Neptunusvägen 1, två rum och kök

Jordnära längtan

Här hittar blicken ut i det gröna innan du själv hunnit över tröskeln. Ekar, björkar och säkert en och annan rönn och ask finns på nära håll. Som ett litet radhus med egen täppa utanför kök och vardagsrum, men allt paketerat i bekväm bostadsrättsform. Här tar ni er an de viktiga och stora bofrågorna tillsammans. Två rum och kök, med förrådet och två cykelgarage precis intill, ett ute och ett inne. Ett väldigt jordnära boende i markplan med alla möjligheter att se växtkraften i egensatta frön och sticklingar.

Att bo här på hyllkanten av Mariebo, innebär att frilufsaren i dig kan få fritt fram i både skogen runt Vattenledningsparken och i Stadsparken. Utmed gamla banvallen kan du vandra och terrängcykla ända till Bottnaryd förbi Dummemosse om benen är villiga. Eller så vänder du hem över Dunkehalla-leden i tid till middagen.

Snabbfakta
Adress Neptunusvägen 1
Område Mariebo
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 64 kvm
Vån & Hiss 1 av 5 (Hiss finns ej)
Avgift 4054 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.400.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

7 dagar


Visning 30 september kl. 12:00- 13:00
Öppen visning. Välkomna!


Samt 1 oktober kl. 18:15- 19:15
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Rosor och jordgubbar var årets odlingsprojekt; uteplatsen och direktkontakten med baksidan gör det möjligt att odla betydligt mer om man vill."

Vardagsrum

"Känslan är radhus, men det är bekvämt som en lägenhet. En stabil bra förening, med ordning och reda. Dessutom har vi precis kunnat sänka avgifterna."

Uteplats

"Vi har bott här i tre år, och oj vad mycket vi har använt uteplatsen; suttit både under tak och ute i det fria, grillat och solat."

Kök & Matplats

Sovrum

"Badrummet är förberett för tvättmaskin och tumlare får plats också, men vi har aldrig känt att det behövts, när stora tvättstugan är så nära och tillgänglig."

Badrum

"Det är en skön blandning på folk som bor här, både gamla och unga, och i husen bor många barnfamiljer också."

Klädkammare

Föreningen

"Att bo så nära stan med buss och cykelväg så smidigt, och ändå ha skog och stigar precis inpå området är en fin lyx, det kommer vi sakna när vi flyttar."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket har följande maskinell utrustning: Spishäll (Husqvarna), ugn (Husqvarna), spisfläkt (Fläktwoods), diskmaskin (Whirlpool) samt kyl/frys (Husqvarna).
I badrummet hålls fötterna varma tack vare elburen golvvärme. Badrummet är förberett för såväl tvättmaskin som torkskåp.
Under 2018 har nuvarande ägare låtit byta blandare i köket och WC-stolen i badrummet. Arbetena är utförda av Kalle Edblom AB.
På samma våningsplan finns ett praktiskt förråd som mäter cirka 4,5 kvadratmeter. Här finns även utrymme för cykelförvaring.
Den gemensamma tvättstugan ligger även den på samma våningsplan. Här finns tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp och mangel.
På uteplatsen har man sol under stora delen av förmiddagen till tidig eftermiddag. Vill du följa solens strålar går det bra att flytta ut solstolen till föreningens gräsmatta, som är nästan som din egen.
Till varje bostad finns en parkeringsplats och kostnaden för platsen är 80 kronor per månad. För att erhålla ytterligare en parkeringsplats eller plats i carport är det separat kö.
Fastigheten är ansluten till Telias fibernät. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Önskar köparen en bredbandsuppkoppling kan samma leverantör leverera även detta till en förmånlig kostnad.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Neptunusvägen 1
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1989
Våningsplan
1 av 5 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
64 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.054 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.400.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Nuvarande ägares månadskostnad för hushållsel är cirka 250 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Neptunus

Info: Bostadsrättsföreningen Neptunus äger fastigheten Mörten 27. Byggnaderna består av totalt 96 lägenheter med en total bostadsyta om 9566 kvadratmeter. Lägenheterna är fördelade på 62 stycken i flerbostadshus och 34 stycken i småhus och fastighetens adress är Neptunusvägen 1-37 och Vattenledningsvägen 1 och 3. Fastigheten, som bebyggdes 1989 har inga större renoveringsbehov, utan underhålls löpande i samförstånd mellan föreningen och rekommendationer från den tekniska förvaltaren. Föreningen följer en årligen uppdaterad underhållsplan, och det som står på tur de kommande åren är byte av utomhusbelysning samt mindre småjobb såsom målning.

Föreningen har en stabil och stark ekonomi och har kunnat sänka avgiften två gånger under de senaste åren. Föreningen har idag lån på cirka 40 miljoner kronor och samtliga lån har en bra ränta. Belåningsgraden vid årsskiftet 2017/2018 var 4 161 kr/kvm bostadsyta vilket anses vara en sund nivå på samma sätt som att årsavgiften/kvm om 687 kr ligger kring medianen. Föreningen har idag inga planer på att justera månadsavgifterna utan ser en trygg och stabil ekonomi också framöver.

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Även den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen där de ansvarar för bl a trappstädning och skötsel av de gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Gårdsmiljöerna är under sommartid enkelt möblerade med sittmöbler som fritt nyttjas av medlemmarna. Gemensamma tvättstugor finns i källarplan i varje huskropp. Tvättstugorna är väl utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp i varje. Även mangel och strykbräda finns att tillgå. Då många av bostäderna i föreningen har egen tvättmaskin är det relativt lätt att få tvättid. I källarna på husen finns även generösa förrådsytor, där varje lägenhet har ett väl tilltaget traditionellt förråd.

Till varje bostad finns en parkeringsplats och kostnaden för platsen är 80 kronor per månad. För att erhålla ytterligare en parkeringsplats eller carport-plats är det separat kö.

Fastigheten är ansluten till Telias fibernät. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Önskar köparen en bredbandsuppkoppling kan samma leverantör leverera även detta till en förmånlig kostnad.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Andel i föreningen
0,75988 %
Andel av årsavgift
0,75993 %
Lägenhetsnummer
215301001-2000094
DOKUMENT
KARTA