamrenoveringen genomfördes år 2000 som föreningen stod för.
Morgonsolen ligger på balkogen, från tidig morgon fram till mitten på dagen - beroende på årstid. Rekommendation från nuvarande ägare är att ha mörkläggning i sovrummet - om man inte vill bli väckt av morgonsolen.
Två parkeringsplatser finns lediga. Inga lediga garageplatser finns men det finns ingen som står i kö till garageplatserna. 124 kr/mån kostar en parkeringsplats och 250 kr/mån kostar en garageplats. (Uppgifter från föreningen, 2018-05-11).
Till lägenheten tillhör ett vindsförråd och en matkällare. Det finns även en gemensam tvättstuga och cykelrum som går att nyttja.
Föreningen har avtal med Com Hem avseende bredband och kabel-TV.
Trädgårdsskötsel som trappstädning ombesörjs av föreningen.
Ingen avgiftshöjning är planerad för föreningen (uppgift från föreningen, 2018-05-09).
Visa mer
BOSTAD
Adress
Norgårdsplan 8
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1959
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
52,7 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.408 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.700.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 300 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Masen 11

Info: Bostadsrättsföreningen Masen 11 äger fastigheten Masen 11, som bebyggdes med ett trevånings flerbostadshus år 1959. Föreningen består av två trappuppgångar med adresserna Norgårdsplan 8 och 10. Totalt finns i föreningen 21 stycken bostadsrätter, 12 stycken tvårummare och 9 stycken trerummare. Dessutom finns det på baksidan av huset åtta garage i källarplan samt åtta parkeringsplatser med hyresrätt.

Föreningens fastighet är i gott skick med de flesta större renoveringarna bakom sig. Balkongerna byttes 1994, treglasfönster installerades 1996, lägenhetsdörrarna byttes 1997 och 1999 genomfördes byten av både köks- och badrumsstammar. Huset är påkopplat till Jönköping Energis fjärrvärmenät. Föreningens samtliga lägenheter är anslutna till Com Hem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. För er som även önskar bredband och ip-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se.

Föreningens totala lån uppgick vid årsskiftet 2016/2017 till cirka 2.3 Mkr. Utslaget på föreningens medlemmar blir detta 1.625 kr/kvadratmeter lägenhetsyta vilket är att anse som lågt.

I dagsläget har föreningen inga större renoveringar planerade. Senaste projektet var renoveringen av tvättstugan som är helt ny och fräsch.

I källarplanet finns cykelrum, tvättstuga, matkällare och garage. På vinden finns större lägenhetsförråd och till lägenheten följer ett förråd av varje sort. Garageplatserna kostar 250 kr/månad och parkeringsplatserna på innergården kostar 125 kr/månad. Det är kö till båda, så kom som köpare ihåg att sätta upp dig i föreningens kösystem. Boendeparkering på gatan utanför huset och omkringliggande gator kan lösas via Jönköpings Kommun och kostar för närvarande 510 kr/kvartal.

All skötsel av grönytor handhas av HSB och som medlem har man därför inget ansvar i detta. Även trappstädningen sköts av externt servicebolag, så som boende har man inte något ansvar för detta. Den ekonomiska förvaltningen av föreningen sköts av samma bolag.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
3,7908 %
Andel av årsavgift
3,7908 %
Lägenhetsnummer
8-2083-1-5-4
DOKUMENT
KARTA