Norgårdsgatan 4 A, fyra rum och kök

Friast mot dalen

Här har det tagits både stora beslut, och vågade beslut. Resultatet är fyra etagelägenheter högst upp i huset, med coolaste takterrasserna. I denna lägenhet på gaveln fortsätter det gamla fina trapphuset med ledstången från 30-talet rätt upp och en del av vinden har blivit din egen. Lite mondänt storstads-stuk så här på Torpa-Söder med hela Friaredalen pladask nedanför terrassen. Helt klädd i grönt så här års. Snacka om latsida, högt och raklångt mot kvällssolen. Här blir solsängen en glödbädd i kvällsljuset.

Detta är en från början ganska ordinär tvårummare som blivit en högst ovanlig vindsvåning. Mycket av den gamla charmen finns kvar där nere, med fönsterbrädor och golv etcetera, men där uppe har moderniteten flyttat in i snedtaket med stora glaspartier, nytt golv och glasräcke med mera. Huset har renoverats från topp till tå för cirka 4 år sedan och har 13 lägenheter. En lagom stor förening där du kan vara med och påverka. Torpa-Söder kan inte bli bättre än så här där stad och grönska möts så öppet.

Snabbfakta
Adress Norgårdsgatan 4 A
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 102,1 + 6,5 kvm
Vån & Hiss 3+4 av 4 (Hiss finns ej)
Avgift 6362 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
Pris 2.950.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Terrass mot Friaredalen

Hall

Kök och matplats

"Hela huset blåstes och renoverades totalt, och jag kom in ganska tidigt och kunde påverka en hel del, bland annat i köket, för att få mer plats och förvaring. Och en snyggare bänkskiva."

Gästrum - bibliotek

Balkong i söder

Dusch och tvätt

"Jag reser en hel del i Sverige och Norge och kommer till många vackra platser i fjällvärlden, men jag längtar trots det nästan alltid hem till min terrass."

Sovrum

Trappa till övre plan

Matrum på andra plan

"Inga problem att tända gasolgrillen på balkongen, det stör ingen här uppe. Jag är väldigt lat av mig, så det blir mest att jag hänger här uppe, antingen inne eller ute."

Vardagsrum

Utsikt från vardagsrummet

Föreningens hus

"Solen kommer ganska tidigt på terrassen strax före lunch, men framför allt hänger den kvar länge på kvällen nu på sommaren. Morgonkaffet tar du på lilla balkongen nere."

Föreningens parkering

Planritning

Alternativ planlösning

Omgivning

BOSTAD
Adress
Norgårdsgatan 4 A
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1946 (Ombyggnad 2014)
Våningsplan
3+4 av 4 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Bo & Biarea
102,1 + 6,5 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Månadsavgift
6.362 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Pris
2.950.000 kr eller högstbjudande
Driftskostnad
3.600 kr/år
Specifikation Drift
El: 3.600 kr/år
Beräknat antal pers: 1
Nuvarande ägare förbrukar hushållsel motsvarande cirka 300 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Linden 8

Info: Bostadsrättsföreningen Linden 8 äger fastigheten Jönköping Linden 8 som består av 1.385 kvadratmeter friköpt tomtmark varpå ett flerbostadshus omfattande 995 kvadratmeter boarea uppfördes 1946.

Under 2014 gjordes en mycket omfattande ombyggnation och totalrenovering av föreningens hus där allting från tak till grundläggning moderniserades och gjordes om från grunden. Alla avloppsrör är bytta, all el i huset är omdragen, alla varm- och kallvattenrör är nya och samtliga fönster är bytta.

Föreningen består av 13 bostadsrätter i varierande storlek där våningsplan 3 och 4 är ombyggt till större etagelägenheter med egna vindsterrasser. På gården bakom huset finns en asfalterad parkering där man som boende är garanterad en parkeringsplats, månadskostnaden för en sådan är för närvarande 500 kr/månad (kontrollerad maj 2018).

Till samtliga lägenheter finns rymliga förråd i källarplan, och här nere finns även en gemensam tvättstuga, ett hobbyrum och cykelrum. Föreningen har inga planerade arbeten på sin fastighet då allting är noggrant genomgånget under 2014, utan fokus ligger på att bibehålla ett positivt kassaflöde och att vårda och hålla efter medlemmarnas hus och trädgård.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas isolerfönster
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
9,968 %
Lägenhetsnummer
1201
DOKUMENT
KARTA