Marielundsgatan 2 A, sju rum och kök

Hemtrevligt på höjden

Högt över Vättern och stan, på lugna Mariebo, ligger detta hemtrevliga hus. Här är svårt att inte känna sig välkommen. Det är faktiskt nästan som om huset självt tar i hand och säger "stig in" när man kommer in genom grinden. Den stora, lummiga trädgården skyddar mot insyn och ger många trevliga platser att sitta på och mysiga vrår att leka i. Och huset är mycket större inuti än vad man först tror, tack vare de många rummen. Kök, matrum, badrum, arbetsrum, gästrum, bibliotek, vardagsrum och hall får alla plats på första våningen. Sedan finns det ju en andravåning och en källare också, med biorum och spa! Här kan var och en hitta sin egen vrå, men har aldrig långt till sällskap.

Snabbfakta
Adress Marielundsgatan 2 A
Område Mariebo
Bostadstyp 1½-plansvilla i vinkel med källare
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 128 + 68 kvm
Tomtareal 1797 kvm
Byggår 1953
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset & trädgården

"Här finns alltid något som blommar. Krokus och snödroppar på våren, sedan tulpaner och sommarblommor."

Kök

Altan

Matsal

"Det bästa med huset är att det finns så många rum. Man kan anpassa dem efter vad man vill ha dem till just nu. Sedan kan det ändras, när barnen växer och intressen förändras."

Vardagsrum

Vestibul

Hall

Bibliotek

Sovrum 1

Sovrum 2

"Det finns mycket lek- och springmöjligheter i den här trädgården."

Badrum entréplan

Hall övre plan

Badrum övre plan

Sovrum 3

"Under snedtaket finns hela fyra vindsförråd. Så det finns gott om förvaring trots att vi inte har så många garderober."

Sovrum 4

Gillestuga

Relax

Tvättstuga

Mäklaren informerar
Under perioden januari -13 och april -13 lät säljaren utföra en långtidsmätning av radon i huset. Analysen visade senare på ett årsmedelvärde om 220 Bq/m3. (Rekommenderat gränsvärde 200 Bq/m3) Under 2014 investerade säljaren därför i ett mekaniskt ventilationssystem i syfte att förbättra luftkvaliteten och därmed få ned årsmedelvärdet till rekommenderade nivåer. Under vecka 24 och 25 utförs nu en korttidsmätning av radon i syfte att ge en indikation vilken effekt bytet ventilationsanläggning fått. Köparen förbinder sig att till hösten låta nuvarande säljare utföra en långtidsmätning av radon då säljaren har rätt till ersättning av staten för genomförd investering.
Försäljningen omfattar två fastigheter som idag inte är samtaxerade. De två fastigheterna är Jönköping Obygden 13 med en storlek om 1118 kvm med ett taxeringsvärde om 2 158 000 kronor samt Obygden 14 med en storlek om 678 kvm med ett taxeringsvärde om 657 000 kronor. I presentationen har dessa värden slagits samman.
Under senare år har en hel del renoveringar utförts på fastigheten. Några av dessa är: Ny servisledning till gatan 1991, nytt yttertak, läkt och papp 1994, innertaksisolering 1995, ombyggnad av entré 1997, ny elcentral med jordfelsbrytare 1998, tillbyggnad av vardagsrum 2000, markiser 2001, skorstenshuv i plåt 2006, badrum på entréplan och övre plan 2008, bergvärmeinstallation 2010, delvis utbyte av rörstammar 2011, relax 2009, garageport 2010, altan 2011.
Samtliga vitvaror i köket är från 2008.
Tvättmaskinen i källaren är från 2002 och torktumlaren är från 2008.
De båda eldstäderna i huset är i nuläget ej godkända för eldning. Protokoll bifogas i presentationen.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Marielundsgatan 2 A
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
1½-plansvilla i vinkel med källare
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
128 + 68 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1797 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA